onsdag 5 januari 2011

"FN:s mål är att homosexuella ska utgöra 50 % av världens befolkning 2030".


Katolske biskopen Demetrio Fernández (bilden) framför en något annorlunda teori om vad FN egentligen sysslar med. Enligt Fernández har FN:s avdelning för utbildning, kultur och vetenskap, UNESCO, som mål att homosexuella ska utgöra 50 % av världens befolkning 2030.

En del av oss kan i och för sig bli något förvånade över det här avslöjandet. Så sent som i november i år var det i en omröstning i FN inte möjligt att få majoritet för att tydligt fördöma utomrättsliga avrättningar för att folk har haft någon homorelation. Dessbättre ändrades beslutet och "sexuell läggning" kom med i dokumentet efter en ny omröstning i december.

Fascinerande är även att den spanske biskopen menar att det är Vatikanens "familjeminister" som berättat för honom att UNESCO har en dold agenda.

Från siten Typicallyspanish.
Meanwhile comments made by the Bishop of Córdoba, Demetrio Fernández, during his sermon on Boxing Day, shows Bishops in the Catholic Church believe a conspiracy theory which they claim is being organised by the United Nations. The Bishop of Córdoba said

The Minister for Family of the Papal Government, Cardinal Antonelli, told me a few days ago in Zaragoza that UNESCO has a program for the next 20 years to make half the world population homosexual. To do this they have distinct programs, and will continue to implant the ideology which is already present in our schools’.
Om det här är sant och FN når sitt mål (vilket i sig kan betvivlas eftersom de är ökända för sin oförmåga att nå resultat) får det givetvis dramatiska effekter. Marknaden som vänder sig till HBT-människor kommer ju att öka explosionsartat. Men innan några företagare börjar planera för nya gayställen kanske uppgiften från den katolske biskopen först ska bekräftas av någon ansvarig från UNESCO.

Det vore enkelt att bara avfärda det här som ännu ett tecken på att katolska kyrkan är absurt homofientlig. Sådant här gör främst samfundet till åtlöje. Men det är också viktigt att konstatera syftet med spridandet av sådana här lögner och konspirationsteorier. Det är till för att ifrågasätta motivet för de som inom FN jobbar emot förföljelse av HBT-personer. Ännu är det drygt 70 länder som har totalförbud för samkönade relationer.

I kristna Uganda är det debatt om att införa dödsstraff för homorelationer. En tidning i landet har publicerat bilder på folk som de menar är homosexuella. Nu har dessbättre en domstol i landet förbjudit tidningen att göra det igen.

Från 365gay.
When the paper did so last year with the headline “Hang Them,” it was taken to court. Here is what Justice Kibuuka Musoke wrote in his ruling: “Gays are also entitled to their rights. This court has found that there was infringement of some people’s confidential rights. The court hereby issues an injunction restraining ‘Rolling Stone’ newspaper from future publishing of identifications of homosexuals.”
Situationen är ännu förfärlig för HBT-personer i Uganda och många andra länder. Men ibland går utvecklingen åt rätt håll. Trots homofoba kommentarer från vissa katolska biskopar.

5 kommentarer:

 1. Jag visste inte att Vatikanstaten var så stora på stand up-comedy.

  SvaraRadera
 2. Fredrik

  De har tydligen en viss talang. Det som är paradoxen är också att de bidrar till både en sekularisering och en liberalisering när det gäller värderingar i katolska länder. Alltså dels att fler lämnar kristendomen, men också att bland de som behåller en kristen identitet blir det betydligt fler som har liberala attityder, är för jämställdhet mellan könen, respekterar samkönade relationer, försvarar aborträtt och användande av preventivmedel.

  Bland katolska länder har främst Frankrike länge varit sekulariserat och liberalt när det gäller sociala attityder och sex. Men de senaste 15-20 åren har det också blivit betydande förändringar i länder som Spanien, Portugal, Belgien, Irland, södra Tyskland (norra protestantiska Tyskland har länge varit sekulariserat), Österrike, Tjeckien och Slovenien. Samma utveckling är det i många länder i Latinamerika.

  Det är bara i ett fåtal länder katolska kyrkan ännu på allvar påverkar den allmänna opinionen bl.a. Italien, Polen och Ungern men även där är fler och fler, främst unga, negativa till Vatikanens extrema konservatism.

  Situationen är delvis annorlunda i en del ortodox-kristna länder som Ryssland, Vitryssland och Ukraina. Där kan hatiska uttalanden från ortodoxa präster verkligen få negativa resultat bland befolkningen och sprida stigmatisering för HBT-personer.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Ska förtydliga att för Irlands del har attityderna förändrats radikalt när det gäller jämställdhet och samkönade relationer. Men där är ännu abort extremt kontroversiellt. Även en del i HBT-rörelsen och politiker som i övrigt är för jämställdhet försvarar landets nuvarande förbud mot aborter.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Jag vill förtydliga att ett antal personer har jag blockerat från den här bloggen. Det är min rätt att göra det precis som andra människor har rätt att blockera folk från sin bloggar. Den som inte gillar det kan starta en egen blogg.

  Jag vill också förtydliga att när jag skriver att jag ska radera en viss typ av meddelanden så menar jag det. De blir OVILLKORLIGEN raderade. Utan något undantag. Den som inte gillar det kan skriva ett privat mail till mig.

  Jag driver den här bloggen för att det är kul. Den som tycker min blogg är osaklig har givetvis rätt att tycka det och lämna den. Jag vet att många andra tycker den är saklig och stannar kvar.

  Min ambition är inte att bli älskad av alla.

  Bengt

  SvaraRadera
 5. Tokiga människors konspirationsteorier är ganska underhållande ibland...

  SvaraRadera