lördag 13 januari 2018

Barbro Westerholm (l) bör bli socialminister om Alliansen vinner nästa val.


Barbro Westerholm (l) är riksdagsledamot. Det är möjligt att hon kontaktade partiordföranden Jan Björklund inför beslutet att försöka bli riksdagsledamot även efter nästa val.

Barbro. Jag funderar på att kandidera för fyra år till.
Jan. Det är klart att du ska.
Barbro. Jag är faktiskt bara 84 år.

Barbro Westerholm var respekterad inom gayrörelsen (som det hette då) redan i samband med införandet av partnerskapslagen. Det var Barbro som ansvarade för utredningen av reformen och hon har även därefter visat ett genuint engagemang för bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner. Ännu 2018 har jag kontakt med många politiker i diverse partier. Vem av dem bedömer jag är kunnigast idag när det gäller HBT-rättigheter? En 84-årig l-ledamot.

Hon har aldrig blivit minister. Kd fick socialministerposten i förra borgerliga regeringen. Men det är inte för sent om det skulle bli regeringsskifte i höst. Det skulle vara ett tecken på att Sverige precis som många andra västländer faktiskt erkänner att även seniorer kan bidra inom politiken. Westerholm har engagerat sig just emot diskriminering av äldre. Och fått med sig sitt parti där.

Som man kommenterar i USA. "You go, girl".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar