onsdag 29 juni 2011

Alla muslimska samfund är homofientliga.


Efter Felix Königs (bilden) verbala och etiska kollaps när han skulle försöka bemöta min kritik mot LSU (förra bloggposten) ska jag återigen prioritera kampen mot muslimsk homofientlighet här på bloggen. Igen och igen ska jag sprida fakta, att alla muslimska samfund i alla länder är homofientliga. Det har islamologer från Lunds universitet avslöjat. Jag har kontaktat folk från RFSL om de känner till något homovänligt muslimskt samfund men hittills har ingen mailat om något.

Och att Västeuropa definitivt kommit betydligt längre än muslimska länder när det gäller jämställdhet, HBT-rättigheter, sekularisering, yttrandefrihet och flera andra saker. Det är patetiskt när delar av vänstern är så korkade att de börjar gasta om islamofobi och rasism. Jag tar den debatten när som helst. Inte blir saken bättre av att även en del liberaler också är förvirrade i debatten.

Närhelst någon kallar dig eller antyder att du är islamofob ska du antyda eller kalla vederbörande för att vara antisemit eftersom vederbörande är kritisk mot delar av Israels politik.

Både RFSL och RFSL-Ungdom (där König ännu är med i förbundsstyrelsen) förtjänar skarp kritik för sin undfallenhet mot homofientliga muslimska föreningar.

I april i år kom den muslimske predikanten Bilal Philips till Göteborg. Han är från Jamaica, ökänt för att homofientlighet är vanligt där. Och Bilal Philips har bl.a. argumenterat för att homosexuella som haft en samkönad relation bör avrättas. Den vidriga attityden har han inte försökt att dölja. Trots det blir han inbjuden av en muslimsk förening i Göteborg för att tala om intolerans - mot muslimer.

Från Dagen.
På fredagen kom den omstridde muslimske predikanten Bilal Philips till Göteborg. Philips har riktat så hårda angrepp på icke renläriga muslimer, judar och homosexuella att han nekas inresevisum till Storbritannien och Australien.

I Göteborg ska Bilal Philips föreläsa vid samlingar arrangerade av det muslimska ungdomsförbundet Tuff. Temat för konferensen är islamofobi och unga muslimers situation i Sverige.

- Vi vet att Bilal Philips är en kontroversiell person, säger Amani Aziz, talesman för Tuff, till Göteborgs-Posten.
Sydsvenska Dagbladet berättade om protester när Bilal Philips besökte Köpenhamn.
Imamen Bilal Philips kom till Nørrebro i Köpenhamn på söndagen. Det gjorde också ett hundratal demonstranter som ville visa sin avsky för den kontroversielle kanadensarens åsikter om sharialagstiftning.

Strax före klockan 15 dök han upp vid Korsgadehallen på Nørrebro. Bilal Philips. Den kontroversielle imamen som bjudits in av Islamisk Trossamfunds ungdomsavdelning, Munida.

I nästan samma stund som predikanten steg ur bilen gjorde några av hans sympatisörer sig hörda.

– Sharia i Danmark! Sharia i Danmark!”, skanderade en grupp unga män som samlats utanför hallen.

Väl inne i den fullsatta hallen höll Bilal Philips ett långt tal om dagens ämne – islamofobi. Samma tema stod på agendan när han talade i Göte­borg, på den islamiska ungdomsföreningen TUFF:s (Troende unga framtida förebilder) inbjudan, tidigare ­­ i helgen.

Men det är kanske just hans åsikter om sharialagstiftning som Bilal Philips gjort sig allmänt känd för.

Det och dödsstraff för homosexuella samt att han försvarat självmordsbombare.

Bilal Philips besök har varit hett debatterat i Danmark under veckan. Många har krävt att Islamisk Trossamfund tar avstånd från predikantens idéer. En del politiker tyckte dessutom att man, likt Storbritannien och Australien, inte borde ha släppt in honom i landet.

De som bjudit in honom ville dock inte prata om arrangemanget när vi stötte på dem utanför hallen.

– Vi talar inte med pressen.

Till danska tidningen BT sa dock talesmannen för Islamisk trossamfund, Imran Shah, att det kanske inte var särskilt lämpligt att bjuda in Bilal Philips.

– Om vi hade kunnat göra om det och ta ett beslut idag så hade vi inte bjudit in honom.

Diametralt andra åsikter än de som förknippas med Philips uttalades högljutt bara en bit ner på gatan.

Ett hundratal personer hade samlats för att höra politiker och re­presentanter för olika föreningar ­hålla tal där de fördömde vad de kallade religiös extremism och sexism.

– Med sådana arrangemang de har där borta så gör de snart Dansk Folke­parti arbetslösa, sa Jaleh Tavakoli, den numera avhoppade danske vänsterpartisten och en av talarna vid demonstration.

Politikern Kamal Qureshi från Socialistisk folkeparti var också en av talarna.

–  Jag tycker det är bra att folk kommer hit och säger ifrån. Så att folk inte tror att vi accepterar det han står för därborta, sa han och pekade bort mot Korsgadehallen.

Av säkerhetsskäl valde polisen att flytta på demonstranterna ett par hundra meter från hallen. Det närmaste sidorna kom varandra var när representanter för Islamiskt Trossamfund kom över till demonstranterna för att bjuda på kaffe och kakor.

De möttes bara av nekande huvudskakningar, motthugg och plakat med texten ”Kaffe kan inte ta bort den beska smaken”.
Varför arrangerade inte RFSL-Göteborg motsvarande protester när han var i den staden. Och varför protesterade inte Vänsterpartiet precis som deras motsvarighet i Danmark? Faktum är att i Norge och Danmark vågar partier från höger till vänster manifestera emot homofientlighet oavsett om den är kristen, muslimsk eller nationalistisk.

Men i Sverige tiger ofta RFSL, Vänsterpartiet och Miljöpartiet om muslimsk homofientlighet. Deras ursäkt, att det kan "gynna högerextremister" att protestera mot homohatande islamister blir närmast patetisk. Om det är något som gynnar högerextremister är det att ge dem monopol på att bekämpa homofientliga islamister. Det har folk till vänster fattat i Norge och Danmark. Men inte Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Sverige. De borde skämmas för att fegt tiga om situationen. Samma sak gäller både för RFSL-riks och RFSL-Göteborg som tycks vara helt handfallna både på sina hemsidor och när det gäller att organisera protester. I de flesta andra länder protesterar HBT-rörelsen både mot kristna och muslimska hatpredikanter. Men tydligen inte Sverige.

HBT-politiker i riksdagen kan nog tävla om att fördöma Danmarks främlingsfientliga integrationsdebatt. Ibland med rätta. Men Danmarks HBT-förening LBL hade det civilkurage som RFSL och politiker från höger till vänster i Göteborg tydligen saknade. Kritik bör även riktas mot RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund för att hon inte fixat att föreningen kommenterat besöket av den homohatande muslimska predikanten. Det kunde LBL göra.

Jag skulle kunna argumentera för att Felix König resonerar som en åsna. Men det vore förolämpande - mot åsnorna.

5 kommentarer:

 1. Mycket bra inlägg som jag kan skriva under på. Jag känner en homosexuell imam i USA, Daayiee Abdullah. Jag tog kontakt med honom efter en artikel i SPIEGEL om de homosexuellas situation i den muslimska världen (The Gay Sons of Allah)

  (http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,647913,00.html

  Vi addade varandra på Facebook. Jag har hans mailadress om du vill ha.

  Jag har haft många diskussioner med muslimer här i Sverige; unga och till och med födda här. Deras åsikter om dödsstraff, kvinnor och homosexuella är skrämmande. Orden "rasist" och "islamofob" slinker väldigt fort ut vid minsta motstånd i debatten. I mina mörkaste stunder tänker jag, att det aldrig kommer att bli en förbättring för HBT-världen bland muslimer. Ändå, eller kanske just p g a att jag har träffat muslimska homosexuella män här i Sverige som är LIVRÄDDA för att deras läggning skall komma ut. De är dömda till ett liv i en lögn, om de inte vill riskera att bli förskjutna av sin familj, och börja om med ny identitet på ny adress. Det steget är dock svårt att ta, så jag förstår dom mycket väl.

  Tack för intressanta inlägg på en utmärkt blogg!

  Hälsningar från Götet :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Christian!

  Vet inte om jag ska "outa" dig som tidigare mp-politiker men du framför det ju själv på din blogg ibland. :-) I Nederländerna för Groen links en fri debatt om integrationsproblemen och muslimsk homofientlighet. Och så är det i flera andra länder. Men inte mp i Sverige.

  Hur ska man läsa något problem om man inte snackar om det? Det här betyder inte att alla muslimer är homofientliga, antisemitiska etc. Men problemen är värre inom gruppen än bland svenskar generellt.

  Det är också viktigt att förtydliga att hedersrelaterat våld även förekommer bland en del kristna grupper (bl.a. i Mellanöstern) även om det är vanligare bland muslimer.

  Forum för levande historia publicerade november 2010 rapporten Den mångtydiga intoleransen - en studie av ungdomars attityder läsåret 2009-2010. Glädjande nog visar den att andelen homovänliga elever ökat betydligt sedan man gjorde en motsvarande undersökning 2003. Myndigheten har även granskat attityderna till invandrare, judar, muslimer och romer men den största förändringen de senaste åren är alltså att attityderna generellt blivit mer positiva till homosexuella.

  58 % av elever med svensk bakgrund är positiva till homosexuella medan 15 % är negativa. Bland elever med utländsk bakgrund är betydligt färre positiva, 35 %, medan 32 % är negativa.

  Bland kristna i Svenska kyrkan är 63 % positiva och 13 % negativa., övriga kristna 36 % positiva och 30 % negativa, muslimer 17 % positiva och 40 % negativa, elever med annan religion 53 % positiva och 23 % negativa, folk med ingen religion 55 % positiva och 17 % negativa.

  Det är inte någon "fördom" eller tecken på "islamofobi" att hävda att muslimer som grupp oftare är homofientliga än kristna och ateister bland svenska befolkningen. Det är fakta.

  Av någon orsak tycker ofta samma vänstermänniskor som hävdar att man absolut inte får jämföra brottslighet, attityder etc mellan olika etniska grupper att det är alright att använda uttryck som "mäns våld mot kvinnor". Då ska man inte bara jämföra brottslighet, attityder etc mellan könen. Då använder man även absurda generaliseringar.

  Ungefär som "invandrares rån mot etniska svenskar". Ingen vänsterpolitiker skulle acceptera det. Jag ska igen och igen avslöja det här hyckleriet från en del vänsterfolk och från delar av RFSL och RFSL-Ungdom. Det svider givetvis för deras del. Låt det svida. Det kanske påverkar dem. Om de är påverkbara med sakargument.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Jag brukar inte kommentera de bloggar som länkar till min blogg.

  Men högerpopulistiske Karpstryparn berömmer min förra bloggpost.

  http://karpstryparn.blogspot.com/2011/06/ratt-av-sd-fel-av-lsus-seher-yilmaz.html

  och därför vill jag lämna följande kommentar.

  För det första vill jag förtydliga att det inte bekommer mig något i sig att jag får beröm från högerpopulistiska bloggar. Ju fler som länkar till min blogg och ger folk möjlighet att följa mina argument desto bättre. Det är även kommunistiska bloggare som länkat till min blogg. Även det har jag inte några invändningar emot trots att jag är antikommunist.

  I Sverige finns det en rädsla att få "beröm från fel håll". Den rädslan finns iofs även i vissa andra länder i Västeuropa men ingenstans är den så tydlig som här. Men har man tydliga värderingar och själv nyanserar sitt budskap kan det aldrig vara fel i sig att få beröm från intoleranta grupper. Jag hävdar att religiösa samfund själv ska få avgöra vilka grupper de ska viga. Om någon homofientlig bloggare berömmer det så har jag i sig inget problem med det.

  Det avgörande är att bloggaren inte förvanskar mina argument. Och det tycker jag inte Karpstryparn gör.

  Men jag vill passa på att förtydliga, för er som är nya här på min blogg, att jag ogillar Sverigedemokraterna av många orsaker, deras främlingsfientlighet, deras islamofobi, deras HBT-negativa politik.

  Jag är definitivt emot gränskontroller inom EU och är en varm anhängare av EU vilket sd som bekant inte är.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Hej Bengt, ja jag har varit medlem i miljöpartiet från det partiet grundades till 2001. Efter det tyckte jag att mp målat in sig i ett rött hörne - kan absolut inte tänka mig en Lars Ohly eller annan ex-kommunist i regeringen. Därför har min röst i senare val gått till såväl c som fp.

  Men mycket i mitt hjärta är kvar i miljöpartiet. Det förstod jag efter att ha lyssnat på Maria Wetterstrands sommarprogram idag, jag rekommenderar det! Maria och jag var politiskt aktiva i Göteborg samtidigt. Jag satt för mp i Göteborgs Kommunfullmäktige i tre mandatperioder, varav en som gruppledare.

  Ett av mina mest glada minnen från KF var när jag hade uppe två interpellationer om våldet mot homosexuella till debatt. Aldrig har väl publikläktaren i ärovördiga Börsen varit så belamrade med bögar, transor och flator som då. :-)

  En annan anekdot: Under samma tid var jag DJ på RFSL:s diskotek "Touch". Man hade hittat en bomb utanför lokalen en lördag, och personalen ringde hem till mig och sa att de inte vågade jobba om det inte fanns polisbevakning, men polisen hade vägrat ställa upp med det. Kunde jag hjälpa till på något sätt?

  Efter en del funderingar ringde jag upp Göran Johansson på hans hemnummer i Kortedala (mobiler fanns ju inte då). Han var ordförande i Kommunstyrelsen och Polisstyrelsen i Göteborg. Efter att jag presenterat mig sa han: "Jag vet varför du ringer: Klubben! Jag skall se vad jag kan göra"

  En timma senare ringde en av personalen på "Touch" upp mig och sa: "Här vimlar det av poliser som säger att de ska bevaka lokalen."

  Heder åt Göran Johansson för det!

  Precis som Maria Wetterstrand sa i dagens "Sommar": mycket i politiken hänger på personkemin och att människor respekterar varandras sakfrågor utan att vara fördömande. Dom finns i alla partier, och det är en erfarenhet jag tagit med mig i livet.

  Ha en fortsatt underbar sommardag!

  SvaraRadera
 5. Christian

  Jag önskar dig detsamma.

  Bengt

  SvaraRadera