tisdag 14 juli 2009

Berlusconi hycklar om familjevärderingar.

Få lär väl kunnat undvika att Italiens konservative statsminister Silvio Berlusconi nu är drabbad av en "sexskandal". Han ska ha bjudit in prostituterade till sina fester, arrangerat gruppsexmöten, haft nära kontakt med tonårstjejer, kanske själv köpt sex av prostituerade.

Samme Berlusconi har envetet varit emot en sambolag för samkönade par med motiveringen att det är emot hans värderingar om äktenskapet och familjen. För det har han blivit hyllad av påven och katolska kyrkan.

Idag berättar Dagens Nyheter följande.
Det är en åklagare i Bari som leder utredningen som berör premiärministern. Polisen har avlyssnat samtal mellan en man som misstänks för koppleri och Silvio Berlusconi. Enligt tidningen La Repubblica har Berlusconi velat att mannen skulle ordna en träff med flera tjejer.

Flera kvinnor som arbetar som eskorter bekräftar för tidningen att de haft sex med Berlusconi och att han ska ha vetat att kvinnorna varit prostituerade. Sexträffarna ska ha ägt rum i premiärministerns bostad Palazzo Grazioli.
Den spanska tidningen, El Pais, har publicerat bilder på nakenpartyn på en av Berlusconis fester. Om alla de andra anklagelserna är riktiga vet vi ju inte. Men även om bara hälften av dem är det så visar det hur hycklande Silvio Berlusconi är.

Han leder Italiens höger som är Västeuropas mest HBT-fientliga (och främlingsfientliga). Berlusconis och de konservativas argument är att samhället bara bör erkänna det heterosexuella äktenskapet, att barnets bästa är inom äktenskapet, det är viktigt med familjervärderingar etc. Själv så har tydligen den gifte (nu är han dock i skilsmässa) Berlusconi inte haft några problem att fixa gruppsexmöten och haft nära kontakt med prostituerade. Familjevärderingar? Hyckleriet är totalt.

Och katolska kyrkan har också nära informellt samarbete med Italiens höger. Det betyder givetvis inte att påven och katolska kyrkan skulle acceptera Berlusconis gruppsexfester och kontakter med prostituerade.

Men tyvärr så är nog många konservativa katoliker mer negativa till en sambolag för samkönade monogama par som älskar varann än emot Berlusconis sexskandaler. Att han ännu har brett politiskt stöd bland dem är ett tecken på det. Det är också en typ av hyckleri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar