tisdag 30 januari 2018

Sd har ironiskt nog mer rätt om forskning om invandrares brottslighet än m.

Alla som verbalt trakasserat mig senaste 15 åren i Malmö för att jag är bög har haft invandrarursprung. Tidigare var det etniska svenskar. 2017 blev det rekord men inget positivt sådant. Fyra gånger trakasserades jag. Jag har verbalt kontrat tillbaka emot det. Det har jag all rätt att göra.

Många HBTQ-personer och judar i min hemstad kan berätta sådant här. Ofta men inte alltid har förövarna sitt ursprung från Mellanöstern. Moderaterna vill att Brottsförebyggande rådet ska kartlägga etniskt ursprung för förövare och brottsoffer när det gäller sexualbrott. Sverigedemokraterna att det ska gälla alla brott.

Sverige bör redovisa statistiken öppet precis som Danmark.

Det finns en ironi där. Överrepresentationen när det gäller invandrarursprung är säkert högst när det gäller sexualbrott. Om man skulle göra som m vill, bara fokusera på det, hade det riskerat att få folk tro att invandrare är mer överrepresenterade vid brott än de egentligen är. Därför är paradoxalt nog främlingsfientliga sd:s förslag bättre, att göra det när det gäller alla brott. Precis som i vårt grannland Danmark. Då avslöjas det säkert att när det gäller skattefusk och en del andra brott är etniska svenskar överrepresenterade. Men att invandringen fått en del negativa konsekvenser förutom de positiva. Själv har jag inte brytt mig om att polisanmäla verbala trakasserier.

Fakta om kön, ålder och etniskt ursprung är inte farligt.

Bara Miljöpartiet är officiellt emot bland riksdagspartierna att Brottsförebyggande rådet gör en sådan utvärdering. Övriga partier hänvisar till att "det ska myndigheten själv få avgöra". Liberalernas rättspolitiske talesperson Roger Haddad (själv med ursprung från Mellanöstern) som verkligen inte är politiskt korrekt i dess negativa betydelse utan är en sansad debattör hänvisar till att partiet "inte motsätter sig det". Formellt är det givetvis den rätta attityden. Men det här handlar om något som är ett av våra allvarligaste problem (inte "utmaningar" som PK-politiker envisas att framföra), konsekvensen av en misslyckad migrations- och integrationspolitik. Det är faktiskt ingen formalitet.

Att utdela kollektiv skuld är fel.

Jag blev själv anklagad för några dagar sedan av en vänstermupp för att vara smygrasist bara av den enkla orsaken att jag stödjer kravet på att kartlägga etniskt ursprung (vilket land någon eller dess föräldrar är ifrån) när det gäller individer dömda för brott. Precis som vi gör det när det gäller kön och ålder. Det betyder inte att alla män eller alla unga eller alla invandrare ska få en kollektiv skuld utsmetad på sig men sedan när är fakta farligt?

Om nu indelning i grupper är så meningslöst bör rimligen kriminellas kön och ålder aldrig kommenteras.


Uppdatering 1.
 

Om l, kd och mp åker ur riksdagen i höst är det givetvis enligt deras politiker inget problem utan en "utmaning"
 

Jan Björklund, ordförande i Liberalerna, fick av en journalist frågan om det verkligen var rätt att kalla utanförskapet bland invandrare för "utmaning" och inte "problem". Han kommenterade att "man får givetvis kalla det vad man vill". Istället borde han förklarat att det är betydande problem. Att integrationspolitiken faktiskt är ett haveri. Alliansen har anpassat sig efter maktens nyspråk. I riksdagen har t.o.m några sd-ledamöter (sic!) börjat använda begreppet.

Det är managementspråk. "Det här fixar vi".

Om l, kd och mp åker ur riksdagen i höst är det givetvis enligt deras politiker inget problem utan en "utmaning".  ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar