onsdag 20 juli 2016

Delar av svensk HBTQ-rörelse är "politiska idioter" inför islamismen.


Igår sände jag ut ett kontroversiellt pressmeddelande om att jag vill förbjuda religiösa friskolor samt utreda förbud emot slöjor i grundskolan. Givetvis räknade jag med att vissa kommer hålla med, andra inte. Så är det i en demokrati. Men måste inte tycka likadant. Men jag kalkylerade också med att vissa, i synnerhet på vänsterkanten, skulle maila mig med negativa reaktioner. Och även det är tillåtet såklart. Men så har vi de där som mailar "jag vill inte ha fler mail från dig". De vill inte diskutera utan bara håller för öronen och ropar "la,la,la jag hör inget".

Intressant är i sammanhanget att jag inte använt mitt ordinarie nyhetsbrev senaste halvåret. För de flesta som fick mitt pressmeddelande igår (några har fått det idag) var det alltså bland det första de fått sänt från mig senaste 6 månaderna. De kan alltså inte skylla på att de får för många mail från mig utan det handlar om att de inte tål få ett pressmeddelande med kritik emot religiöst konservativa.

Naiviteten inför den totalitära ideologin islamismen är total inom delar av svenska HBTQ-rörelsen.

Edward Summonen (bilden) var den förste i morse att skriva att hen inte ville få fler mail ifrån mig. Summonen är projektledare (det mesta är betalt med skattepengar för projektet) för Pegasus - om sex mot ersättning bland unga HBTQ-personer. Summonen hade förmodligen varit för islamist-regimen i Iran 1979 om hen varit politiskt engagerad då. Samma naivitet emot islamister.

Revolutionen handlade om att störta USA-stödde shahen (kejsaren) som var en diktator. Islamisterna samarbetade till en början med vänstern och även liberaler av taktiska orsaker. Men när islamisterna säkrat makten på allvar rensades liberalerna bort relativt snabbt och strax därefter även socialister, folk från båda grupperna fängslades. Men vissa vänsterfolk i Västeuropa (även den i övrigt synnerligen begåvade öppet homosexuelle filosofen Michel Foucault) gav öppet stöd åt islamistregimen fram tills dess att landet var en tydlig diktatur.

Enfaldiga analyser från delar röd-gröna inom svenska HBTQ-rörelsen.

Delar av RFSL, RFSL-Ungdom, anställda hos HBTQ-tidningen Qx och ansvariga för Pride-arrangemang visar samma naivitet inför islamister i Sverige idag. Även om islamister (mot förmodan) fått makten i Sverige och föst HBTQ-aktivisterna för att hängas eller kastas ut från ett hustak hade några förmodligen fram till sin avrättning hojtat saker som "värdegrund, religionsfobi och "jag är inte främst bekymrad för att jag blir avrättad utan för att min avrättning riskerar orsaka ökad islamofobi".

Så enfaldiga i sina analyser är delar av HBTQ-folket till vänster i Sverige. De bor själva ofta långt ifrån s.k. utanförskapsområden och svänger sig med floskler som "mångkultur berikar" och sviker därmed de HBTQ-personer som bor i invandrartäta förorter och trakasseras där (Expressen har publicerat ett intressant reportage om det). De är "politiska idioter" precis som sångerskan Zara Leander kallade sig själv efteråt när hon framträtt inför nazi-regimen i Tyskland på i slutet av 1930-talet och början av 1940-talet. Några tyska bögar sympatiserade i början av 1930-talet med nazisterna för att "de har de snyggaste männen". Några år senare satt samma bögar i koncentrationsläger. Men de i svenska HBTQ-rörelsen som idag nonchalerar, bagatelliserar och håller tyst om hotet från islamismen har inte lärt sig något som helst.

Islamister och reaktionära muslimer (och reaktionära kristna) ska inte gullas med, de ska bekämpas!

Ps. Edward Summonen, ditt foto tydliggör att du är närmast en parodi på en man när du absolut ska se arg ut för att du fått för dig att det är "manligt".


Uppdatering 1.

En person mycket nära ärkebiskopen i Svenska kyrkan har kommenterat den här debatten.

Jag har idag haft en konstruktiv dialog med en ledande person inom Svenska kyrkan. Eftersom hen mailat som privatperson (men från Svenska kyrkans officiella mail-konto) kommer jag inte lämna ut hens namn. Jag konstaterar att vi är oense om religiösa friskolor ska förbjudas men ense om att det vore bra att förbjuda elever att ha kläder som helt eller delvis täcker huvudet inom grundskolan. Den person som är synnerligen nära ärkebiskopen i Svenska kyrkan framför följande och jag publicerar det i syfte att framhålla att jag inte för något "krig" emot muslimer generellt.
.... En annan fråga är hur representativa terroristerna är för islam? Radikal islamism representerar inte hela islam men det är ett stort problem inom islam ett problem som för övrigt drabbar alla. Förutom HBTQ-personer drabbar den radikala islamismen jämställdheten, kvinnornas situation i samhället samt det demokratiska samhället som helhet....
Jag har mailat följande. Vill förtydliga att jag själv är agnostiker och inte tar ställning till om Jesus var Guds son eller inte utan bara framför det som argument inför just människor som tror det.
.... Jag har aldrig hävdat att terrorister representerar islam och muslimer. Det är aldrig något jag varken antytt eller skrivit. Men islamism (politisk islam) är ett hot, inte bara den radikala islamismen. Islamismen i sig är en totalitär ideologi. Lika knasigt vore det att hävda att bara "radikal fascism" är ett hot emot västerlandet. Det finns ingen snäll fascism och det finns ingen snäll islamism. Nu finns det ju en del progressiva muslimer i Sverige och just de är också utsatta för islamisterna. Är du kristen bör du (hens namn som jag utelämnar här) ta ställning för den svagare parten, de progressivt inriktade muslimerna och inte ställa dig neutral inför deras kamp emot de islamister som trakasserar dem. Det hade nog Jesus också argumenterat för om han levt idag. Det här handlar inte om ett krig emot muslimer eller islam. Utan emot politisk islam - islamism - som tillämpas i många länder i Mellanöstern bl.a. Iran och Saudiarabien....
Av den islamistiska terrorns offer internationellt är mer än 80 % muslimer. Bara för att de råkar tillhöra en annan inriktning av islam, eller att de avvisar extremt konservativa tolkningar av Koranen. Kampen emot islamismen berör synnerligen tydligt progressiva muslimer. 

1 kommentar:

  1. Islamisternas offer är till största del andra muslimer och inte "Nisse" i Bandhagen. Så du är på rätt spår.

    SvaraRadera