onsdag 23 september 2009

Tips Regnbågsfestivalen version 2.0.

Då är det dags för några tips igen till er som bor i Skåne eller som planerar besöka Regnbågsfestivalen i Malmö i helgen.

Torsdagen 24 september så arrangerar RFSL-Malmös transarbetsgrupp ett seminarium om vården för transsexuella. Platsen är Regnbågshuset (ABF-huset), Spånehusvägen 47, nära Folkets park. Start 14.00.

På samma plats på kvällen blir det filmvisning, Sreaming queens - the riot at Comptons cafeteria. Om att en grupp transpersoner protesterade i San Fransisco redan 1966, tre år före Stonewallrevolten i New York. Den senare fick som bekant mycket mer genomslag. Det är fri entré till filmen.

På fredag blir det paneldebatt om diskriminering 13.00. och bland de medverkande är bl.a. chefen för polisen i Malmö Ulf Semptert och Göran Stanton, ordförande för Gaypoliserna. Temat för mötet är attityder och intolerans inom polisen. Platsen är Lagret i Mazettihuset nära Möllevångstorget.

15.30 samma dag har Gaypoliserna ett eget seminarium om vad de jobbar med, det är i Regnbågshuset.

Och sedan blir det givetvis parad på lördagen. Den startar ca 13.00. från Stortorget i Malmö och slutstation är Folkets park. Där är några evenemang som festivalprogrammet kallar för paradgala.

På söndagen anordnas det 18.00. Regnbågsmässa i S:t Matteuskyrkan nära Nobeltorget. Efteråt kyrkkaffe. Jag kan tipsa om att kyrkan nog är en av Skånes mest originella och även invändigt är den intressant.

Hela programmet till Regnbågsfestivalen kan du hitta här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar