onsdag 24 mars 2010

Föreningen Unga muslimer samarbetar med homohatare.

Expressen avslöjar idag att föreningen Unga muslimer bjudit in homofientlige Sheik Abdullah Hakim Quick till sin konferens om "muslimsk identitet" i påskhelgen.

Från artikeln.
Enligt Sveriges Radios P3 Nyheter, ska organisationen Sveriges Unga Muslimer inte ha känt till den inbjudna föreläsarens inställning till homosexuella. Organisationen kommer inte att hindra Sheik Abdullah Hakim Quick från att delta i konferensen. Detta trots att man uttalat står för mångfald och tar avstånd från extremism.

– Vi bestämde att vi inte tänkte ta tillbaka hans inbjudan, det skulle bli för många ändringar i programmet, säger
Mohammed Kharraki, ordförande i ungdomsorganisationen, till P3 Nyheter.

"Håller inte tal om homosexuallitet"

Sheik Abdullah Hakim Quick har i tidigare tal och föreläsningar ondgjort sig över homosexuella som grupp och som individer. Han har bland annat påstått att homosexuella är en av de mest farligaste grupperna i samhället och varnat för att de kommer att ”ta över” om ingenting görs. ”Och när de tar över – så är sammanbrottet nära”, menar han.

Sheik Abdullah Hakim Quick har även hävdat att den islamska ståndpunkten, när det gäller homosexuella, är att de ska straffas med döden.

Mohammed Kharraki säger att Aheik Abdullah Hakim Quick inte ska hålla några tal om homosexualitet på konferensen utan att det ska handla om ungas framtid och ska inspirera unga att sikta högt.
Det är givetvis helt oacceptabelt att en förening som, med rätta, kritiserar islamofobi i samhället själv bjuder in en föreläsare som är för dödsstraff för homorelationer. Ursäkten att han inte ska tala om homosexuella relationer blir bara fånig. Det är ungefär som att Moderaterna eller Socialdemokraterna skulle bjuda in en välkänd nazist och sedan försöka ursäkta det med att han ska snacka om miljöpolitik och inte om nazismen. Eller att RFSL till någon konferens skulle bjuda in en föreläsare som sagt att muslimer är den farligaste gruppen i samhället och bör avrättas och sedan ursäktat det med att han skulle snacka om transrättigheter och inte muslimer.

Det här avslöjar att Unga muslimer och andra föreningar inte har blivit tillräckligt granskade om vad de själva har för värderingar när det gäller tolerans och respekt för mänskliga rättigheter. Jag har skrivit tidigare här på bloggen att många som ofta, med rätta, kritiserar homofientliga kristna fegt tiger om homofientliga muslimer. Men det är inte främlingsfientligt att rikta samma krav mot muslimer som mot kristna. Tvärtom. Att låtsas som man inte kan kräva samma saker av araber, muslimer, svarta etc. som av etniska svenskar det är däremot främlingsfientligt om något.

Sedan bör man givetvis även kritisera främlingsfientliga grupper. Men det är faktiskt möjligt att föra två debatter.

Även P3 har en artikel om det. Där kommenterar Ulrika Westerlund från RFSL argumentet från Unga muslimer att Sheik Abdullah Hakim Quick inte ska snacka om homosexuella relationer på konferensen.
Men det argumentet håller inte, tycker RFSL.

– Bjuder man in en talare till en stor ungdomsorganisation så säger man att han är en förebild, eller att han ska inspirera medlemmarna, säger Ulrika Westerlund, vice ordförande på RFSL.
Man kan ju förvänta sig att alla politiker som är för demokrati och tolerans kritiserar att Unga muslimer samarbetar med någon som är för dödsstraff för homorelationer. Men inte Linus Dagbäck Printz som på sin blogg avslöjar att han är vice distriktsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet i Östergötland. Han är även suppleant i Kristdemokraternas styrelse för Östergötland och ska jobba som valsekreterare åt partiet.

Så här kommenterar han på sin blogg.
Detta är något som fått Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, RFSL, att gå i taket. Och anledningen är Sheik Abdullah Hakim Quick inställning till homosexualitet.

Det är väldigt intressant att en intresseorganisation som vill minska trångsyntheten gentemot HBTQ-personer själva är så trångsynta att de inte vill låta en föreläsare om muslimsk identitet tala till unga muslimer i Sverige. RFSL:s hälsning är helt enkelt ”Du och dina åsikter är inte välkomna hit.”
Tydligen tycker kdu:s vice ordförande i Östergötland att vara för dödsstraff för homorelationer är en respektabel attityd. Att fördöma sådana vidriga attityder är för Linus Dagbäck Printz "trångsynt".

Hade Linus Dagbäck Printz resonerat så även om det vid konferensen med Unga muslimer varit någon föreläsare som kallat judar för de värsta människorna i samhället och att judar bör avrättas om de inte blir muslimer?

Situationen inom kdu blir värre och värre


Uppdatering 1

Även Svenska Dagbladet ledarblogg skriver om Unga muslimers problem.

I Sveriges Radios inslag sägs att SUM inte kände till predikanten Quicks tvivelaktiga hållning. Det är tyvärr inte en särskilt trolig förklaring.

Det är nämligen värre än så. SUM har tidigare bjudit in lika uttalade bög- och judehatare. Förra året gästades SUM-konferensen av den amerikanske predikanten Khalid Yasin. Det är väl dokumenterat hur den predikanten anser att judisk och kristen tro är "smuts", att straffet för homosexualitet är döden, att hustrumisshandel är okej, att USA låg bakom terrorattackerna den 11 september 2001, att AIDS skapats av västliga regeringar, att kvinnors jämställdhet med män är "en galen vanföreställning", att kyrka och stat inte går att åtskilja, att Sharialag ska gälla, etcetera.

2005 arrangerade SUM en predikan av den brittiske religiöse ledaren Riyadh ul Haq. Han är en antisemit som predikar jihad, hyllar talibanerna – som han menar är de enda som kan upprätthålla Sharia – och till och med är motståndare till julfirande och opera!

Det är, som sagt, vare sig konstigt eller förbjudet att religiösa extremister har galna åsikter. Men att stora breda ungdomsförbund gång på gång bereder plats för dessa extremister är ett problem.

Sveriges unga muslimer kan välja väg. Antingen fortsätter man på den inslagna vägen med extremism, antisemitism och hets mot homosexuella. Då bör följden bli att organisationen behandlas av det övriga samhället som en människofientlig sekt. Eller så bokar man av Quick, utreder sina ståndpunkter inom frågor som berör sexuellt likaberättigande, kvinnlig frigörelse och respekt för andra religioner, och förblir en demokratisk organisation med samhälleligt stöd. Det går inte att göra bägge.
Ledarbloggen har givetvis helt rätt. När det gäller bidragsgivning måste homofientlighet och för den delen antisemitism vara lika oacceptabelt som främlingsfientlighet. De kraven bör gälla för kristna, muslimska och andra föreningar.


Uppdatering 2

HBT-föreningen RFSL har nu även skickat ett pressmeddelande om Abdulla Hakim Quick

Från pressmeddelandet.

RFSL är förfärade över att organisationen Sveriges unga muslimer valt att bjuda in en person som på ett ännu värre sätt än Åke Green använder religion som en ursäkt för att sprida hat, säger Sören Juvas, förbundsordförande för RFSL.

— Vi uppmanar organisationen Sveriges unga muslimer att tänka över sin människosyn, inte minst med tanke på dem av deras egna medlemmar som är hbt-personer eller vars föräldrar, syskon och vänner är det, säger Sören Juvas.

Sveriges unga muslimer har trots att man fått kännedom om Abdulla Hakim Quicks uttalanden om homosexuella valt att inte dra tillbaka sin inbjudan. Man menar alltså att han fortfarande är en bra inspiration och förebild för deras medlemmar på en konferens om framtiden.

— Abdulla Hakim Quick ska tala på temat ”Sikta högt – framtiden är din”, men det är alltså enligt honom en framtid där man ska döda homosexuella och det är självklart oacceptabelt, säger Sören Juvas.

5 kommentarer:

 1. De samarbetar också med judehatare, d.v.s. allt är som vanligt i sin ordning hos Religion of Peace!

  Tänk till ordentligt innan du röstar i höst!

  http://gudmundson.blogspot.com/2010/03/judar-smutsiga-bogar-ska-do-ny-gast-hos.html

  onsdag, mars 10, 2010
  Judar är "smutsiga", bögar ska "dö" – ny gäst hos Sveriges Unga Muslimer

  SvaraRadera
 2. Ta och läs bara denna samling av Haditherna (som efter Koranen är islams allra viktigaste plattform):

  http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/bukhari/

  SvaraRadera
 3. http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/13/dra-tillbaka-bidragen-till-sveriges-unga-muslimer-0

  Den första eller näst första kommentaren kring detta.
  Kärlek
  Lisa Hansén

  SvaraRadera
 4. De får väl för allan del bjuda in vem dom vill utan att fråga rfsl om lov.

  SvaraRadera
 5. Anonym

  Ja, men folk som samarbetar med folk som är för dödsstraff för judar, homosexuella, svarta, muslimer etc. bör då inte heller få några statsbidrag.

  Bengt

  SvaraRadera