måndag 30 augusti 2010

De flesta prostituerade är män enligt ny internetenkät.

Ni har säkert hört storyn förut. Att prostitution handlar om män som köper sex av kvinnor. Främst från de röd-gröna som är sanslöst heteronormativa i den debatten trots att de annars kallar sig något annat. Men även från borgerliga partier som nu tävlar med s, v och mp om att vara mest emot sexköp. Sedan skiter de i de prostituerade. Principen före människorna är budskapet från m till v.

Från en artikel från SvD.
På internets chatt- och kontaktsidor bad man folk berätta om egna erfarenheter av sexhandel på nätet. Från 393 personer kom svaret att de själva hade köpt eller sålt sex. Av dessa uppgav 281 personer att de hade sålt sex. Sex av tio var män och av dem 80 procent homosexuella.

– Män som säljer sex har hittills inte varit synliggjorda i debatten om sexhandel. I den flera hundra sidor långa utvärderingen av sexköpslagen tidigare i år handlade mindre än en sida om manliga prostituerade, konstaterade Ulrika Westerlund, förbundsordförande i RFSL, då enkätsvaren redovisades på måndagen i Malmö.

Utredarna har fått in de frivilliga svaren genom att annonsera på olika sajter på nätet.

Westerlund:

– Statistiskt kan man givetvis inte dra för stora växlar på materialet, men det står ändå klart att en betydande del av dem som säljer sextjänster på nätet är män och homosexuella.

En separat regional enkät bland närmare tusen ungdomar i Skåne visade att ungefär var tionde svarande, något fler tjejer än killar, har köpt sex eller mot olika ersättningar sålt sex via nätet. Långt fler, sju av tio ungdomar, uppgav att de hade erfarenhet av sex via webbkamera.
Det här måste vara ett dråpslag för riksdagspartierna och Feministiskt initiativ. Inte för att enkäten skulle vara statistiskt tillförlitilig. Utan för att den visar att riksdagspartierna plus det ofta extremt heteronormativa partiet Feministiskt initiativ avslöjas med att ha fördomar när de låtsas som att sexköp bara handlar om att kvinnor säljer sex till män.

Ni har fel. Det är vi många som redan visste. Det är vi många som skrivit på bloggar. Nu är det återigen bevisat.


Uppdatering 1.

Ingen av de "feministiska bloggarna" har länkat till nyhetsartiklarna om RFSL:s nya enkät. Är någon förvånad? Enligt vissa bloggare är etniskt svenska heterosexuella män förövare och kvinnor, HBT-personer och invandrare är offer utan eget ansvar. Allt som motsäger den teorin är lämpligast att hantera med tystnad.

Fortsätt blunda. Och skriv en artikel igen om några dagar om det hemska vita heteropatriarkatet. Undvik nyanser. Det blir enklast. Stämmer inte verkligheten med kartan måste det vara fel på verkligheten.

Andra artiklar om enkäten.

DN
Dagen
SkD


Uppdatering 2.

Dagen berättar att Jan-Olof Johansson blivit vald till biskop i Växjö stift i Svenska kyrkan. Johansson, som är för en könsneutral äktenskapslag och att både män och kvinnor ska kunna vara präster i Svenska kyrkan, fick fler än 60 % av rösterna. Det här betyder också att Dag Sandahl, homofientlig debattör som ägnat sig åt en del pajasartade kommentarer med könsord vid kyrkomötet, förlorade. Det var givetvis väntat men dessbättre blir det tydligt hur lite stöd homofoberna har. Även i Växjö stift som kanske är den del av samfundet där flest är konservativa.


Uppdatering 3.

Fler artiklar om prostitution.

DN1 DN2 Sds RFSL Qx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar