onsdag 29 november 2017

Många sd-sympatisörer tycker inte muslimer är människor.


En sd-politiker, Martin Strid,  har vid Sverigedemokraternas landsdagar förklarat att muslimer inte är människor. Kolla kommentarerna hos Nyheter idag.
.... Jag förstår faktiskt inte vad det var som var kontroversiellt i det han sade. Lyssna på vilken övertygad muslim/islamist som helst och inse att de inte erkänner sig till det som vi kallar mänskliga rättigheter. Sd verkar kantra över åt det ryggradslösa kärringhållet....
Islamofobi och sexism i en absurd kombination. Då ska man notera att konservativa Nyheter idag generellt inte har lika många extremister bland sina kommentatorer som hat-siten Samhällsnytt (f.d. Avpixlat). Där hyllar nästan alla Strid.

Det är till betydande del rasister som mobiliserar för sd inför valet 2018.

Jag tror inte Jimmie Åkesson håller med honom. Men sd vet att det är rasisterna, främlingsfientliga, HBTQ-fientliga och sexister som till betydande del mobiliserar för partiet inför riksdagsvalet 2018. Sedan finns det sansade konservativa människor som proteströstat på sd för att övriga partier ska närma sig dem. Jag har mött dem och respekterar dem även om vi inte delar värderingar.

Den vidriga nazistdiktaturen i Tyskland spred 1941 en film, Der ewige jude. En del kanske vill kritisera Youtube för att de tillåter den bli publicerad. De har fel. Det är ett synnerligen viktigt dokument om vad som startar ett folkmord. Det började inte med koncentrationsläger. Hitler-propagandan spred att judar är "råttor". Omänskliga.

En del judar var "ockrare".

Judar tjänade i medel 12 gånger mer än övriga befolkningen 1933 i Tyskland. En del var "ockrare", en del icke-judar fanns förvisso också i den gruppen. Sådana som hänsynslöst utnyttjade andra som behövde lån efter ekonomiska kraschen 1929. Det där exploaterade nazistregimen maximalt. Men Hitlerregimen kritiserade inte bara dem. Utan den stora majoritet tyska judar som inte var "ockrare". De var inte människor. Inte någon av dem. Precis samma attityd som vissa har om muslimer idag.

Och januari 1942 hade nazistledningen en debatt. Om alla judar borde avlivas (inte mördas, de var inte människor). Diskussionen handlade främst om det var praktiskt möjligt. Efter mötet gav Hitler ordern, det som skulle bli världens värsta folkmord.

Den västerländska demokratin handlar om att successivt stärka individens rättigheter. Att även "impopulära" minoriteter har människovärde. Sedan kan vi tycka vad vi vill om islam.

Lämnar vi den principen kan vi hälsa hem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar