fredag 22 augusti 2014

Nazistiska Svenskarnas parti har "proffsigaste" hemsidan bland små partier.Jag har senaste dagarna gått igenom samtliga partier som ställer upp i riksdagsvalet förutom de 10 partier jag vanligen granskar, riksdagspartierna plus Piratpartiet och Feministiskt initiativ.

Har kollat igenom diverse taffliga hemsidor med stavfel, tokiga konspirationsteorier och dåligt formulerade budskap. Men bland partierna sticker ett parti ut - Svenskarnas parti. De har en "proffsigare" hemsida än övriga små partier. Svenska partiet som tidigare var öppet nazistiskt. Då hette de Nordiska rikspartiet. Och berättade hur mycket de hatade människor med invandrarursprung och HBT-personer. Inte nog med det - deras aktivister deltog ofta i attacker emot de som de inte tyckte borde finnas i deras samhälle.

Diktaturvänligt parti.

Sedan gjorde de en "total makeover". På ytan. Nordiska rikspartiet förvandlades till Svenskarnas parti. De har bytt ut uniformer emot slipsar. Tyska nazistpartiet använde just den strategin i början av 1930-talet. Med framgång. Dock får vi verkligen hoppas folk i Sverige idag är klokare. När man ska granska den här typen av diktaturvänliga partier måste man ibland läsa mellan raderna. Från deras hemsida.
Yttrandefrihet är en förutsättning för ett fritt och framåtskridande politiskt klimat. Yttrandefriheten skall däremot inte blandas samman med frihet att förtala individer, avslöja statshemligheter eller fara med osanning.
Precis. Om Svp skulle få makten skulle andra politiska grupper givetvis opponera emot det (liberaler, socialister, gröna etc.) men den kritiken skulle vara att "fara med osanning" och vara förbjuden. Som i andra fascistdiktaturer. Svenskarnas parti fokuserar nu inte på att attackera HBTQ-personer men tro inte att det betyder att de bytt attityd. Skulle de få makten hade de fixat ett (eller flera) arbetsläger där "samhällsskadliga personer" placerats i baracker. I en barack muslimer, i en annan judar och i en tredje HBTQ-personer, i en fjärde liberaler, socialister, gröna och andra politiska motståndare..

Svp är främst ett hot på lokal nivå.

Svenskarnas parti lär bara få något tusental röster (kanske inte ens det) i riksdagsvalet. Kanske de fixar något kommunfullmäktigemandat, det är dock osäkert. 99,5 % av svenska folket avvisar bestämt den här typen av partier. Men att de är så "proffsiga" i sin marknadsföring, och skickliga att dölja en del av sin politik,  borde vara en varning på sikt. I Östeuropa firar extrempartier framgångar. Jag tror inte det kommer sprida sig till Västeuropa men risken finns. I den situationen kan ett sådant här parti få ett lyft.

Idag är partiet främst ett hot på lokal nivå - emot minoritetsgrupper de inte tycker hör hemma i svenska samhället.


Uppdatering 1.

Att nazister ljuger är inget nytt.

Svenskarnas parti har nästan inget om HBT-personers situation på sin hemsida (vilket inte ska tolkas som att de respekterar HBT-personer). En sak kommenterar de dock - i den del som de kallar "A till Ö - här finns mer information om vad vi tycker i olika sakfrågor". När det gäller adoptioner är bl.a. följande med.
Då ett flertal undersökningar visat att barn som adopterats av homosexuella generellt sett mår sämre och är mer utsatta ska det med hänsyn till barnens välbefinnande inte få vara tillåtet för homosexuella att adoptera.
All forskning visar att barn i homofamiljer mår lika bra som andra barn. Det finns ingen forskning som visar att adopterade barn i samkönade familjer mår sämre än andra barn. Men att nazister hittar på saker är inget nytt. Redan Goebbels framförde cyniskt i Hitler-Tyskland på 1930-talet: "upprepa en lögn ofta så blir det en sanning"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar