fredag 17 november 2017

Rikard Wolff har avlidit.


 


Att kalla det en chock är att överdriva. Jag visste att Rikard Wolff (bilden) var sjuk men trodde aldrig att han skulle avlida av den orsaken.

För mig som ung bög i början av 1990-talet betydde han mycket, att man kan vara riktigt maskulin och gilla män. Tyvärr fanns det mycket fördomar då. Jag brukade påpeka att homosexuelle Wolff är mer maskulin än heterosexuelle Thomas di Leva. Det betyder inte jag dissar andra men han bidrog till att förändra attityden hos många svenskar. 

Låt blev kontroverisell.

Om jag ska vara ärlig gillade jag sällan hans låtar. Det var inte min genre. Bäst var Vackra pojkar, vackra män (Youtube) från 1997. Idag betraktas den som relativt oskyldig av de flesta. Men då var den kontroversiell i synnerhet bland en del icke-unga manliga radioproducenter. Så kontroversiell att en del inom Sveriges radio (har för mig det var P4 Kronoberg i Småland) vägrade att spela den med hänvisning till att den var "för sexuell". Vilket givetvis var fånigt. Hade det handlat om flickor och kvinnor hade det inte varit något problem.

Wolff hade karisma.

Rikard Wolff visade sig som bra skådespelare i Änglagårds-filmerna.

2012 publicerade jag en recension av Rikard Wolffs memoarer.

Det som många av oss minns av Rikard Wolff är främst att han gillade att vara på scen. Det där går inte att fejka fram. Vissa fixar det, andra inte. Han hade karisma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar