tisdag 3 maj 2016

Nazisterna struntar i om Ali är ligist eller laglydig.Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (som 2015 registrerade sig som parti inför riksdagsvalet 2018) har som bekant arrangerat en 1-maj-demonstration i Borlänge. Senaste åren har både halv-nazistiska Nationaldemokraterna och kostym-nazistiska Svenskarnas parti lagt ner respektive parti. Svp efter ett valfiasko där de trots omfattande kampanjer och mycket media fick bara ca 3 000 röster i riksdagsvalet 2014. Antalet nazister lär dessbättre inte vara fler i Sverige idag. De är inte ett hot emot vårt lands demokrati. Men det förhindrar inte att de kan orsaka mycket skada emot individer från de grupper de hatar. Bland dem HBTQ-personer, judar, muslimer, svarta, invandrare, feminister etc.

Jag ska här inte argumentera emot varför nazister har fel. De som besöker min blogg vet säkert redan det. Vill citera välkände liberale anti-nazisten Torgny Segerstedt som strax efter Adolfs Hitlers tillträde som rikskansler i Tyskland 1933 i en kolumn kommenterade bl.a. följande.
.... Att tvinga all världens politik och press att sysselsätta sig med den figuren, det är oförlåtligt. Herr Hitler är en förolämpning.
Nazisternas strategi är att låtsas bekymra sig om människors problem i vardagen.

Det debatten bör fokusera på är främst (förutom att SÄPO givetvis ska ha koll på dem) att den här typen av grupper inte ska växa och kanske få 30 000 röster istället för 3 000 så småningom. På 1990-talet intervjuades en nazist om hur gruppens strategi var. Kommentaren blev ungefär följande "vi vet att vi patrioter inte har stöd av de flesta svenskar idag. Men så småningom kanske många resonerar ´jag stödjer dem inte men de har rätt om en del´, då har vi nått vår första framgång."

Och det är givetvis deras strategi även idag. I samband med 1-maj-demonstrationen i Borlänge blev en kvinna intervjuad och berättade att hennes man som deltog i Nordiska motståndsrörelsens demonstrationståg absolut inte var nazist (sic!) utan bara ville "protestera emot att unga blir trakasserade av invandrare på bussarna". Från den artikel som Dagens nyheter för ungefär ett år sedan publicerade om nazismen i södra Dalarna.
.... Hur känner Lilian för SMR? Snyltar nazisterna på det allmogearv hon värnar? – Nä, det tror jag inte. De vill bo där det är lugnt. Jag menar om de åker ut bort-i-kring och demonstrerar och bråker, det störs ju inte vi av här. Inte nå. Lilian Rådman bor strax nedanför den tallhed som Tallmogården ligger på. – Då tycker jag det är obehagligare att gå ut en kväll när det är så mycket invandrare. De har ju en annan kvinnosyn över huvud taget. Mig kanske de låter vara som är gammal. Men de har ju faktiskt jagat fruntimmer här. Så är det....
Den som tror någon grupp med koppling till nazism är lösningen saknar analysförmåga.

Jag blir bara förbluffad. Har själv argumenterat emot rasism och främlingsfientlighet. Men är nog även den HBTQ-aktivist av betydelse i Sverige som mest tydligt markerat emot både islamism och en del invandrarligister. Tror man att fascistiska (eller halv-nazistiska) grupper är lösningen på det problemet då är ens analysförmåga noll. Och att hävda att nazister inte är något problem "om det inte drabbar mig och mina närmaste" är just ett exempel på hur Hitler kom till makten 1933 i Tyskland. Varje människa som vill bekämpa islamism och analysera kulturkrockar ska givetvis hålla sig så långt borta från den här typen av nazistiska (eller halv-nazistiska som tidigare Nationaldemokraterna) grupper som möjligt.

Nazistiska partier struntar fullständigt i om någon med invandrarursprung är ligist eller laglydig. De ska bort enligt deras vidriga ideologi. Fascisterna använder de demokratiska rättigheter de aldrig själva skulle tillämpa om de fick makten. Det bjuder vi demokrater på - oavsett om det är fascister, kommunister eller islamister, tre totalitära ideologier.

I Sverige är det inte och bör inte vara förbjudet att ha noll empati, motarbeta mänskliga rättigheter och sprida konspirationsteorier.. Nassarna bör vara tacksamma för det. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar