torsdag 18 mars 2010

Antirasistiska bloggare bör fördöma attacker på sd-politiker.

En ung man, David von Arnold Antoni, engagerad i Sverigedemokraternas ungdomsförbund (sdu) var nära att bli mördad efter att han och andra i partiet besökt Mediegymnasiet i Malmö. Det berättar Sydsvenska Dagbladet.

Elever på skolan beskriver att det var många som flockades kring de tre ungdomspolitikerna. Det blev hetsiga diskussioner och det kastades bland annat ägg och någon vattenballong.

– Det kom vanliga hot som att ”ni ska fan dra härifrån, annars händer det saker”. Och på väg därifrån kastade någon sten efter oss. Som tur var missade de, säger David von Arnold Antoni.

Agneta Nilsson säger att hon tycker händelsen är ”hemskt pinsam”. Hon bad om ursäkt till politikerna och försökte förgäves få reda på vilka som stod bakom attentatet.

– Man behöver inte tycka likadant som partiet. Men då gäller det att komma med konstruktiv kritik och inte kasta ägg.

Senare på kvällen, vid elvatiden, var David von Arnold Antoni på väg till mataffären. När han gick förbi Johanneskyrkan fick han plötsligt en smäll bakifrån, berättar han. Han vände sig om och fick se en man i militärgrön jacka, med en palestinasjal över ansiktet och som skrek ”Du ska hålla dig borta från våra skolor, jävla rasist”. David von Arnold Antoni fick ett hugg mot sig, men ryggade tillbaka och träffades aldrig. Han fick upp sitt överfallsskydd och sprejade mannen med röd färg i ansiktet och på armen. Han sprang därifrån och gömde sig i en buske tills polisen kom dit.

Polisen vet ännu inte vem gärningsmannen är. Händelsen rubriceras som mordförsök med hatbrottsmotiv.

Att sd-politiker oftare än andra blir hotade och attackerade vid torgmöten och skolbesök är inget nytt. Det är i sig ett allvarligt problem. Jag kritiserar ofta här på bloggen sd för deras främlingsfientliga och HBT-negativa politik. Men att skarpt kritisera är en sak, att använda våld är givetvis en annan. Tyvärr har många som definierar sig som antirasister fegt tigit om våldsbrotten emot sd-politiker.

Ibland när jag kontaktat politiker från riksdagspartierna har de försökt ursäkta sig med att folk kan få för sig att de själva halvt sympatiserar med sd om de försvarar deras yttrandefrihet. Det är till att idiotförklara vanliga medborgare. De allra flesta vet mycket väl att man kan vara mycket kritisk emot ett partis politik och trots det försvara rätten för dess politiker att ha torgmöten utan att bli trakasserade.

Själv menar jag att Kommunisterna och Kommunistiska partiet är ännu värre politiskt än Sverigedemokraterna. De två kommunistpartierna är för "proletariatets diktatur" medan sd accepterar det demokratiska system som Sverige har. Men trots det skulle jag även fördöma våldsattacker mot möten med något av de två kommunistiska partierna om det vore vanligt.

Sedan reagerar jag när elever på Mediegymnasiet attackerar sd-folk med ägg och stenar. Det är alltså människor som om några år kanske jobbar som journalister. Hur är det möjligt att en del av dem har så uselt omdöme att de trakasserar folk med våld för att de inte håller med partiets politiker?

Jag uppmanar alla antirasistiska bloggare som kritiserar sd:s politik att markera på sina bloggar att våldsattackerna mot sd:s politiker är helt oacceptabla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar