torsdag 21 juli 2016

Dekadens.Ibland så lämnar jag dagspolitiken och nyheterna och fokuserar på.... känslor.... relationer....filosofi....det där vi människor har att hantera. Varenda en av oss.


Bilden till bloggposten utgörs av heterosexuelle USA-skådisen och sångaren David Hasselhoff. Dekadens är det säkert en del som kopplar ihop med 1920-talets Berlin, för första gången någonsin i världen fanns det i en stad massor av "dekadenta" klubbar som vände sig till den grupp som idag kallas HBTQ men det fanns även ett betydande utbud för heterosexuella cis-personer. Det krossades brutalt av nazist-regimen efter Adolf Hitlers maktövertagande 1933. Även om den fascistiska regimen föll 1945 skulle det dröja länge innan det vi idag kallar HBTQ-rörelsen skulle återhämta sig till samma nivå som i 1920-talets Berlin. I New york och San fransisco i USA och Amsterdam i Nederländerna på 1960-talet. Resten är historia.

Inget religionskrig emot muslimer.

Den liberala och "dekadenta" livsstil som utvecklats i väst, ofta i konflikt med konservativt kristna, är idag under attack. Av islamister. Det är inte en kamp emot muslimer som grupp. Progressiva muslimer drabbas av islamister precis som många andra grupper. Men det är viktigt att ta fighten.

Jag har medvetet valt att länka till en video (Youtube) av David Hasselhoff som alltså är hetero och där han omges av kvinnor. Men även är sminkad i slutet av videon. För tro inte att islamismen "bara" handlar om HBTQ-personer, judar och självständiga kvinnor och folk (som modige Lars Vilks) som "hädar" islam. Kampen berör de flesta i väst, oavsett sexuell läggning, könsidentitet, kön, etnicitet etc. Det är inget religionskrig emot muslimer som grupp. Utan det handlar om modernitet kontra barbari.

Islamismen måste besegras. 1933 raserade Hitlers barbariska trupper "dekadenta klubbar" i Berlin. Idag är staden en av de mest HBTQ-vänliga städerna i världen. Det är tragiskt att fascisterna lyckades då. Men islamister ska inte lyckas idag i sitt terrorkrig. Det ska vi gemensamt fixa.

För dekadensen har kommit för att stanna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar