måndag 17 augusti 2009

Queer Magazine - det porrfria alternativet.

Sverige har begåvats med ett nytt HBT-community. Queer Magazine är namnet.
Inte en dag för tidigt enligt min bedömning. Qx har nästan haft monopol i Sverige de senaste åren och konkurrens är alltid bra. Visserligen är ännu Sylvester och Sylvia kvar på marknaden men eftersom det är få saker man kan göra där om man inte betalar en avgift så har de haft svårt att behålla sin attraktionskraft.

Men nu har vi alltså Queer Magazine. Siten har som policy att inte acceptera porr- och nakenbilder. Det gör att de borde kunna bli ett alternativ för de många bögar och lesbiska som klagat över att ibland få bilder på könsorgan när de besöker vissa medlemsidor på Qx. Men även intressant för andra HBT-människor.

Jag är själv porrliberal och menar att folk ska få kolla det om de vill. Men man ska också ha rätt att slippa det. Ungefär som med alkohol. Det bör vara alkoholfria alternativ.

Mannen som startat Queer Magazine är Anders Rödskar (se bilden) som är 38 år och bor i Göteborg.

Följande info hittar man på deras förstasida.

Vi önskar alla våra användare välkomna till webbplatsen Queer Magazine.se

Här är några av de möjligheter som våra användare har som registrerade medlemmar i Queer Magazine.se

Egen medlemssida
Skicka och ta emot meddelanden
Blogga
Vänsida, där du samlar alla dina vänner på Queer Magazine
Bildgalleri där du kan samla dina bilder i egna album
Bevaka trådar i forum och se om du fått svar på dina inlägg
2 olika chattsystem
Evenemangskalender
Ladda upp dina egna videos, filmer från YouTube,
Google etc. &, kommentera andras.

Fler funktioner kommer att läggas till kontinuerligt!

Och det kostar inget. Givetvis är siten inte lika tekniskt avancerad som de som har varit med i flera år men hur skulle man kunna förvänta sig det? Eftersom den är ganska ny har den ännu bara drygt 160 medlemmar. Men likadant har det ju från början varit för t.ex. Sylvester och Qx. Och alla som klagat på porren på andra siter har nu möjlighet att göra något konkret, bli medlem i ett porrfritt HBT-community, istället för att bara klaga.

Så ett tips är att registera dig som medlem så fort som möjligt. Ju fler av oss som gör det, desto större chans att det bli mer aktiviteter som i sin tur kan locka nya medlemmar. Även om det är ett HBT-community så är givetvis även heterosexuella välkomna.

Anders är värd en eloge för sitt initiativ. Han skriver för övrigt också en hel del om HBT-nyheter så för mig är det till viss del en konkurrens (komplement) med min blogg. Men som sagt jag gillar konkurrens. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar