torsdag 26 november 2015

HBTQ-kultur. Nattbarn - Hanna GustavssonNattbarn (2013) av Hanna Gustavsson handlar om Ingrid (som kallar sig Iggy) och resonerar om hon är bisexuell. Från förlagets presentation.
.... Ingrid är 14 år och vill helst vara ifred med sin dator. Under aliaset "Nattbarn" hänger hon på olika forum när hon inte är upptagen med att googla könsorgan. Det är hennes tillflykt från en mördande tråkig tonårstillvaro och en mamma som precis blivit ihop med den otroligt störande Bosse. När Ingrid precis har börjat åttan visar det sig att skolfotografen delar hennes intresse för hårdrock, och de inleder en hemlig vänskap på internet. En fredag när mamman är hos pojkvännen passar Ingrid på – hon ska möta fotografen i verkligheten....
Iggy gillar bögporr och i boken finns mycket explicita teckningar av vad två män kan göra med varann sexuellt. Men främst handlar det om en 14-årings osäkerhet och letande efter en identitet. Här finns i person-porträtten inga idoler eller monster. Istället tydliggörs att människor har olika sidor. Berättelsen har ett driv - i "smutsen" och bland självföraktet. Gustavssons svart-vita teckningar är inga mästerverk men hon har en fin känsla när det gäller att uttyda känslor i ansikten.

Boken avslöjar ett Sverige bortom reklam-affischerna från mäklare som berättar hur mycket vinst en medelklassperson kan göra genom att sälja sin bostadsrätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar