torsdag 6 augusti 2009

Fd ordförande i Nationaldemokraterna besöker sina.... kompisar.

Jag hade för några veckor sedan en debatt här på bloggen med Jimmy Windeskog, fd partisekreterare för Sverigedemokraterna och nu medlem i Nationaldemokraterna. Han försökte låtsas som att båda partierna aldrig haft någon som helst koppling till högerextrema och nazistiska grupper. Mitt svar är att jag aldrig kallat varken sd eller nd för nazistpartier, men att sd hade koppling till nazigrupper fram till mitten av 1990-talet och att nd har det ännu idag.

Intressant nog får jag stöd för den analysen när Expo nu berättar om att Nationaldemokraternas förre partiordförande Nils-Eric Hennix besökt ett möte med, ja.... ganska extrema människor.

Från en artikel på den antirasistiska tidningen Expos hemsida.

Nationaldemokraternas före detta partiledare Nils-Eric Hennix ska föreläsa för Folkfronten i helgen, uppger Östran.

Föreläsningen ska genomföras i Kalmar län och Hennix ska tala om rasbiologi. Ämnen som ska tas upp under föreläsningen är bland annat "De olika rasernas intelligenskvoter" och "Demokrati – dumskallarnas sammansvärjning".

Nils–Eric Hennix var partiledare för Nationaldemokraterna fram till slutet av 2006. Han har sedan dess varit en flitig skribent på den nazistiska sajten Info14 och deltog även på den högerextrema "Nordiska festivalen" 2007 i nordöstra Skåne.

Folkfronten hette tidigare Nationalsocialistisk Front, NSF, men bytte namn i slutet av 2008.Nationaldemokraternas HBT-politik har jag kommenterat på bloggen här.

Där skrev jag om svaren från Jan Ermefjäll 2006 om partiets HBT-politik. Från den bloggposten.

1. Är Nationaldemokraterna för att frivilliga homosexuella relationer mellan vuxna ska vara tillåtet? (Sverige tillät homosexuella relationer 1944). Ja, nej eller partiet har ingen åsikt?

[Jan Ermefjäll] Svar: Nej, min uppfattning är att homosexuella bör leva i celibat för sitt eget bästa. Homosexuella behöver vägledning och hjälp i hur man kan bli fri från homosexuell fixering....

3. Ni har kritiserat Prideparaden. Anser nd att HBT-rörelsen ska ha laglig rättighet att anordna HBT-parader och demonstrationer? Ja, nej eller ingen åsikt?

[Jan Ermefjäll] Svar: Nej, dessa manifestationer är skamliga och har inget berättigande.

4. Är nd för att tillåta föreningar för HBT-personer som tex RFSL? Ja, nej eller ingen åsikt?

[Jan Ermefjäll] Svar: Nej, vi anser att RFSL bedriver propaganda för abnorm sexuell lössläppthet och droger.

Det hade varit enkelt för mig att kalla ett visst parti för "dumskallarnas sammansvärjning" men det hade ju varit som att skjuta på ett öppet mål i en fotbollsmatch så jag skriver inte det. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar