onsdag 21 februari 2018

Öppna moderater kampanjar emot hedersrelaterat våld.När man kollar senaste numret av HBTQ-tidningen Qx är det ofta en annons från Öppna moderater (m:s HBTQ-organisation) där. Budskapet är detsamma.
.... HBTQ och heder. Ingen ska leva med rädsla för att utsättas för hot eller tvång, särskilt inte från sin familj och släktingar. Säg nej till hedersnormer....
Det där är intressant av flera orsaker. Förr fick ibland främlingsfientliga Sverigedemokraterna nästan monopol på att debattera invandrarrelaterade problem. Sd fokuserar förvisso på verkliga problem men har sällan konstruktiva lösningar. Det är bara "stäng gränserna och lämna EU". Men internationaliseringen är avgörande för Sverige, frihandel är synnerligt viktigt för vårt land med dess exportberoende industri.

Robert Hannah gör ett viktigt jobb.

Jag har förvisso tagit ställning för en stram men inte omänsklig flyktingpolitik men Sverige behöver fler, inte färre, arbetskraftsinvandrare. Därför är det positivt att andra partier och organisationer nu "konkurrensutsätter" sd. Robert Hannah (l) som själv har ursprung från Mellanöstern gör en viktig insats.

Men det finns en annan poäng. Om Öppna moderater bara publicerat den där annonsen en gång hade jag aldrig publicerat den här bloggposten. Vi människor nås av diverse budskap. Det mesta filtrerar vi bort. Först när ett parti eller en sidoorganisation igen och igen framför något börjar de flesta av oss på allvar analysera det. Det där vet varje individ inom reklambranschen.

Det är givetvis med tillfredsställelse jag konstaterar att de flesta etablerade partier nu skärpt till sig inom migrations- och integrationspolitiken (även om m svängt för långt åt andra hållet).


Uppdatering 1.

Som jag brukar påpeka utgörs sd-sympatisörer av två grupper.

Dels främlingsfientliga, ibland rasister. En del av dem kommenterar på siten Samhällsnytt (tidigare Avpixlat). Jag är arrogant ibland, jag erkänner det. Vill dock inte vara nedlåtande här egentligen. Men kolla de som kommenterar på Samhällsnytts artiklar. Det är inte precis Sveriges begåvningsreserv.

Sedan finns det seriösa konservativa personer, många av dem har proteströstat på sd för att andra partier tidigare försummat invandrarrelaterade problem. De vill oftast inte att partiets ordförande Jimmie Åkesson (sd) ska bli statsminister. En del har för övrigt själva invandrarursprung. Men de har protesterat genom valsedeln. Inför valet 2018 behöver de inte göra det längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar