måndag 15 mars 2010

Homofientlige Söder föreslås bli näst först på sd-lista till riksdagen.

Sverigedemokraterna har idag offentliggjort ett förslag till riksdagslista för partiet. Listan som är med på sd:s hemsida har homofientlige Björn Söder på plats 2.

Björn Söder, som är sd:s partisekreterare, skrev följande på sin blogg sommaren 2007
Pride hyllas av den politiskt korrekta eliten som tillsammans med den mycket framgångsrika och numera inflytelserika homolobbyn försöker normalisera sina sexuella avarter....Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?

Det svenska samhället är idag i total upplösning. Pendeln har helt enkelt slagit över. Det som är onormalt ses helt plötsligt som normalt.... Fotbollsspelaren Glenn Hysén invigningstalade idag på det perversa homosexevenemanget Stockholm Pride.
Det här är givetvis klassisk homofientlig retorik. Homosexuella är ett hot mot samhället, ett hot mot majoriteten av befolkningen. Och som vanligt så jämför man homosexuella vuxna par med pedofiler som är ansvariga för övergrepp på barn. Det borde vara helt oacceptabelt att göra den typen av kränkande uttalanden för ett parti som i vissa opinionsmätningar får mer än 4 % och kan hamna i riksdagen efter valet 2010. Dessutom hänvisar han hur till hemskt det är att man idag inte offentligt får håna bögar och lesbiska utan att själv få hån tillbaka av demokratiska människor.

I ärlighetens namn ska jag säga att Söder efteråt sagt att han egentligen inte har något emot homosexuella men om det vore sant hur är det då möjligt att han ägnar sig åt den här typen av vidrig argumentation?

Margareta Sandstedt har plats sex på förslaget till riksdagslista. Hon var tillsammans med Björn Söder ombud vid kyrkomötet förra hösten och de var båda engagerade för att försöka stoppa Svenska kyrkans ja till homovigslar. Dessbättre förlorade de omröstningen.

Tommy Hansson, som är chefredaktör för partiets tidning Sd-kuriren, har plats 35 på förslaget till riksdagslista. Även han är homofientlig. Förra hösten kommenterade han på sin blogg att kyrkomötet sa ja till homovigslar i Svenska kyrkan.
Jag utträdde ur Svenska kyrkan år 1999 som en protest mot ärkebiskop K. G. Hammars bejakande av den homosexuella livsstilen och stödet för Elisabeth Ohlsons perverterade fotoutställning om Jesus och hans lärjungar som bögar och transvestiter. Det är ett beslut jag inte ångrar en sekund.

För min del innebär klartecknet för de så kallade äktenskapen mellan homosexuella början till slutet för Svenska kyrkan. För mig personligen är Gud en realitet, och jag ser det som en självklarhet att Han nu väljer att helt ta sin hand från den monstrositet som Svenska kyrkan nu både de facto och de jure utvecklats till att bli. Däremot tvivlar jag starkt på att det kommer att bli någon våldsam rusning till de kyrkliga vigselförrättarna....

Den kristna religionen och därmed också Svenska kyrkan räknar sitt ursprung till Jerusalem, där Jesus Kristus en gång verkade. Den nya vigselordningen visar att Svenska kyrkan hädanefter anammar de seder och bruk som ledde till Sodom och Gomorras undergång.
Sedan ska det förtydligas att de flesta övriga på förslaget till riksdagslista för Sverigedemokraterna inte har gjort några offentliga homofientliga kommentarer. Men det är illa nog att Björn Söder är näst först på listan. Det är partiets valkonferens 27 mars som slutgiltigt avgör.

Sverigedemokraterna var fram till för några år sedan ett tydligt homofientligt parti. De senaste åren har de dock svängt en del och är idag ideologiskt nära Kristdemokraterna när det gäller rättigheter för bögar och lesbiska. D.v.s. heteronormativa men för en del reformer för homosexuella och bisexuella.

Sd vill avskaffa den könsneutrala äktenskapslag som Sverige har sedan 1 maj 2009. Istället vill de återinföra partnerskapslagen för samkönade par. Partiet är för närståendeadoptioner för homopar. Däremot vill de avskaffa möjligheten till övriga adoptioner för samkönade par. De vill även avskaffa möjligheten till inseminationer för lesbiska kvinnor vid kliniker.

Partiet är för lagarna som förbjuder diskriminering p.g.a. sexuell läggning och könsidentitet. De är emot att transsexuella ska få spara könsceller för att efter "könsbytesoperationen" kunna bli biologiska föräldrar. Sd är generellt för en betydligt mer restriktiv flyktingpolitik vilket skulle göra det svårare även för HBT-flyktingar att få asyl.

Även Sydsvenska Dagbladet har en artikel om nyheten.


Uppdatering 1

Ett annat namn på listan som förtjänar en kommentar är Mikael Jansson på plats 5. Han var ordförande i partiet från 1995 till 2005. Alltså de år då partiet var tydligt homofientligt. Bl.a. så kritiserade man i sitt dåvarande partiprogram media för att "förhärliga den homosexuella livsstilen". Man var även emot i princip alla homoreformer. Visserligen försökte Jansson få bort kopplingen till nazister men partiet var rasistiskt. Idag har sd inte fokus på folks hudfärg utan är istället främlingsfientligt och islamofobt.

Även Svenska Dagbladet har en artikel om sd-listan.
På valkonferensen i slutet av mars ska SD slå fast de riktlinjer som de ska gå till val på. Ett valmanifest kommer först i augusti. Att döma av SvD:s enkät ser Sverigedemokraterna på pappret ut att gå i takt. En tydlig majoritet av kandidaterna vill:

Förbjuda äktenskap mellan homosexuella i kyrkan. Den gamla partnerskapslagen duger, lyder argumentet.
Tyvärr är den som är ansvarig för artikeln slarvig som blandar ihop en könsneutral äktenskapslag med homovigslar i Svenska kyrkan. Nu är i.o.f.s. sd emot båda sakerna. Och jag är även kritisk emot användandet av ordet "kyrkan". (något som även en seriös homodebattör som Johan Hilton använt i i Expressen). Menar man religiösa samfund ska man skriva det. Menar man kristna samfund ska man skriva det. En kyrka är en byggnad.

Få journalister skulle skriva saker som "förbjuda äktenskap mellan homosexuella i moskén" när de egentligen menar religiösa samfund generellt. Inte heller skulle Johan Hilton skriva någon kulturnotis i Expressen med kritik mot vissa muslimska samfund och kalla det för "att moskén inte accepterar homosexuella".

Men åter till sd:s riksdagslista.

Jag har inte talat med alla de 10 första namnen på sd-listan. Men som jag bedömer det så är de ganska eniga om att vara heteronormativa och för att avskaffa den nuvarande könsneutrala äktenskapslagen och istället återinföra partnerskapslagen för samkönade par. Sedan är vissa av dem även tydligt homofientliga. Björn Söder, Mikael Jansson, Margareta Sandstedt, kanske någon till av dem.

Två av de 10 första namnen på listan har varit engagerade för att få partiet att lämna homofientligheten. Det är Jonas Åkerlund på plats 3 och Mattias Karlsson på plats 7. Åkerlund och Karlsson är inte homovänliga men de har varit emot den tidigare argumentationen från sd då man "kritiserade den homosexuella livsstilen".


Uppdatering 2

Även Dagens Nyheter har en artikel om förslaget till riksdagslista för Sverigedemokraterna.

9 kommentarer:

 1. Den nya äktenskapslagen är helt i sin ordning. Alla par kan vigas efter den och vara säkra på att lagen gäller för alla par.

  Min invändning är den att staten borde återtagit vigselrätten och genomfört registrering av äktenskapet. Därefter är det möjligt för alla par att i detta sekulära samhälle gå till sin kyrka och se till att de får del av en välsignelseakt baserad på de ingågna äktenskapet.

  SvaraRadera
 2. Fyfan. Tommy Hansson är nog ett av de mest motbjudande namnen på listan. Uttalat homofientlig och medverkar dessutom i den högerextrema tidningen Contra, och med ett ännu mer suspekt politiskt förflutet. Är det inte förresten lite vågat av någon som är medlem i Moon-sekten att börja orera om vad som är "sann" kristendom och inte?

  SvaraRadera
 3. Jag bekänner mig till Bibelns syn på familj och äktenskap, vilket bland annat innebär att jag stödjer det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna. En förening mellan två personer av samma kön är per definition någonting annat än ett äktenskap.

  Om två personer av samma kön väljer att bo ihop oavsett sexuell läggning får de gärna göra det för mig. Däremot inte kalla det aktuella boendet "äktenskap".

  Slutligen vill jag säga att mitt medlemskap i Unification Church/Familjefederationen inte definierar allt jag gör eller tycker.

  SvaraRadera
 4. Tommy

  Kul du svarade här. Men du förklarade inte vad du menar med "den homosexuella livsstilen". Hur definierar du den? Och tror du på allvar att folk väljer att vara homo eller hetero?

  Sedan är dina Bibelargument intressanta. För det första tycker du tydligen att det är Bibelcitat som ska avgöra vilka som ska få gifta sig borgerligt i Sverige. Trots att du är från ett parti som ofta bunta ihop muslimer som en grupp som vill att Koranen ska avgöra lagarna och de därför är ett problem.

  Och vet du vad "synden" i Sodom och Gommorra var? Jo, i Bibeln avslöjas bl.a. egoism och våldtäkter på män. Men att få det senare till att vara ett förbud mot frivilliga homorelationer av två vuxna blir något absurt.

  Bengt

  SvaraRadera
 5. Hej Bengt!

  Nu missade du ju det bästa som Björn Söder har sagt! Björn vill nämligen ha en moralisk upprustning i Sverige. Och en riksdagsplats... Hjälp

  SvaraRadera
 6. Den homosexuella livsstilen definierar jag som det oreflekterade stöd för homosexuella handlingar som är så utbrett i vårt samhälle.

  Och självklart innebär det problem om en grupp individer i ett nominellt kristet samhälle vill att Koranen snarare än den moralkodex som Bibeln ger uttryck för skall reglera lagar och regler. Det inser du säkert om du funderar litet.

  Beträffande Sodom och Gomorra hugger du i sten. För att göra den tolkning du gör måste man göra grovt våld på bibeltexter i såväl Gamla som Nya testamentet som berör detta ämne. Och jag har läst dem alla.

  Synden - och jag använder för mina del inga citationstecken - består i homosexuella handlingar, punkt.

  SvaraRadera
 7. Tommy

  Intressant. Så för att vara en del av den homosexuella livsstilen räcker det tydligen att ge stöd åt att bögpar och lesbiska par ska bli respekterade. Nåja, då ägnar sig 93 % av riksdagen åt den homosexuella livsstilen. Inte visste jag vi är så många, men kul givetvis. :-)

  Nej, tommy, det är du som hugger i sten och du har nog bara läst svenska Bibelcitat för övrigt. Men du kanske fått för dig att Bibeln i original skrevs på svenska. Det hade möjligen varit förenligt med sd:s ideologi men det är tyvärr inte sant.

  För min del är jag emot både att Bibeln och Koranen ska avgöra svenska lagar. Det vet du nog också att jag tycker om du funderar litet.

  Bengt

  SvaraRadera
 8. Jag kan bara hoppas att våra folkvalda inte OREFLEKTERAT stöder bögeriet.

  Bortom raljeriet får du svårt att bevisa att Bibeln säger något annat. Samtliga bibelställen som tar upp ämnet i fråga gör det på ett avvisande och fördömande sätt och inte bara när det gäller egoism, våldtäkter eller kultbruk.

  Men du kanske kan trolla fram något bibelspråk som prisar homosexualitet - är det swahili? Eller kanske urdu?

  OK, nu vet jag vad du tycker om Bibeln respektivve Koranen. Det visste jag inte tididigare, oavsett allt funderande. Lite fantasilöst att ord för ord upprepa mitt tidigare inpass, kan jag för övrigt tycka.

  För övrigt bestäms min respekt för mina medmänniskor inte av sexuell läggning. Det väsentliga för mig är att ett äktenskap - vare sig kyrkligt eller borgerligt - per definition är en förening mellan en man och en kvinna. Inte mellan två personer av samma kön eller flera personer än två.

  SvaraRadera
 9. Tommy.

  Om det är någon som är fantasilös är det du som bara tolkar Bibelcitat bokstavligt.

  Och din kommentar om "bögeriet" är avslöjande. Du som en del andra män som identifierar er som hetero har inte främst problem med homosexualitet generellt, det är den manliga homosexualiteten som "provocerar" er. Men den typen av nojor är det möjligt att söka hjälp för. Ett tips är att lära känna bögar som vänner.

  Varför är du förresten emot månggifte, du som gillar citat från Bibeln? Månggifte är ju accepterat i nästan hela gamla testamentet utan någon som helst kritik. Då är skilsmässor tydligare förbjudet så kanske du ska jobba internt i ditt parti för att sd ska vara för att förbjuda skilsmässor i Sverige.

  Jag ska inte främst ägna någon teologisk debatt med dig annars. Min blogg är inte teologisk utan politiskt för HBT-rättigheter. Men många homovänliga kristna menar att kärleksbudskapet är mer centralt än några Bibelcitat. Notera även att man för 2000 år sedan inte snackade om homosexuell som någon identitet, inte heller heterosexuell. Man gissade (felaktigt) att män som hade sex med andra män bara gjorde det som ännu en sexuell teknik. Idag vet man att det är fel, homosexuell kärlek är genuin som heterosexuell kärlek.

  SvaraRadera