tisdag 25 augusti 2009

Mer norsk bögporrdebatt....

I förra bloggposten berättade jag om att det blivit politiskt bråk om den norska gaytidningen Blikk för att den skulle vara "för sexualiserad" och "positiv till porr".

I staden Trondheim blev det också för några år sedan en sådan här absurd debatt där någon kommunansvarig först vägrade ha med en länk till gaypridefestivalen Homouka på kommunens hemsida (trots att man hade gett festivalen en hel del pengar i bidrag) med motiveringen att de som klickade till Homouka kunde i sin tur klicka därifrån till tidningen Blikk och sedan därifrån klicka till siter där det är möjligt att beställa porr....

Jag menar att Christian Stokke Mathisen, ansvarig för Homouka, gav en mycket bra kommentar till det i tidningen Blikk. Extra plus för användandet av ordet "tissefant". haha

Alle som vil se en erigert tissefant kan gjøre det mye enklere over nettet enn å gå via Trondheim kommunes sider. Den pornoen det er snakk om, får du uansett ikke se før du har bestilt og fått det hjem i postkassen. Og da visste du vel hva du var ute etter uansett. Blikk og Gaysir er relevante for oss å ha på vår side, fordi de både dekker arrangementet på en helt annen måte enn annen media, og fordi det er en møteplass. Vår hjemmeside blir da likevel ikke stuerein fordi vi faktisk har link til homomedia og homo-community som er målgruppen for festivalen, sier Christian Stokke Mathisen til Blikk Nett.


Dessbättre ändrade sedan politikerna i Trondheim den kommunanställdes beslut och sa ja till att länken till Homouka skulle vara med på kommunens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar