tisdag 2 mars 2010

"Riksbögen" bättre än Siewert Öholm.

Ikväll startar en ny TV-serie, Åh Herregud!, med Jonas Gardell som programledare. Serien har redan blivit omtalad bland många kristna. En av dem är Lars Gårdfeldt, öppet homosexuell präst från Göteborg. Han skriver i en debattartikel på siten Newsmill bl.a. följande.

Jag tänker på detta storslagna att självaste riksbögen, Jonas Gardell, nu ska få leda en egen tv-serie om Gud. I många avsnitt. På bästa sändningstid. Vem hade kunnat tro det för bara några år sen? Tidigare var vi ju vana vid att ständigt se den kristna högerns ansikte närhelst någon skulle uttala sig om kristna frågor i Sveriges Televison. Det var Siewert Öholm, och Siewert Öholm igen. Och så där höll det på. Ungefär.

Apropå Siewert Öholm, minns ni för några år sedan då Siewert Öholm blev så rasande över en scen i melodifestivalen? Jonas Gardell hade tillsammans med sin man framträtt som ett äkta brudpar i rutan. Med Mark Levengood i en ljuvligt silvrig bröllopsklänning* och med Jonas i en minst lika stilig brudgumsutstyrsel. Siewert gick genast till attack och menade att SVT hade kränkt tv-tittarna och spottat publiken hånfullt i ansiktet. Melodifestivalen 2003 hade blivit "en manifestation av paret Gardells sexuella läggning". Bröllopsscenen var enligt Siewert "den största mediamanipulationen genom tiderna". SVT hade helt enkelt lagt sig platt under trycket av en diffus "homolobby".

Öholm menade vidare att syftet inte varit att "ge publiken god underhållning utan att uppfostra oss som inte har en politiskt korrekt uppfattning om olika sexuella läggningar". Siewerts raseriutbrott publicerades ursprungligen på tidningen Nya Dagens ledarsida, men fick sedan stor spridning genom kvällspress och övrig media. Själv kunde jag inte annat än att häpna inför denna gränslösa indignation och - det vill jag säga - ytterst raffinerade konspirationsteori.


Jag rekommenderar hela Gårdfeldts debattartikel som även Dagens Nyheter
publicerat i sin helhet. Tidningen har en intervju med Jonas Gardell som även skrivit boken Om Jesus. Jag lånade den boken från Malmö stadsbibliotek för några dagar sedan. Blir kanske en recension här på bloggen senare.

1 kommentar:

  1. Nu är det väl dags för de homosexuella att sluta prata om att de särbehandlasi Sverige? Det är kristna som särbehandlas.

    För hur skall man kunna säga att det är synd om HS när det är de och inte bibeltroende som ständigt får framföra sin åsikter?

    Du erkänner själv att "riksbögen" har ett eget program? Kan du tänka dig t ex en pingstpastor skulle få göra ett eget program och försvara sin tro i TV, i synnerhet om han skulle ifrågasätta homosexualitet?

    Överhuvudtaget är sådana som gör propaganda för HS mer förekommande i TV-media än "vanliga" bekännande kristna som försvarar den tro som bibeln står för.

    SvaraRadera