fredag 20 augusti 2010

Kriminella Svenskarnas parti vill bekämpa kriminalitet.

Svenskarnas parti, som är ett nazistiskt, HBT-fientligt och rasistiskt parti, vill bekämpa kriminalitet. Trots att många av dess politiker själva är kriminella. Det avslöjar tidningen Expo i en ny artikel.

Wikipedia berättar följande om partiet.
Svenskarnas parti (SVP), tidigare Folkfronten och dessförinnan Nationalsocialistisk front, är ett svenskt nynazistiskt parti. Partiet bildades den 22 november 2008 efter att Nationalsocialistisk front lagts ner. Svenskarnas parti beskriver sig själva som nationalister. Partiets tidning heter Realisten. Svenskarnas parti hör till de grupper som bevakas av svenska säkerhetspolisen, och anses av dem ingå i vit makt-miljön

Svenskarnas parti kallade sig till en början för Folkfronten, men bytte 2009 namn till Svenskarnas parti sedan partibeteckningen Folkfronten hade registrerats av ett socialistiskt parti i Linköping. Folkfronten var i sin tur bildat ur Nationalsocialistisk front som upplöstes 22 november 2008. Svenskarnas parti har samma medlemmar och samma resurser som det nu nedlagda Nationalsocialistisk Front. Partiet har plockat bort de öppet nationalsocialistiska inslagen, och satsar mer på en folklig inriktning.
På sin egen hemsida skriver Svenskarnas parti bl.a. följande om sin kriminalpolitik.
Polis och rättsväsende måste ha resurser nog att möta och reda ut den kriminella utvecklingen i Sverige. Först när kriminaliteten är på en stabil och låg nivå där svenskarna kan känna trygghet för sig, sin familj och sin egendom kan resurserna till dessa områden omfördelas.
Här är alltså ett parti vars politiker verkligen prioriterar att bekämpa brottslighet. Det låter väl tryggt, i alla fall för de flesta som är etniska svenskar och inte HBT , judar, romer eller funktionshindrade? Hederliga blonda heterosexuella nazister mot en massa kriminella brottslingar?

Expo, som granskar högerextrema grupper och partier, har en ny artikel om de människor som kandiderar för Svenskarnas parti inför valen i 8 kommuner i höst.
Av de totalt 13 personer som kandiderar för Svenskarnas parti i kommunalvalen är åtta kriminellt belastade. Nästa alla har mångåriga engagemang inom den nazistiska rörelsen. Expo har granskat partiets namn i de åtta kommuner där partiet kandiderar till fullmäktige....

Anders Ärleskog
.... dömd för bland annat hets mot folkgrupp och skadegörelse.... Johan Adolfsson.... förekommer i belastningsregistret, bland annat för rattfylleri.... Line Jern.... dömd.... för en misshandel. Andreas Carlsson.... dömd för misshandel, ringa vapenbrott och skadegörelse. Björn Björkqvist.... har vid ett flertal tillfällen dömts för hets mot folkgrupp, men även våldsamt motstånd och ofredande. Jonas Andersson.... dömd för misshandel, förberedelse till grov misshandel, våld mot tjänsteman, vapenbrott och olovligt innehav av farligt föremål. Filip Ståhlgren.... dömdes 2008 till böter för otillåten fordonstrafik Mikael Johansson.... dömdes han till dagsböter för skadegörelse
När media påtalar att många nazister är kriminellt belastade brukar de själva försöka ursäkta det med att orsaken främst är lagen om hets mot folkgrupp, en lag som de menar "förföljer dem" för sina politiska åsikters skull. Men som Expo kan redovisa har alla brottsbelastade kandidater, 8 av 13, (även) dömts för andra brott.

För de flesta politiskt intresserade är det här kanske inte något nytt. Det som möjligen är fascinerande är hur nazisterna själva kan hantera sitt dubbelspel år efter år. Vara kriminella och trots det låtsas vara garanterna för att bekämpa brottslighet.

Till sist något annat. Jag berättade för några dagar sedan att det varit några HBT-teman när Kristdemokraternas ordförande Göran Hägglund blev utfrågad i P1 i måndags. Därefter har Fredrik Reinfeldt (m), Maud Olofsson (c) och Jan Björklund (fp) fått besvara frågor i samma radiokanal (det har faktiskt slumpat sig så att vid lottningen hamnade de fyra borgerliga partiledarna först).

I programmen med Reinfeldt och Olofsson var det ingen diskussion med HBT-koppling. Jan Björklund fick däremot frågan om han är för "att könsbytare ska få skaffa barn" och han svarade då ja. Det var i och för sig inget nytt i sak eftersom Folkpartiet liksom alla andra riksdagspartier (förutom kd) är för att transsexuella ska få spara könsceller för att efter "operationen" kunna bli biologiska föräldrar.

10 kommentarer:

 1. Jaja, men det vore intressant att även granska stalinistohyran på Expo. Bara den före detta chefredaktören tillika sneögda byrackan T Hubinette har ju mer blod och lidande på sitt samvete än omvärlden tillsammans. Aschberg själv är ok vad jag vet men Mikael Ekman är en buse med nära kopplingar till RF, SU och AFA etc. Läs tex vad Mattias Karlsson (SD) grävt fram om dessa sk demokrater.

  /Trött på Pride och icke lintottar i Sverige.

  SvaraRadera
 2. Anonym

  Jag betvivlar inte att du kan hitta fel hos de som granskar nazistiska grupper. T.o.m. Winston Churchill hade ett antal fel. Trots det hade han rätt när han besegrade Hitler-Tyskland.

  Jag har själv kritiserat folk på Expo. Men till sist handlar det om människovärde. Och då har jag mer förtroende för folk på Expo än för nazistiska grupper.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Jag vill återigen förtydliga min nya policy här på bloggen. Jag raderar varje kommentar som bara har som syfte att sprida främlingsfientlighet och HBT-fientlighet. Har raderat några främlingsfientliga kommentarer till den här bloggposten.

  Orsaken till att den första kommentaren får vara kvar är den för debatt i sak emot Expo, även om argumenten är extremt onyanserade.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Ja självklart är ju alla som skriver för och jobbar på Expo kommunister. Och terrorister. Det är ett vanligt retoriskt grepp man hör från nazister iaf. Det var samma sak i början av 1980-talet. Då anklagade nynazisterna i BSS (Bevara Sverige Svenskt) liberalen Hans Lindquist, som skrivit en bok om nynazism och dylika grupper, för att ha samröre med terroristiska kommunistgrupper, och så vidare. Att Lindquist var både liberal och uttalad anti-kommunist spelade ingen roll.

  Det finns för övrigt en annan intressant artikel på Expo om Svenskarnas Parti, "Mördade poliser utnyttjas i nazistisk kampanj" (http://www.expo.se/2010/48_3250.html)

  "SvP listar på flygbladet ett antal personer som ska ha "fallit offer för ickesvenskars våld".
  Bland dem finns bland annat polismännen Olov Borén och Robert Karlström, mördades 1999 i Malexander. Borén och Karlström sköts ihjäl i samband med en biljakt där de följde efter ett par misstänkta bankrånare.
  Tre personer dömdes för morden. Alla var aktiva nazister och två av dem hade en nära anknytning till Nationalsocialistisk Front (NSF). Det vill säga den organisation som 2008 bytte namn till Folkfronten och numera heter Svenskarnas parti."

  Ska man skratta eller gråta?

  SvaraRadera
 5. Anders

  Tack för kommentaren. Jag hade planerat komplettera med info om den Expoartikel du skrev om men nu sparade jag det arbetet. :-)

  Jag håller med om att det är tragikompiskt.

  Bengt

  SvaraRadera
 6. Inte för att vara så, men expo ägs av extremvänstern och AFA (som nu mera enligt vad jag vet räknas till terroristcell). Så varför hacka på någon som kanske är kriminell när hela AFA är högkriminella?

  SvaraRadera
 7. Hur kom jag nu alls till denna sida..

  Hur som helst. Det vore intressant ifall den åsiktsregistrerande tdningen EXPO hade kompletterat sin uthängning med vad som faktiskt hänt. Skadegörelse är för en politisk aktivist förmodligen kopplat till uppsättning av klistermärken eller affischer på en oönskad plats. Åsiktslagen HMF har du redan behandlat.

  Hur många andra partier har Expo f.ö. övervakat? Det vore onekligen intressant att se en jämförelse. Bara en sån sak som den nyligt dömde socialdemokratiske pedofilen torde ge en påtaglig skillnad i en sådan. Men enligt Expo lär det värsta vara att yttra olagliga ord och sätta upp klistermärken för en politisk rörelse som vill det svenska folket väl.

  Vidare tror jag att allt fler personer, inklusive homosexuella börjar inse att den politiska HBTrörelsen inte är särskilt konstruktiv. Att vara emot den samt gaylobbyns märkliga strävan betyder inte nödvändigtvis någon aversion gentemot homosexuella. Jag kunde inte bry mig mindre om människors sexuella läggning, men politiseringen av denna med de exhibitionistiska och påträngande medel som vi ständigt matas av genom media, bidragsfinansierad kultur osv gör att folk får nog. Även de med i ämnet aktuella läggningar.
  Har man inget mer att prata om än sin sexualitet kanske det är dags att skaffa en hobby eller yrkeskarriär. Detta ovsett om det rör sig om någon översexualiserad hetero- eller hbt-person.

  För att klargöra är jag inte medlem i någon organisation utan helt enkelt en vanlig person som börjat tröttna på politiska häxjakter.

  Mvh Henrik

  SvaraRadera
 8. Expo har bestämt att polismorden var nazistiska brott, SvP menar att det är brott som kan kopplas till icke-svenskar. Kanske har båda rätt?

  SvaraRadera
 9. Vad spelar det egentligen förr roll om en person själv har begått brott, hans åsikt - att brottsligheten ska bekämpas och att hårdare straff ska införas - är ju densamma ändå.

  Man kan möjligtvis hävda att personen egentligen inte tycker på detta sätt. Man kan dock inte ha som argument (mot hårdare straff) att de som hävdar hårdare straff har begått brott. Det är ett logiskt tankefel att göra så.

  För övrigt så bör man fråga sig vilken grupp som är mest fientlig till homosexuella, är det Svenskarnas Parti eller är det muslimer?

  SvaraRadera
 10. Anonym

  Jag har aldrig argumenterat emot hårdare straff i sak. Däremot hävdar jag att Svenskarnas parti är hycklande och det vidhåller jag. Att partiet tidigare kallade sig Nationalsocialistisk front som i många år spridit hatpropaganda emot homosexuella och bisexuella känner du inte till tydligen. Eller låtsas inte känna till. Många, men inte alla, muslimer är homofientliga. Men de flesta muslimska föreningar i Sverige sprider inte samma hatpropaganda som nazistpartier och grupper gör.

  Bengt

  SvaraRadera