tisdag 25 januari 2011

Sd-politiker och imamer i samma säng. Del 2.

I förra bloggposten noterade jag att Sverigedemokraterna och muslimska samfund låtsas vara ovänner men när det gäller attityder till homosexuella och bisexuella hamnar de utan problem i samma säng. De muslimska samfunden är emot vigslar av samkönade par och i Svenska kyrkan är Sverigedemokraterna för att återigen förbjuda homovigslar i samfundet.

Jimmie Åkesson, ordförande i Sverigedemokraterna, har en ny artikel på DN debatt om "islamistisk terror". En del saker håller jag med honom om bl.a. att det bör göras en granskning av stödet för religiös extremism i skolorna (även om jag då vill att andra religioner än islam också ska granskas). Andra delar av artikeln blir närmast komiska.
Vi har i Sverige varit duktiga på att ta fram forskning och handlingsplaner mot nazismen...
Fascinerande att Åkessson använder ordet "Vi har....". Han blev med i Sverigedemokraterna ca 1994. Tidningen Expo har noterat att hälften av sd:s riksdagskandidater 1994 före, under eller efter sitt engagemang i partiet haft koppling till nazistiska grupper. Givetvis är inte och har aldrig sd varit ett nazistparti men att partiets politiker generellt skulle jobbat för handlingsplaner mot nazism de senaste decennierna är närmast ett dåligt skämt. Det är väl större sannolikhet att en del sd-politiker varit positiva till handlingsplaner för nazism.
När den mest kände imamen, Abd al Haqq Kielan, i en intervju för några år sedan utbrister att ”det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet” uppstår ingen som helst debatt utan snarare en nedtystning i medierna.
Ett absurt uttalande från imamen givetvis. Björn Söder, som är sd:s gruppledare i riksdagen och en av Jimmie Åkessons närmaste medarbetare, skrev följande på sin blogg sommaren 2007
Pride hyllas av den politiskt korrekta eliten som tillsammans med den mycket framgångsrika och numera inflytelserika homolobbyn försöker normalisera sina sexuella avarter....Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?

Det svenska samhället är idag i total upplösning. Pendeln har helt enkelt slagit över. Det som är onormalt ses helt plötsligt som normalt.... Fotbollsspelaren Glenn Hysén invigningstalade idag på det perversa homosexevenemanget Stockholm Pride.
Det här är givetvis klassisk homofientlig retorik. Åkesson är emot absurda intoleranta värderingar - förutom när de förmedlas av partikamrater. Då får vederbörande chans att bli gruppledare i riksdagen.


Uppdatering 1.

DN har en artikel om terrorism, islamistisk, högerextrem, vänsterextrem, separatistisk etc.40 kommentarer:

 1. Tror kanappast SD politiker och imamer hamnar i samma binge. Enl sharia ar ju bogeri belagt med dodsstraff. Och en imam som begar detta brott hamnar nog i helvetet !

  SvaraRadera
 2. Kalle

  De flesta imamer i Sverige är inte för sharialagar. Var har du fått det ifrån? Om det vore så att imamer måste vara för dödsstraff för homorelationer hur motiverar du då att de flesta muslimska länder inte har dödsstraff för sådana relationer och att tre av ett 30-tal muslimska länder de senaste decennierna avrättat människor för att de haft homorelationer.

  Fakta är att Sverigedemokraterna och de flesta imamer är ense om attityden till homosexuella. D.v.s. för heteronormen, kärnfamiljen, emot samkönade religiösa vigslar men har accepterat att samkönade par kan ingå borgerliga äktenskap och är för lagar mot diskriminering pga sexuell läggning.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Förresten Kalle.

  Är det någon imam i Sverige som spridit värre homofientliga kommentarer än Björn Söder (sd)?

  När det gäller en politisk del är sd värre än de muslimska samfund. Sd har i sitt partiprogram med att avskaffa möjligheten till adoptioner (förutom närståendeadoptioner) för samkönade par och inseminationer för lesbiska kvinnor vid kliniker. Få, om något, muslimskt samfund är engagerade för att riksdagen ska avskaffa de två reformerna.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Faktum är att muslimska organisationer samarbetar med HBT-organisationer eftersom rasism och homofobi drabbar de människor som redan är utsatta. Det är för övrigt ett ganska vanligt fenomen för de flesta religioner och heliga skrifter att tala om homosexualitet på ett negativt vis, inte bara islams heliga bok. Detta tordes inte betyda att alla som tillhör en religion har något emot homosexuella eller HBT-personer. Religioner får du gärna kritisera men jag tycker att det är fånigt att enbart lägga vikten vid islam.

  Sanna

  SvaraRadera
 5. Det Åkesson skriver på Dn stämmer till punkt o pricka, landet lagom måste inse att dess mödom är tagen när det gäller islamism och att vi faktiskt har bostadsområden där kvinnor unga som gamla inte kan gå klädda som dom själva vill då dom blir tackraserade av männen i området om dom bär annat än påbjuden klädsel. Och att denna diskussion måste kunna föras utan en massa fobi anklagelser. Mvh Jonas

  SvaraRadera
 6. Sanna

  "Faktum är att muslimska organisationer samarbetar med HBT-organisationer eftersom rasism och homofobi drabbar de människor som redan är utsatta."

  Vilka muslimska organisationer samarbetar med HBT-organisationer? Berätta eftersom du använder ordet pluralis. För du ljuger väl inte Sanna? Jag vet en muslimsk förening som är med i ett samarbetsprojekt tillsammans med bl.a. RFSL, Sveriges unga muslimer. Det är givetvis positivt men dels är föreningen inget samfund. För det andra är även de homofientliga och emot att imamer ska välsigna och viga samkönade relationer. För det tredje bjöd föreningen till en av sina konferenser in en imam som argumenterat för dödsstraff för homorelationer. Trots kritik vägrade de avboka honom till en böjan utan skyllde patetiskt på att det var "lögner om imamen" och att "islamofober spridit att han skulle vara för avrättningar av homosexuella". Fakta är att det var brittiska HBT-föreningar som tydligt argumenterat emot islamofobi och rasism som hade slagit larm i Storbritannien om att imamen blivit inbjuden till en konferens där trots att han argumenterat för dödsstraff för homorelationer. Hans vidriga kommentarer om det är också inspelade på band vilket spelats upp i bl.a. Sveriges Radio.

  Om någon frikyrklig ungdomsförening hade bjudit in en präst som krävt dödsstraff för homorelationer och om den frikyrkliga föreningen kategoriskt varit emot respekt för homorelationer inom samfundet men även samarbetat i ett projekt med RFSL. Hade du även då Sanna kallat den föreningen för att vara engagerad emot homofobi? Eller du bedömer frikyrkliga föreningar annorlunda än muslimska? Då är du en hycklare.

  "Det är för övrigt ett ganska vanligt fenomen för de flesta religioner och heliga skrifter att tala om homosexualitet på ett negativt vis, inte bara islams heliga bok. Detta tordes inte betyda att alla som tillhör en religion har något emot homosexuella eller HBT-personer."

  Hallå? Precis det du argumenterar för har jag argumenterat för i debatter här i de senaste bloggposterna. Och ingenstans skriver jag att Koranen skulle vara värre än Bibeln. Tvärtom kritiserar jag de som låtsas det.

  "Religioner får du gärna kritisera men jag tycker att det är fånigt att enbart lägga vikten vid islam."

  Det är fånigt av dig att inte kunna läsa innantill. Jag kritiserar ofta konservativt kristna här på bloggen, oftare än jag kritiserar konservativa muslimer. Men så blir debatten ofta när man fokuserar på kritik mot bara islam och ingen annan religioni någon bloggpost.

  När jag i någon bloggpost däremot bara kritiserar kristendom och ingen annan religion är det aldrig någon "anti-rasist" eller vänstermänniska som kritiserar det, möjligen någon sd-sympatisör.

  Börja om, försök igen.

  Bengt

  SvaraRadera
 7. Vill förtydliga för nya bloggbesökare att det inte alltid är enkelt att framför fakta i varje situation. Men det är viktigt.

  Alla muslimska samfund är homofientliga. Jag har frågat många både i och utanför HBT-rörelsen om de kan ge något exempel på något muslimskt samfund som respekterar samkönade relationer i samfundet. Ingen har hittills kunna ge något sådant exempel.

  Ska man då tiga om det här faktumet? Vissa tycker det. Bl.a. en del i HBT-föreningen RFSL. När jag hösten 2010 skulle hålla ett föredrag vid Regnbågsfestivalen (Malmös motsvarighet till Stockholms Pridefestival) fick jag två (sic!) timmar före det planerade föredraget veta att det blivit inställt. Orsaken var "att min blogg är rasistiskt". Jag frågade vederbörande, Elisabeth från RFSL-Malmös styrelse, om hon besökt min blogg. Hon sa nej men hon hade hört av andra att den var rasistisk. Sanslöst. En annan tjej som var engagerad och jobbade för RFSL tyckte också bloggen var rasistisk.

  Är det inte sant att alla muslimska samfund är homofientliga? Nej, svarade hon. Vilka är homovänliga? Det vill jag inte debattera nu sa hon. Nej, vi måste inte debattera det räcker du ger mig ett exempel på ett namn på ett muslimskt samfund som är homovänlig. Nej, jag vill inte snacka om det nu. Även Elisabeth sa att vissa muslimska samfund är homovänliga men ville inte heller snacka om det.

  Däremot konstaterade Elisabeth "det är ju högerkristna grupper i USA som också är homofientliga". Som om jag inte skulle veta det, jag skriver ofta och kritiserar kristna homofientliga grupper svarade jag.

  Senare på eftermiddagen samlades både RFSL:s riksstyrelse och RFSL-Malmös styrelse till något som får betraktas som ett krismöte (de var tillsamman på en transkonferens som då pågick samtidigt i Malmö). En del kloka personer i föreningen konstaterade att det nog var dåligt för föreningens image att censurera föredrag för att en bloggare skrivit något som faktiskt är sant.

  Camilla Kempe från föreningen riksstyrelse (och engagerad i föreningen avdelning i Malmö) ringde mig och bad om ursäkt och sa jag var välkommen hålla föredraget. Tyvärr hade infon om inte placerats i lokalen förrän några minuter (sic!) före det skulle börja varvid ingen hittade till rummet utan hade valt något av de andra föredragen som hölls i andra rum.

  För vad är alternativet. Ska vi bloggare (eller för den delen journalister) tiga om "obekväma sanningar" för att de riskerar att gynna grupper som sd. Det blir som i Sovjet är media inte skrev om verkligheten om den inte var förenligt med den officiella policyn.

  Eller ska vi både kritisera de muslimska samfunden och sd för deras HBT-negativa policy?

  För mig är svaret givet. Vad är ditt svar?

  Bengt

  SvaraRadera
 8. Hur trovärdigt är det när "äkta" muslimer hatar bögar men "äkta" muslimer samarbetar med bögar?
  Ingen kan definiera vad en muslim är. Alla har egna tolkningar och alla har rätt. Varför har dom en massa språkrör om alla är så olika?
  Religion är bara flum. Muslimer som mördar är lika äkta muslimer som alla andra. Du kan inte avgöra vem som är äkta. Inte muslimer heller. Detta gör islam farligt. Dom kan vara en snäll person eller en massmördare. Båda seglar under samma flagg.

  /Danne

  SvaraRadera
 9. Danne

  "Ingen kan definiera vad en muslim är. Alla har egna tolkningar och alla har rätt. Varför har dom en massa språkrör om alla är så olika?"

  Men det är väl därför de "har en massa språkrör" just därför att de är olika.

  Tycker du kristna har "färre språkrör"? Kräver du också att alla kristna ska utse en förening och ett språkrör som talar för varje kristen?

  Även kristna begår våldsdåd i sin religions namn om än ovanligare idag än förr. Nordirland är väl det bästa exemplet i Europa de senaste decennierna.

  Bengt

  SvaraRadera
 10. ..Sveriges unga muslimer bjuder in imam som vill döda homosexuella.
  http://www.youtube.com/watch?v=QrGcb9OQt70

  Nej du, Björn Söder är nog inte värst.. Men visst, fortsätt du försvara muslimerna till döddagar. Bokstavligen. För får dom något att säga till om kommer du bli bestraffad för din läggning. Garanterat. Det sker nämligen redan i ALLA muslimska länder.

  SvaraRadera
 11. Och vad gäller "kristna våldsdåd", har kristna begått över 16700 (genomförda) terrordåd sen 11 september? Har dom dödat mer än 9000 människor och skadat över 17000 människor för livet bara under 2010?

  Nej. Islam går inte att jämföra med någon annan religion. Andra religioner kanske PREDIKAR hat mot ex. homosexuella och otrogna men Islam AGERAR mot dessa.

  SvaraRadera
 12. "Nej du, Björn Söder är nog inte värst.. Men visst, fortsätt du försvara muslimerna till döddagar. Bokstavligen. För får dom något att säga till om kommer du bli bestraffad för din läggning. Garanterat. Det sker nämligen redan i ALLA muslimska länder."

  Att muslimska länder har den sortens radikal anti-homoaktioner är avskyvärt och verklighetsfrånvarande. Bengt har väl ändå inte ställt sig och försvarat muslimer helhjärtat eller hur? Snarare har han väl uttryckt avsky mot just muslimers homofobi.
  Jag skulle vilja att du tittar till situationen i Uganda till exempel (som är kristet) och ser hur de homosexuella behandlas där. Då ser du tydligt att inte Islam och Kristendom är så värst olika i sina mest extrema lägen.

  SvaraRadera
 13. "Nej. Islam går inte att jämföra med någon annan religion. Andra religioner kanske PREDIKAR hat mot ex. homosexuella och otrogna men Islam AGERAR mot dessa."

  Titta på situationen i Uganda med deras anti-homolagstiftning som kan röstas igenom inom kort. Dessa är kristna och beter sig exakt som extrema muslimer gör.
  Jag går inte in och försvarar Islam, tvärtom. Deras fanatism måste vi tyvärr agera emot. Förhoppningsvis blir det inte under blodiga former.

  SvaraRadera
 14. Anonym

  "Det sker nämligen redan i ALLA muslimska länder."

  Nej det gör det inte. Ni islamofober är så okunniga så det blir absurt. Det är flera muslimska länder som INTE har något straff för homorelationer bl.a. Turkiet och Albanien. Det senare landet har även lagar som förbjuder diskriminering av HBT-personer inom i princip alla samhällsområden. Något som de flera kristna länder på Balkanhalvön saknar.

  Däremot hade kanske du blivit avrättad i ALLA muslimska länder för din hatpropaganda mot muslimer. Käbbla på du till döddagar då. Bokstavligen.

  "Andra religioner kanske PREDIKAR hat mot ex. homosexuella och otrogna men Islam AGERAR mot dessa."

  Många som mördat homosexuella i USA har motiverat sina brott med "Bibeln säger att homosexuella förtjänar att dö". Högerkristna där sprider konstant hatpropaganda. Mycket värre än muslimska imamer sprider i Sverige mot någon grupp.

  Och Jimmie Åkesson skriver ju i sin debattartikel att det inte räcker att fokusera på dem som utför attentaten utan även de som har extremistiska värderingar. Högerkristna i USA har extremistiska värderingar men den typen av extremism bekymrar sig sällan sd-politiker och andra islamofober om.

  För övrigt var det ingen i Unga muslimer som argumenterade för dödsstraff för homorelationer. Att berömma Björn Söder för att han inte heller gjort samma sak blir något suspekt. Extra suspekt eftersom han är med i ett parti som huserade många skinnskallar på 1990-talet när de gick direkt från sd-möten ut på stan för att misshandla bögar och blattar.

  Bengt

  SvaraRadera
 15. Ibland skulle man vilja i en lada i Korpilombolo samla dels naiva människor till vänster (antyder inte att alla till vänster är naiva men en del) som fått för sig att många muslimska samfund är homovänliga och islamofober som fått för sig att alla muslimer är mördare.

  De hade kunnat kasta paj på varann med sina okunniga floskler där i ladan. Så hade vi andra kunnat föra en värdig och vettig debatt. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 16. Haha ursäkta då! Borde jag klargjort att OFFICIELLT förekommer det såklart inte men att i praktiken så gör det det? Jag menar, officellt så är Vitryssland en demokrati..

  Albanien:
  "The law prohibits discrimination based on race, gender, ethnicity, disability, language, or social status; however, the government did not effectively enforce these prohibitions, and discrimination against women, Balkan Egyptians, Roma, and homosexual persons persisted."

  "There were several informal reports of harassment, denial of service, and employment discrimination due to sexual orientation. For example, homosexual customers were sometimes denied service in bars and restaurants. There were reports of LGBT persons being harassed on the streets. They often did not report criminal or civil offenses committed against them from fear of economic and physical reprisals. LGBT persons are not a protected class under the law. NGOs claimed that police routinely harassed homosexual persons."
  http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2009/eur/136016.htm


  Turkiet:
  "While the law does not explicitly discriminate against homosexuals, organizations working with lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) individuals claimed that references in the law relating to "the morals of society" and "unnatural sexual behavior" were sometimes used as a basis for abuse by police and discrimination by employers. The law also states that "no association may be founded for purposes against law and morality." This article was applied in attempts to shut down or limit the activities of NGOs working on LGBT matters."

  "On October 16, the Diyanet* released a decision declaring that homosexuality is "a behavior disorder and has been spreading in a scary way within society...homosexuality cannot be accepted." The decision went on to state that homosexuality "is against human nature, and it should be corrected without targeting homosexuals."
  http://www.state.gov/g/drl/rls/hrrpt/2009/eur/136062.htm

  *Och ifall du inte vet vad Diyanet är:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Diyanet_%C4%B0%C5%9Fleri_Ba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

  Men visst.. Inget av detta händer för det händer ju inte OFFICIELLT. Hur naiv är du?


  Det stämmer dock att Uganda är något av ett undantag jag faktiskt inte tänkte på.. men det är ju intressant att ni ignorerade de faktiska siffrorna. Att jämföra kristendomen och Islam blir pga dessa helt omöjligt. I stort beter man sig helt helt enkelt annorlunda.

  Det är sen sant att jag inte bekymrar mig så mycket om galna högerextremister i USA då
  1) Dessa är inte jämförbara pga orsakar jag redan redovisat för.

  2) Det är inte dessa vi importerar en-masse till Sverige.. men visst hade jag blivit orolig om vi gjorde det.

  SvaraRadera
 17. "[...] och i Svenska kyrkan är Sverigedemokraterna för att återigen förbjuda homovigslar i samfundet."

  Helt enligt det kristna budskapet, kan tilläggas. Svenska Kyrkan är numera dock så korrupt och avlägsnad från kristendomen att man helt enkelt skiter i sin egen heliga skrift. Första Korintierbrevet, kapitel 6, vers 9 och 10: "Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike."

  SvaraRadera
 18. Anonym

  Bespara oss dina sarkasmer när du själv har tydliga problem att formulera vad du menar.

  Det du skrev och jag kommenterade var följande.

  "För får dom något att säga till om kommer du bli bestraffad för din läggning. Garanterat. Det sker nämligen redan i ALLA muslimska länder."

  Antingen tolkar man det som att staten ägnar sig åt straff för samkönade relationer. Det var så jag tolkade det.

  För det andra alternativet blir tämligen löjligt, om du menar att homosexuella kan bli bestraffade av andra människor i landet och inte staten. Varför då bara peka ut muslimska länder? De problemen existerar ju i ALLA länder.

  Även i Sverige blir homosexuella "bestraffade" för sin förmåga att älska folk av samma kön. Det kan man följa i hatbrottstatistiken.

  Du hade kunnat byta ut ordet muslimsk till kristen.

  "För får dom något att säga till om kommer du bli bestraffad för din läggning. Garanterat. Det sker nämligen redan i ALLA kristna länder."

  I alla kristna länder blir folk mördade, slagna och misshandlade bara av den orsak att man är homosexuell eller bisexuell. Varje dag bli någon i Sverige trakasserad av andra av den orsaken.

  Och du följer rapporter synnerligen selektivt. Du hade kunnat ta fram motsvarande rapporter om kristna länder i Östeuropa och fått ungefär samma resultat som i dem för Turkiet och Albanien. Men du har tydligen inte något genuint syfte för HBT-rättigheter, utan bara för att använda det som argument emot muslimer.

  "importerar"

  Människor är som varor som importeras. Är bögarna som flyr undan förföljelse i Iran och Irak också "importerade".

  Du har en fruktansvärd människosyn, precis som de flesta intoleranta människor. Tack och lov avslöjar ni islamofober ofta ert förakt för folk som är annorlunda än normen.

  Bengt

  SvaraRadera
 19. Anonym

  "Det stämmer dock att Uganda är något av ett undantag jag faktiskt inte tänkte på.."

  Din okunskap är absurd återigen. Det är massor av kristna länder i Afrika där homosexuella har en lika svår situation som i Uganda. Och i Östeuropa är homofobin ofta kompakt i kristna länder.

  De flesta länder som totalförbjuder homorelationer är kristna. Bland de många kristna länderna i Afrika är det bara Sydafrika där homosexualitet inte är helt tabu och som har homovänliga lagar. Men det hade du nog ingen aaaaaning om. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 20. Magnus

  "Helt enligt det kristna budskapet, kan tilläggas. Svenska Kyrkan är numera dock så korrupt och avlägsnad från kristendomen att man helt enkelt skiter i sin egen heliga skrift"

  Ja, annat var det förr när SvK var för dödsstraff, tortyr, diktatur, antisemitism, förtryck av kvinnor, homofobi, emot vetenskap och för barnaga och accepterade livegenskap i större delen av Europa.

  Det var bättre förr, ju förr dess bättre.

  Bengt

  SvaraRadera
 21. Bengt: "Ja, annat var det förr när SvK var för dödsstraff, tortyr, diktatur, antisemitism, förtryck av kvinnor, homofobi, emot vetenskap och för barnaga och accepterade livegenskap i större delen av Europa."

  Hur motiverade man dessa ståndpunkter du tillskriver kyrkan utifrån det kristna budskapet? Kan du säga något om det?

  SvaraRadera
 22. Jag konstaterar vilken policy smafundet haft.

  Det måste betyda att du Magnus aldrig tyckt SvK varit kristen. Den har tydligen alltid varit "korrumperad".

  Bengt

  SvaraRadera
 23. Magnus

  Tog mig friheten att kolla några av dina senaste kommentarer på Newsmill (som man får fram genom att klicka på ditt namn här). Du har bl.a. skrivit att Barack Obama är en diktator jämförbar med Vitrysslands Lukasjenko. Men den attityden kanske många i SvK är tacksamma du kritiserar deras samfund istället för att berömma det.

  Bengt

  SvaraRadera
 24. Bengt: "Jag konstaterar vilken policy smafundet haft."

  Vilka belägg och referenser har du för det, eller sitter du bara och hittar på?

  Bengt: "Tog mig friheten att kolla några av dina senaste kommentarer på Newsmill (som man får fram genom att klicka på ditt namn här)."

  Jättebra! Kolla in mina blogginlägg och artiklar också. Kommentera gärna!

  Bengt: "Men den attityden kanske många i SvK är tacksamma du kritiserar deras samfund istället för att berömma det."

  Attityden? Handlar det inte om fakta och sanning i din eller Svenska Kyrkans värld?

  SvaraRadera
 25. "Vilka belägg och referenser har du för det, eller sitter du bara och hittar på?"

  Du förnekar att Svenska kyrkan stött ett system med diktatur.

  "Attityden? Handlar det inte om fakta och sanning i din eller Svenska Kyrkans värld?"

  Vill inte vara elak, men har inget intresse av att debattera med någon som menar att USA:s demokratiskt valde president är en diktator jämförbar med Vitrysslands diktator. Det är bortkastad energi.

  Bengt

  SvaraRadera
 26. Bengt: "Du förnekar att Svenska kyrkan stött ett system med diktatur."

  Var gör jag det? Jag frågade ju efter dina belägg, men du tycks inte ha något att komma med.

  Bengt: "Vill inte vara elak, men har inget intresse av att debattera med någon som menar att USA:s demokratiskt valde president är en diktator jämförbar med Vitrysslands diktator. Det är bortkastad energi."

  "Demokratiskt valde president"; du vet verkligen inte vad du pratar om. Obama kom till makten genom valfusk. Att han dessutom var olaglig som presidentkandidat förbättrar inte hans position, för att uttrycka det försiktigt. Du drar dig ur denna diskussion för att du inte törs annat.

  SvaraRadera
 27. Magnus

  Ja, haha snyggt försök du törs inte hålla dig till sanningen och erkänna de fakta jag skriver.

  Men du har nog rätt. Obama är en diktator och Svenska kyrkan har varit för allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor även på 160o-talet.

  Jag håller med, var lugn.

  Bengt

  SvaraRadera
 28. Nej, jag menar att muslimska samhällen straffar homosexualitet. Sen är det dock inte sällan staten som de-facto står för förföljelserna, även i Albanien och Turkiet. Men som sagt, inte officiellt.

  Nej, staten i Sverige bekämpar hatbrott tillskillnad från staten i dessa länder som tittar åt andra hållet eller deltar.

  Och du verkar ju vara väldigt intresserad av att diskutera sakligt, fattade väl att du skulle böla om "människosyn" vid första tillfälle.. Och även motbevisad om länderna du tog upp är du lika säker på att du har fullstänigt koll på allt du häver ut dig. Nå, du kan gott få fortsätta ha den illusionen då..
  För att använda ett citat bengt här begriper: Jag slösar pärlor på svin här.

  SvaraRadera
 29. haha magnus begriper.. :/

  SvaraRadera
 30. Anonym

  "Nej, jag menar att muslimska samhällen straffar homosexualitet. Sen är det dock inte sällan staten som de-facto står för förföljelserna, även i Albanien och Turkiet. Men som sagt, inte officiellt."

  Det är därför Albanien har förbjudit diskriminering pga sexuell läggning inom alla samhällsområden. Och det är därför du konstant undviker att berätta att 90 % av världen kristna länder INTE har lagar mot hatbrott som skydda bögar och lesbiska. Och att massor av kristna samhällen är homofientliga enligt din defintion.

  Nej, jag kastar inte heller pärlor för svinen efter att du själv bölat för att jag kritiserat din människosyn.

  Då kan vi sätta streck i den här debatten.

  Bengt

  SvaraRadera
 31. Bengt:
  Svar på din fråga: Mitt svar är oxå givet. Det är av yttersta vikt att debattera mot & informera om homofobin som Sverigedemokrater & Muslimer sprider.
  Bästa medicinen mot fobi är fakta & kunskap.
  Bra m sammanfattningar av vad du tidigare sagt! Bjuder in nya läsare.
  Det blir lättare följa argumentationen ( ffa längre) om du i texten skulle tydligöra att du är ironisk.
  Magnus:
  "Även Fan läser Bibeln" För att bli trovärdig behöver du bli konsekvent i det du skriver: Du följer själv inte ALL helig text i Bibeln när du tar låter Korintherbrevet exemplifiera Bibeln & verkar glömma att heliga skriften innehåller t ex "älska din nästa".
  Anonym:
  Tragiskt av dig att använda åsiktsfriheten som ett medel att göra
  andra människor illa och att argumentera för att människor har olika värde.

  Andre' Sinclair

  SvaraRadera
 32. Andre

  Tack för tipset. Ja, ibland kanske inte alltid ironin går fram. När det gäller Obama som diktator etc tolkade jag dock att det var så tydligt ironiskt att det inte behövdes något extra. Och för mig var det viktigaste att inte starta en maratondebatt om det.

  Bengt

  SvaraRadera
 33. "Är det någon imam i Sverige som spridit värre homofientliga kommentarer än Björn Söder (sd)?"

  Under tiden Åke Green-hysterin pågick så var det en imam i stockholm som tyckte man skulle döda alla homosexuella.

  Sen tycker jag du förenklar och lyckas bunta ihop olika grupper på ett banalt sätt. På detta sätt kan man bunta ihop vilka grupper som helst, bara man hittar några gemensamma nämnare.

  SvaraRadera
 34. Tony

  "Under tiden Åke Green-hysterin pågick så var det en imam i stockholm som tyckte man skulle döda alla homosexuella."

  Har du länk till det? Vad heter imamen och från vilken moské?

  Bunta ihop grupper, tvärtom är det du som banalt tolkar det som att jämförelser mellan grupper som är intoleranta inte är positivt. Det är det viss om det säger något om föreningarnas ideologi.

  Hade jag däremot skrivit att både sd-politiker och imamer ofta tycker om hallonläsk hade det däremot varit ointressant.

  Bengt

  SvaraRadera
 35. Jag inser att det kan verka förvirrande och suspekt att heterosexuella SD:are skulle stötta homosexuella! Dom är ju "intoleranta" av naturen. Allt skall ju vara i enlighet med gamla "fina" ideal, folkhemsmodellen och kärnfamiljen.

  För mig är det mycket enkelt. Varje människa står till svars för sina BESLUT! Sexuell läggning är INGET BESLUT!

  Därför skall ingen skugga falla över olika sexuella läggningar, homosexuella, bisexuella, transsexuella, pedofiler, sadister, masochister osv!

  Det enda man kan begära att dom, som alla andra, inte skadar sina medmänniskor!

  Så allt som HBT-personer gör är OK för mig så länge ingen skadas. Det borde vara självklart för alla!
  Oavsett vad som står i bibeln eller koranen!

  Därav följer att jag inte stöttar HBT-personers samtliga önskemål! Det gör mig inte till HBT-hatare! Av humanitära skäl anmäler jag avvikande åsikt i vissa frågor:
  T ex är jag emot att homo-adoptioner. Av hänsyn till barnen. Annars blir resultatet psykologiska komplikationer, mobbing etc. Det är lättare för ett barn att växa upp i en normal kärnfamilj! Kanske det finns fler saker jag opponerar mig emot, men vet ej.

  Vad gäller homosexuellas giftermåla så är jag FÖR detta! Varför inte? Ingen tredje person drabbas (som i adoptionsfallet)!

  Det är bara att tillämpa allmänna humanitära regler, så poppar ett vettigt svar upp!

  Däremot påstår jag inte att HBT är "normala". Men å andra sidan så är inte heller ett geni normal! Vänsterhänta är det inte heller.

  Mänsklighetens och f ö allt levandes främsta mål är fortplantning. Att föra släktet vidare. Det är normen, det normala. Allt annat är onormalt!

  Men onormalt innebär inte att det förtjänar kritik! Absolut inte! Jag skulle kunna säga att HBT-personer är "normala". Visst, det är lätt att ljuga, och många gör det! För att vara politiskt korrekta. Men man behöver inte ljuga för att försvara HBT! Dom har INTE VALT LÄGGNINGEN! Därför måste den respekteras, helt oavsett om den är normal eller inte! Och vi skall inte lägga för stor vikt vid begreppet "normal". Jag menar bara att ifall begreppet används i dessa sammanhang bör vi vara ärliga.

  Annars är det OK att behandla alla sjuka, handikappade, färgblinda etc illa! Det faller på sin orimlighet! Jag menar inte att HBT är en SKADA, bara att det är onormalt. Normalt är en ändamålsenlig sexualitet. Och ingen kan väl förneka att det ljupare ändamålet med sex är fortplantning. All sex som inte leder till fortplantning är onormal. Men INTE DÅLIG! Vi skall bara vara ärliga med begreppen.

  Ingen skall lastas för något man inte BESLUTAT om som sagt, men dom som huggit av sitt eget ben (i onödan) förtjänar ingen respekt. Den som skadar andra förtjänar ingen respekt, oavsett läggning osv.

  På dessa grunder, förutom positiva personliga erfarenheter, vilar mina HBT-åsikter. HBT är onormalt, men HELT OK! Snarare tenderar jag att känna ödmjukhet, sympati och engagemang i vissheten om vilka enorma problem dessa människor OFÖRSKYLLT drabbas av! Märkvärdigare än så är det inte.

  Allmänmänsklig humanism kommer man långt med, men man måste vara konsekvent. Detta leder till att jag är stark kritiker mot ALLA religioner och ideologier som är emot våra humanistiska ideal! Det borde vi alla vara!

  För mig (och jag tror många delar mina åsikter) vore det ONORMALT att INTE respektera HBT-personer!

  SvaraRadera
 36. Jag har även debatterat "TVÅNGSSTERILISERING" av transsexuella. Dom ACCEPTERAR sterilisering vid könsbyte, så det är förstås inget tvång! Vissa vill "byta kön" UTAN att byta kön! Där ligger vansinnet!

  Könet avgörs av huruvida man har äggstockar eller testiklar. Dom yttre könsorganen är IRRELLEVANTA! Det vet alla med mediciniska kunskaper! Alltså kan man i logikens namn inte byta kön utan att åtminstone avlägsna könskörtlarna!

  Annars kan vi lika gärna byta längd i passet utan att kapa lite av benen! Det är idioti! Den debatten tar jag gärna med vem som helst. Det innebär inte att jag hatar transsexuella! Tvärtom! Jag säger bara att även dom måste följa sunt förnuft!

  Vill man inte byta kön, så behåller man könskörtlarna, fritt val! Alla HBT måst följa sunt förnuft, annars drabbas ni, som alla andra, av kritik!

  En människa med testiklar ÄR en man, inte en kvinna, OAVSETT hur tolerant jag är! Tolerant innebär INTE lögnaktig!

  Däremot är det fullständigt jävla självklart att dom måste få frysa in ägg och spermier! Allt annat är horribelt!

  SvaraRadera
 37. Jag vill tillägga några saker vad gäller homosexuellas adoptioner:

  Dom har ju faktiskt möjlighet att skaffa EGNA BARN! Ingen ifrågasätter det. Bögar har t ex skaffat barn med lesbiska kvinnor. Helt OK! Att den möjligheten finns måste tas med i kalkylen! När heterosexuella adopterar beror det oftast på att dom inte kan få barn.

  Det råder ingen brist på heterosexuella adoptivföräldrar "wannabees" såvitt jag kan förstå. I annat fall vore det självklart att låta homosexuella adoptera.

  Problemet som det växande barnet lär drabbas av är reaktionerna från en intolerant omgivning och "könsrollsgrubblerier". Påverkar grubblerierna barnet positivt? Vad skulle barnet välja, ifall det fick och vet vad vi vet?

  Sen har vi homosexuella som är sterila. Då har dom ju ett legitimt skäl att adoptera. Då ställs de homosexuallas intressen mot barnets. Vems intressen bör väga tyngst och varför?

  Inte för ett ögonblick tror jag att homosexuella skulle vara sämre föräldrar! Jag sätter barnets psykiska hälsa främst. Därmed inte sagt att barnen skulle bli mentalpatienter. Men de får problem de annars hade sluppit, allt annat lika.

  SvaraRadera
 38. Klartexten

  "T ex är jag emot att homo-adoptioner. Av hänsyn till barnen. Annars blir resultatet psykologiska komplikationer, mobbing etc. Det är lättare för ett barn att växa upp i en normal kärnfamilj!"

  1. All forskning visar att barn mår lika bra i samkönade familjer som andra. Jag har skrivit ofta om det här på bloggen och länkat till forskning. Använd sökfunktionen om du vill.

  2. Ingen har rätt att adoptera, det handlar att bli prövade som adoptivföräldrar. Om man skulle välja bort alla sökande som kan orsaka problem borde man ju välja bort frikyrkliga människor, invandrare, rödhåriga, folk som röker etc. De kan ju göra att barnet blir mobbade, eller när det gäller rökning, blir skadat av passiv rökning.

  3. "När heterosexuella adopterar beror det oftast på att dom inte kan få barn."

  Heterosexuella kan också skaffa barn med andra via insemination precis som en bög och en lesbisk kan.

  Forskning visar att barn generellt inte grubblar mer om könstillhörighet än andra barn.

  Du bara gissa och spekulerar. Vi kan inte ha lagar som bygger på dina felaktiga gissningar.

  Givetvis är det ett tvång i praktiken att ställa ultimatum sterilitet för att få byta kön juridiskt.

  Bengt

  SvaraRadera
 39. Homosexualitet är lika normalt som heterosexualitet. Det är variation som är det naturliga. Bland människor och djur.

  Bengt

  SvaraRadera
 40. Ifall barn bevisligen mår lika bra som "homoadopterade" så ser jag naturligtvis inget hinder mot det!

  Tänk om vi alla kunde sluta tycka! Om vi bara KONSEKVENT tillämpade humanitära principer. Då skulle alla stötta HBT. Med samma konsekvens måste vi hänsynslöst kritisera alla som inte står upp för dessa humanitära principer. Häng ut dom bara! Hänsysnlöst. Dom förtjänar inte bättre!

  SvaraRadera