måndag 3 januari 2011

Helds HBT-nyheter. Nytt år. Nytt format.

Nåja, det är kanske att överdriva att jag ska göra ett nytt format. I allt väsentligt kommer bloggen Helds HBT-nyheter att fungera som hittills.

Den första förändringen är att jag kommer att ägna mindre tid åt bloggandet. Det har varit extremt mycket jobb jag spenderat här sedan jag startade. Nu känner jag att jag vill satsa mer på andra saker. Man kan säga att det blir en mer "normal" nivå på bloggandet.

För mig har det också varit viktigt de första drygt 1,5 åren jag bedrivit bloggen att sprida mycket kunskap. Och få människor att hitta hit. Ambitionen har snarare varit att vända sig till få verkligt intresserade än många halvintresserade. Det har gjort att jag fokuserat främst på innehållet och mindre på formatet. Långa bloggposter har det ofta blivit med ibland en blandning av saker.

Nu känner jag att jag nått ut med den kunskapen till en del människor. Givetvis även för att jag gör mitt HBT-nyhetsbrev varje månad.

Den andra förändringen blir då att göra den här bloggen lättare att läsa för den som har bråttom och kanske följer många bloggar.

För den skull ska jag inte starta med någon snuttifiering och överdriven förenkling. Poängen ska fortfarande vara att ge andra analyser än de TT levererar när de skriver en notis om en ny HBT-reform. Men det blir kortare bloggposter och mer fokuserade.

Den främsta orsaken är alltså att jag ska ägna färre timmar åt min blogg och göra bloggposterna mer "fokuserade". Men kan det nya formatet även leda till på sikt fler besökare är det en bonus. Men det är inte viktigaste orsaken.

Jag hoppas ni som följer Helds HBT-nyheter kommer att gilla (eller ibland kanske bli lätt provocerade) av det jag skriver även 2011.

Kommentera, reagera, lämna nyhetstips.

Nu startar ett nytt spännande HBT-år.

2 kommentarer: