fredag 20 maj 2016

Gustav Fridolins (mp) kopplingar till islamister och indirekt till terrorister.


Vid mp:s kongress fick som bekant Åsa Romson sluta som kvinnligt språkrör efter att haft tydliga problem att kommunicera offentligt.. Efter att valberedningen istället nominerade Isabella Lövin, som också blev vald, avsade sig Romson sin kandidatur. Däremot föreslog valberedningen att Gustav Fridolin (bilden) skulle fortsätta som manligt språkrör och det stödde också kongressen. Men hur logiskt är det egentligen? Gröna kvinnor (oberoende men politiskt nära mp) var inför kongressen kritiska i en debattartikel i Dalademokraten.
.... Om Miljöpartiets kongress väljer att byta språkrör bör de byta båda, vilket blir möjligt om Gustav Fridolin träder tillbaka, allt annat är gammeldags och unket, det borde Gustav själv förstå. Om inte måste partiet sluta att säga att de härstammar från kvinnorörelsen utan inse att de är precis lika patriarkala som alla andra partier i sina sätt att prioritera och agera....
Vill förtydliga att jag inte håller med Gröna kvinnor i själva principdebatten, att båda språkrören måste lämna eller ingen av dem. De väljs individuellt. Det avgörande är dock om Fridolin haft betydligt mindre skuld för mp:s nuvarande kris än Romson. Om det är så motiverar det att han fick stanna och hon fick gå. Om det inte är så - då har mp än värre bekymmer. Romsons problem har främst varit kommunikationen utåt medan det för Fridolin handlat om bristande politiskt omdöme.

Fridolin kallade Kaplan "den tydligaste anti-rasisten jag känner till".

Det är Fridolin som fixade att Mehmet Kaplan blev minister och försvarade honom in i det sista, t.o.m efter att han fått avgå. Han hade "rätt värderingar" var budskapet från Fridolin. "Han är den tydligaste anti-rasisten jag känner till" (sic!) och "han är feminist". Trots att Kaplan på en demonstration i Stockholm gjort en hälsning till stöd för HBTQ-fientliga, jude-fientliga och extremt patriarkala islamistiska Muslimska brödraskapet i Egypten. Trots att Kaplan arrangerat möten i riksdagen där män sitter på första raden och kvinnor bakom (det finns bilder av det som publicerats på bl.a. Facebook). Trots Kaplans nära kontakter med Turkiets halv-demokratiska och auktoritära islamistregering. Trots att Kaplan försvarat islamistiska Mili Görûs, en organisation som vill Koranen ska avgöra samhällets lagar. Trots att Kaplan bisarrt nog jämfört Israel idag med Hitler-Tyskland.

Min blogg har som princip att sparka uppåt. Både Romson och Kaplan har nu, med rätta, tvingats att lämna en del poster. Därför ska jag fokusera min kritik just emot Fridolin. Efter att Yasri Khan blev nominerad av valberedningen för mp (bara det är absurt) men sedan drog tillbaka sin kandidatur efter berättigad kritik emot att han vägrade hälsa i hand på kvinnor (men han har också försvarat Turkiets repressiva regering) meddelade Fridolin följande i Svenska dagbladet.
.... – Jag kan erkänna att jag inte fullt ut förstått hur många kvinnor som kände sig besvikna. Vi har ett stort arbete framför oss, erkänner Fridolin....
Fridolin var en central person i en förening med kopplingar till terrorism.

Den kommentaren är suspekt. Bloggaren Rebecca Weidmo Uvell har i en bloggpost granskat en del av vad Fridolin gjort tidigare.
.... Han har en kandidatexamen i Mellanösternkunskap. Han har alltså läst tre år heltid om just Mellanöstern. Är det något han förstår är det historia, religion och politik idag i just Mellanöstern.... Han har fler saker gemensamt med Kaplan. 2003 arresterades han i Gaza och även Kaplan har åkt med Ship to Gaza (2010).... Hela Charta 2008 och mötet handlar om att motarbeta all form av politik mot terrorism och framför allt motarbeta Säpo. Så här står alltså vår nuvarande grundskoleminister Fridolin, med en jobbig islamist-skandal att hantera, och spelar dum i media när han både är akademiskt examinerad i just Mellanösternkunskap och själv i allra högsta grad varit en del av den här rörelsen.... En annan person som suttit i Charta 2008:s styrelse är jihadisten Anna Sundberg. Eller Um Ana som hon kallades sig de 15 år hon levde med terrorister. Per Gudmundson, som granskat jihadism sedan 2006, skrev 2012 om Um Ana. Hon var gift med Said Arif som åtalades 2004 i Frankrike för terrorism. Och dömdes....
Efter att Fridolin lämnat föreningen aktivt finns följande att berätta om bl.a. styrelsemedlemmen Hassan Yusuf enligt Uvells bloggpost.
.... Yusufs bror är Muhammed Yusuf som greps i Somalia 2008, misstänkt för att ha anslutit sig till al-Shabab. Han dömdes den 16 januari 2016 till 11 års fängelse för terrorbrott i USA. Han deltog i strider för al-Shabab mot engelska och amerikanska styrkor och har även erkänt att han gett materiellt stöd till terrororganisationen....  I styrelsen för Charta 2008 har förutom Kaplan även en person som heter Amanj Aziz suttit.... Då var han talesperson för TUFF - Troende Framtida Unga Förebilder, som hade bjudit in hatpredikanten Bilal Philips till Göteborg. Redan då var Aziz bidragsentreprenör och TUFF fick 2011 bidrag på 550 000 kronor för att "motverka islamofobi". Philips har blivit förbjuden att besöka ett flertal länder och gjort sig känd för homofoba uttalanden, stött självmordsbombning och att våldtäkt inom äktenskapet inte finns.... Men innan han tänkte göra en Charlie Hebdo i Köpenhamn och storma en tidning med kulsprutor för att döda det fria ordet pratade han på ett seminarium ordnat av Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén 2010. Om terrorism. Ironin är påfallande....
Många mp-politiker har varit aningslösa - men inte Fridolin.

Jag tror givetvis inte att Fridolin är för terrorism. En sådan anklagelse vore absurd. Inte heller antar jag att han är för islamism (att Koranen ska vara lagbok i samhället). Och självklart ska personer dömas för vad de själva gör, inte vad något syskon eller en partner är ansvarigt för. Men det är synnerligen naivt att tro att en människa sällan känner till vad de närmaste i omgivningen gör.

Många av de ledande mp-politikerna har varit aningslösa i förhållande till islamisterna. Men Fridolin är verkligen inte en av dem. Han vet mycket väl vad islamism är och också om Charta 2008:s kopplingar till människor nära verkliga terrorister. Men han har tittat bort. Trots att han fått varningssignaler igen och igen.

Jag brukar vanligen inte outa folk här på bloggen. Om något språkrör i mp haft många relationer med människor av samma kön innan hen blev ihop med någon av motsatt kön är det inget jag brukar fokusera på att analysera. Fridolins beteende, att flirta med HBTQ-fientliga islamister, är en gåta.

Mp vill få fler röster bland invandrare.

Mitt tips är att det handlar om två saker. Dels att Fridolin tyvärr är en identitetspolitiker. Alltså att en person från en minoritetsgrupp förväntas vara representant för hela gruppen oavsett vilka värderingar hen har. Fridolin har själv avslöjat att om Mehmet Kaplan velat bli språkrör hade han dragit tillbaka sin kandidatur med motiveringen att en muslim bör få posten. Till det ska fogas "dåligt samvete" för tidigare kolonialism från väst. Det är sant att kolonialismen är ett mörkt kapitel i Europas historia. Men om väst idag kompromissar bort mänskliga rättigheter för att bli "mångkulturellt" införs ett nytt mörkt kapitel.

Den andra förklaringen är nog något så simpelt som att Fridolin är beredd att kompromissa bort partiets värderingar om kamp emot patriarkala strukturer, HBTQ-fientlighet och anti-semitism om det kan ge fler sympatisörer. Miljöpartiet har senaste åren jobbat frenetiskt för att invandringspolitiken ska bli så generös som möjligt. När 100 000-tals människor, ofta men inte alltid konservativa muslimer, får rösträtt vill mp få så många av deras röster som möjligt. Även om det betyder att partier kompromissar bort sina egna centrala värderingar om jämställdhet etc. och paradoxalt nog därmed riskerar att stöta bort progressiva muslimer. Förmodligen hoppas de att de där islamisterna så småningom ska bli för mp:s verkliga politik.

Men strategin är usel. Kampen emot fascistiska ideologin islamism förs genom att bekämpa den, inte genom eftergifter åt den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar