onsdag 10 september 2014

HBTQ-negativa attityder en del av sd-paketet.


söndag är det som bekant val. På plats 4 på Sverigedemokraternas riksdagslista (de har en gemensam för hela landet) finns homofientlige Björn Söder, partisekreterare och gruppledare för sd i riksdagen. Han skrev följande på sin blogg sommaren 2007.
Pride hyllas av den politiskt korrekta eliten som tillsammans med den mycket framgångsrika och numera inflytelserika homolobbyn försöker normalisera sina sexuella avarter....Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?

Det svenska samhället är idag i total upplösning. Pendeln har helt enkelt slagit över. Det som är onormalt ses helt plötsligt som normalt.... Fotbollsspelaren Glenn Hysén invigningstalade idag på det perversa homosexevenemanget Stockholm Pride.
Det här är givetvis klassisk homofientlig retorik. Homosexuella är ett hot mot samhället, ett hot mot majoriteten av befolkningen. Och som vanligt så jämför man homosexuella vuxna par med pedofiler som är ansvariga för övergrepp på barn. Det borde vara helt oacceptabelt att göra den typen av kränkande uttalanden för ett parti som vill kalla sig seriöst. Trots det vägrade sd officiellt att ta avstånd från Söders kommentarer. Den "nolltolerans" emot rasism de (utåt) hävdar finns idag i partiet gällde definitivt inte för homofientlighet 2007. Söder har efteråt hävdat att han egentligen inte har något emot homosexuella men om det vore sant hur är det då möjligt att han ägnar sig åt den här typen av vidrig argumentation?


Öppen rasist på plats 13.

Mikael Jansson
var partiledare 1995-2005 när sd var öppet rasistiskt och även homofientligt. I partiprogrammet från 1996 fanns följande formulering med.
Förhärligandet av den homosexuella livsstilen inom t.ex. massmedia skapar osunda referensramar för unga människor som håller på att bygga upp sin vuxna identitet.
Någon kanske invänder att partiet inte tycker så idag och att det är fel att plocka fram ett 18 år gammalt citat (som dock gällde fram till så sent som 2004 när sd antog ett nytt partiprogram). Det är sant att partiet förändrats. Orsaken till att jag har med citatet i den här bloggposten är att  just Mikael Jansson har plats 13 på deras riksdagslista (med partiets opinionssiffror lär det närmast vara en säker plats). Trots att han aldrig offentligt tagit avstånd från partiets rasism och homofientlighet när han var ordförande.

Sd:s ordförande kallade homorättigheter för "normavvikelser":

Expressen publicerade i slutet av förra året ett utkast till ett kapitel i sd-ordföranden Jimmie Åkessons bok Satis polito. Åkesson valde dock att inte att ta med det. Men det avslöjar något om hans egna värderingar. Jimmie Åkesson försökte tona ner det med att skissen är gammal men den är förmodligen från 2008. Då hade han varit ordförande i partiet i tre år, någon "ungdomssynd" bör det inte betraktas som. I en bloggpost granskade jag i detalj hans kommentarer.

Det innebär dock inte att jag, som politiker, har någon skyldighet att legitimera normavvikelser genom särlagstiftning.
Men hallå? Låt oss först diskutera normavvikelser. Sverigedemokraterna avviker ju kraftigt från den generella svenska normen att ta avstånd från främlingsfientlighet och HBT-negativa attityder. Är de några som är normavvikare är det sd. Sedan särlagar. Det blir ju en helt absurd tolkning av det begreppet att hävda att om samkönade och olikkönade par får samma rättigheter så är det särlagar. De verkliga särlagarna är ju när olikkönade par har fler rätttigheter juridiskt än samkönade par. Här förfaller Åkesson till samma nivå som den kristna högern har i USA, att reformer för samkönade par kallas "special rights for homosexuals".

HBT-negativ politik del av sd:s politik.

En del HBTQ-personer kommer att rösta på  sd i valet. Mycket tyder på att stödet för sd är ungefär på samma nivå som bland befolkningen i övrigt. Bloggen Helds HBT-nyheter kommer aldrig att rekommendera folk att rösta eller inte rösta på vissa partier. Jag har förtroende för att varje människa kan avgöra det själv.

För den som tycker det viktigaste är att kraftigt strama åt möjligheten att få asyl (vilket givetvis även skulle drabba HBTQ-flyktingar) är det kanske inte förvånande att sd är alternativet. Men folk bör få veta att i sd-paketet finns också att partiet är sämst bland riksdagspartierna inom HBTQ-politiken. Och att Björn Söder lugnt är kvar trots sina tidigare vidriga kommentarer.


Uppdatering 1.

Åkesson irriterad efter utfrågning i TV 4.

Jimmie Åkesson blev intervjuad onsdagkväll i TV 4. Han blev pressad bl.a. om varför sd vill avskaffa nuvarande jämlika adoptionslag (partiet är bara för att samkönade par ska få närståendeadoptera), samt avskaffa statsbidragen och ta bort alla statsbidrag emot diskriminering och HBTQ-fientlighet. Det var tydligt att han inte gillade diskussionen men bra att det avslöjades att sd har en HBTQ-negativ politik.

Åkesson verkade lätt irriterad redan när han skulle bli intervjuad och var ännu mer sur när han senare i programmet skulle kommentera hur det varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar