måndag 4 augusti 2014

Fler artiklar om Feministiskt initiativs reaktionära attityder till porr och strippande.


Som jag avslöjade i en tidigare bloggpost hade Svenska dagbladet en artikel i torsdags på sin hemsida om Feministiskt initiativ och sexualpolitiken. Tidningen citerade bl.a. mig där jag framför att fi ofta bildar en ohelig allians med Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna när det gäller negativa attityder till pornografi, strippklubbar etc.

I lördags kommenterade liberala Sydsvenska dagbladet, Skånes största tidning, det på ledarplats.
I gårdagens Svenska Dagbladet beskrev den liberale HBTQ-aktivisten Bengt Held från Malmö partiets sexualpolitik som ”oerhört reaktionär” och talade om ”en ohelig allians mellan den kristna högern och den radikalfeministiska vänstern”. Han syftade bland annat på att Fi vill förbjuda strippklubbar. Jo, trots allt Fi-tal om vikten av att bryta normer verkar partiets aktivister ha en hel uppsjö av normer som de frenetiskt vill pådyvla sin omgivning. Här är sexualpolitiken ett exempel så gott som något.....  

Så vem ska då dra gränser när strippklubbstillstånd fördelas, porrfloran ansas och hotell bli porrfria? Vem ska utforma riktlinjer för en feministiskt korrekt porrkonsumtion bland offentligt anställda? Nästan värre än tramspolitik är politiker som inte vill ta ansvar för tramset.
Centerpartistiska Södermanlands nyheter kommenterar också debatten på sin ledarblogg.
Bloggaren och hbt-aktivisten Bengt Held menar att radikalvänstern i många fall liknar den konservativa högern. Pengar och sex tillskrivs omoral. På många sätt liknar det Kristdemokraternas och Sverigedemokraternas konservativa tankesätt. Effekterna blir åtminstone de samma. Att en bättre vetande kraft, som kyrkan eller staten, genom moral ska styra sin befolkning.
Kul att budskapet sprider sig.

Socialdemokraterna vill ge mer pengar till HBT-föreningar.

I den borgerliga regeringens budget för 2014 ökades anslagsposten Åtgärder emot diskriminering och rasism m.m. kraftigt från 30 miljoner till 42 miljoner. Den del som specifikt riktar sig emot diskriminering av HBT-personer ökar med 7 miljoner 2014-2016 och därefter med 3 miljoner. Miljöpartiet ville tillföra 3 miljoner mer än regeringen till kampen emot diskriminering av HBT-personer medan Sverigedemokraterna helt vill avskaffa posten Åtgärder emot diskriminering och rasism m.m.

Anslaget till HBT-föreningar ökar i år från 6,3 till 7,3 miljoner (anslaget har tidigare varit oförändrat sedan 2005 så det är egentligen bara en kompensation för inflationen ungefärligen sedan dess). I fredags gjorde Socialdemokraterna ett utspel om att öka summan med ytterligare 3 miljoner.


Uppdatering 1.

Även liberala Expressen har haft en ledarartikel om debatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar