måndag 25 september 2017

Nazistattack.Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (nrm) har attackerat en Pride-demonstration i Falun.

Först går mina associationer till den där höstdagen 2001. TV-bolagen i USA sprider nyhetssändningar. "America under attack" rullar ut vid varje nyhet. Det kan tyckas vara som att jag dramatiserar. Givetvis jämför jag inte nazistisk vandalisering med att 3000 helt oskyldiga människor dog 11 september 2001 i ett islamistiskt attentat.

Men det Nordiska motståndsrörelsen sysslar med just nu är inget annat än en låg-intensiv terror emot HBTQ-evenemang. Inga människor har blivit allvarligt misshandlade och mördade. Än. Men den som förstör Pride-flaggor kommer så småningom även attackera HBTQ-människor. Historien är tyvärr dyster där.

Det nya är att högerextremister attackerar även om polisen är där.

Jag har varit HBTQ-aktivist sedan 1990. Aldrig sedan dess har så många svenska HBTQ-evenemang blivit störda av nazister som 2017. Inte ens när homohatande skinnskallar härjade som värst för ca 25 år sedan attackerade de Pride-evenemang när poliser var i närheten.

Det är delvis en gåta att nrm väljer HBTQ-personer och inte invandrare som främsta mål för sin attacker. De hatar både "bögar och blattar". Men det är viktigt att konstatera att nrm är idealister precis som kommunister och islamister. De totalitära grupperna förenas där. Idealism måste inte handla om något fint utan att strunta i opinionsmätningarna. Sverigedemokraterna är däremot populister. Nordiska motståndsrörelsen vet att sd är välkända för att vara främlingsfientliga (det blir svårare att konkurrera där) men att de blivit tystare om sin HBTQ-negativa politik. Så ska de försöka få de mest högerextrema i sd att rösta på nrm 2018. Det skulle inte förvåna mig om de senare även attackerar judiska evenemang, en annan del av politiken där de hävdar sd blivit "mjäkiga".

HBTQ-rörelsen är attackerad.

Jag är närmast yttrandefrihetsfundamentalist. Demonstrationsfriheten gäller även den parlamentariska demokratins fiender. Men jag håller med ett antal HBTQ-aktivister som i Aftonbladet signalerar att homofientligheten ökar av extremister av olika sort. Både högerextremism och islamism sprider sig. Ni som följer min blogg vet att jag inte är någon politiskt korrekt person på vänsterkanten. Men Nordiska motståndsrörelsen är ett allvarligt hot emot HBTQ-personer. Precis som islamister.

HBTQ-rörelsen är attackerad. Nu gäller det att samhället, inom lagens ramar,  använder alla sina resurser för att stoppa det.


Uppdatering 1.

HBTQ-aktivister hade blivit placerade i arbetsläger.


Om nrm fått makten hade vi HBTQ-aktivister, från konservativa till vänstersocialister, blivit placerade i arbetsläger, betvivla inte det.


Uppdatering 2.

Nazister avskyr de flesta välbeställda.


För några år sände SVT TV-serien Blå ögon. En av de bästa serierna som SVT sänt.

Titeln var dubbeltydig. Dels det nazistiska skönhetsidealet, dels naivitet inför nazismen. Vissa politiker till vänster hävdar att nassarna gillar de rika i Danderyd. Men det är tvärtom. Nazisterna föraktar de flesta som bor där. Som en av dem kommenterade ungefärligen "de sitter här i sina villor, tjänar massor av pengar, gör sig rika på att ge dålig vård till gamla och sjuka istället för att engagera sig för svenska folkstammen".

Men en annan intressant karaktär var pappan till en nazist. Han var klädd i sin kostym och blev konfronterad om han visste vad sonen sysslade med. "Jag vet att han är engagerad för vårt folk och jag stödjer det" kommenterade han efter att först tvekat att berätta det. Han skulle aldrig avslöja det på något evenemang i Danderyd, han visste den sociala kostnaden för det. Han var en smyg-nazist. Sådana finns också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar