tisdag 19 april 2011

Sd och smånassarna.


Igår mailade jag partikanslierna för Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna och de tre kd-ministrarna. Skickade en hemlig kopia till samtliga kristdemokratiska riksdagsledamöter och de tre sd-politikerna Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson och Jonas Åkerlund.
Jag vill meddela att jag har publicerat en bloggpost om sd, kd och debatten om homoadoptioner och inseminationer för lesbiska kvinnor.

Sd och kd i konflikt med alla barnrättsföreningar.

Från bloggposten

"Från Rädda barnens hemsida.

Såhär ser Rädda Barnens rikstyrelses beslut ut angående rätten till föräldraskap utifrån sexuell läggning eller könsidentitet:...
Förvånande nog mailade Mattias Karlsson, presschef för Sverigedemokraterna ett svar. Jag har år efter år kontaktat Mattias Karlsson och övriga i Sverigedemokraternas partistyrelse om vad de tycker om diverse HBT-reformer. De har nästan aldrig lämnat något svar. Men igår tyckte Mattias Karlsson det var lämpligt att höra av sig.
Hej Bengt,

Har inte adoptivbarnens egna organisationer ändrat sig i samma utsträckning som de övriga organisationerna du nämner eller glömde du bara att undersöka vad de tycker?


Med vänlig hälsning


/Mattias Karlsson

Riksdagsledamot (SD)
Jag har idag skickat två svar till Mattias Karlsson. I det första refererar jag till en maildebatt jag hade med Sven-Olof Sällström, då partistyrelseledamot, nu även riksdagsledamot. Ska förtydliga att Sällström måste vara den otrevligaste politiker jag någonsin haft kontakt med. Inför EU-valet 2009 skickade jag enkätfrågor till olika partier, bl.a. sd. Sällström antydde då helt oprovocerat att jag var del av någon kampanj för att styra partiets svar när det enda jag gjort var att skicka några följdfrågor.

Förra våren var han ännu värre, oförskämd, i en maildebatt. Till sist fick jag nog och kallade honom halvnazist. Det borde jag givetvis inte gjort och jag beklagade i ett annat mail att jag gjort det men förklarade också att han varit oförskämd och det var orsaken till att jag kallat honom för halvnazist.
Hej Mattias!

Jag har mailat dig säkert 40 gånger de senaste åren om olika saker och bl.a. fråga dig vad sd tycker om olika HBT-reformer. Du har aldrig svarat. Dessutom vägrar ditt eget parti att besvara frågor eftersom jag kritiserat en av dina partikamrater.

Kul du äntligen svarar, det visar att du måste känna att jag har en viktig poäng i det jag framför. Var då vänlig länka till att "adoptivbarnens egna organisationer" ännu är emot homoadoptioner. Eller var det bara billiga antydningar från dina sida?

Du kan passa på att be om ursäkt för att att du och ditt parti aldrig orkat besvara några av min frågor när jag mailat de senaste åren.
Mitt andra mailsvar som är något mer humoristiskt.
Mattias

Att partiet vägrat svara på frågor i telefon senaste året om partiets HBT-politik är därför att jag i stridens hetta kallade en av era politiker för halvnazist. Något som jag sedan beklagade men ni har tydligen ingen som helst självdistans till skillnad från andra partier.

Därför bjuder jag här på en rolig historia som kanske kan få dig att låta bli att besvara mail de närmaste fyra åren. :-)

-Vet du varför många sd-politiker är så rädda för svininfluensan?
-Nej
- De har hört att den ofta drabbar smånassar.

Glad påsk Mattias och övriga. :-)
Flera tidningar berättar idag att Sverigedemokraterna startat en utredning om att utesluta en av dess populäraste lokalpolitiker, Allan Karlsson i Bjuv i Skåne. Orsaken - han har offentligt kritiserat partiet för att vara toppstyrt. Nej, det är inte någon satirisk nyhet hämtad från någon anti-sd-blogg. Kan någon tänka sig att Moderaterna eller Socialdemokraterna skulle utreda att utesluta någon lokalpolitiker för att vederbörande kritiserat partiledningen? Nej, givetvis inte. Sd är inte som andra partier. T.o.m. griskultingar, smånassar, har mer självdistans än partiledningen i sd.


Uppdatering 1.

Jag vill förtydliga att griskultingen, på bilden till den här bloggposten, inte har något som helst med Sverigedemokraterna att göra. Till sd-folk som tycker den ser ut att vara av "blandras" med sina fläckar vill jag lämna följande lugnande besked, trots sitt invandrarursprung är den helt assimilerad.

11 kommentarer:

 1. Nathaniel Lindén19 april 2011 kl. 17:07

  Jag är lite förvånad att det inte har exploderat i kommentarsfältet från Sd-följarnas håll ännu!

  Det är ju fantastiskt att officiella Sd-källor äntligen svarar!

  Fast ditt andra mail kanske ger "the silent treatment" resten av ditt liv från Sd:s sida :)

  Griskultingen var svinsöt dock!

  SvaraRadera
 2. Ok, då kommer en "explosion" här då. Om jag inte minns fel så exploderade förresten Held för något år sedan över mig, när hans argument tog slut.

  Det är ju trevligt att Held höjer ribban för hur det är tillåtet att driva med olika grupper i samhället, genom att porträttera sverigedemokrater kollektivt som grisar alt. nazister. Jag är för att det ska vara högt i tak, förutsatt att det gäller lika för alla grupper. Därmed antar jag att han inte skulle gnälla om någon skulle få för sig att göra en motsvarande förnedrande nidbild av HBT-personer? Eller har jag möjligtvis fel?

  SvaraRadera
 3. Patrik

  Nix, det var du som exploderade när dina argument tog slut. Och jag tillåter inte vilka kommentarer som helst här, även om jag är generös så raderar jag de värsta främlingsfientliga och HBt-fientliga kommentarerna.

  "Det är ju trevligt att Held höjer ribban för hur det är tillåtet att driva med olika grupper i samhället, genom att porträttera sverigedemokrater kollektivt som grisar alt. nazister. Jag är för att det ska vara högt i tak, förutsatt att det gäller lika för alla grupper. Därmed antar jag att han inte skulle gnälla om någon skulle få för sig att göra en motsvarande förnedrande nidbild av HBT-personer? Eller har jag möjligtvis fel?"

  Om man tror att jag tycker sd-politiker generellt är grisar eller nazister har man nog inte sinne för ironi och är kapabel att konstatera vad som var mitt budskap i bloggposten.

  Och det är fascinerande att du och en del andra aldrig lär sig skillnaden mellan saker som man är (etnicitet, kön, sexuell läggning) och åsikter (sverigedemokrat, islamist, centerpartist, frikyrklig etc).

  Du är alltså fri Patrik att skämta om att s-politiker är en skock får som följer Juholt eller att m-politiker är en skock boskap som gör allt Reinfeldt säger till dem. Du får också kalla förbundsstyrelsen i RFSL en samling hästar med skygglappar för ögonen i relation till problemen med islamism. Jag lovar att inte protestera. RFSL:s förbundstyrelse och s- och m-politiker ska granskas och kunna raljeras med precis som sd:s partiledning. Eller för den delen islam och andra religioner.

  Att raljera med folks etnicitet och sexuella läggning är en annan sak. Jag skulle aldrig få för mig att skämta om att heterosexuella är smånassar. Ingen väljer att vara hetero, däremot är det vissa som väljer vara sd-politiker, och många väljer bort det också vilket i sig är ett problem i många avdelningar i partiet.

  Nathaniel

  "Griskultingen var svinsöt dock!"

  Grymt (av dig att berömma). Kul det blivit riktig knorr i den här debatten. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 4. "genom att porträttera sverigedemokrater kollektivt"

  Det kan också vara värt att notera att skämtet inte handlade om sverigedemokratiska sympatisörer generellt utan om sverigedemokratiska politiker. Att Patrik reagerar något ilsket och menar att nu har sd minsann rätt att kalla alla andra grupper för grisar visar precis vilket problem som sd har.

  Är det någon här som tror att en m- eller s-politiker reagerat som Patrik. Kanske de hade klagat på att bli jämförda med något djur men få eller inga av dem hade haft attityde "jaså du som HBT-bloggare kallar oss sossepolitiker-moderatpolitiker för lammungar, då måste vi sossar-moderater få kalla alla bögar och lesbiska för lamm vi också. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 5. Nathaniel Lindén19 april 2011 kl. 21:13

  @ Patrik

  Referensen till explosion jag gav var helt för att jag upprepade gånger har sett Sd-anhängare kommentera så fort partiet nämns i en av Bengts artiklar.

  Annars håller jag i stort med Bengts replik.
  Om någon målar en nidbild av homosexuella, vilker sker ofta i olika delar av världen, kan vi ju klart känna oss kränkta. Om någon placerar en bild på en griskulting i en bloggpost som handlar om Sd kan även ni känna er kränkta.
  Jag håller yttrandefriheten högt, så även åsiktsfriheten, så vill ni publicera nidbilder på homosexuella så varsågoda för min del. Jag kanske spenderar tid på att säga emot, kanske inte.
  Dock ser jag det som Bengt. En åsikt, tro eller politisk syn är en annan sak än etnicitet, sexuell läggning och andra medfödda attribut.
  Ni har ju spenderat lång tid och försökt tvätta bort nazist-stämpeln från ert parti och jag måste säga att ni har lyckats väl. Tyvärr verkar det som om det fortfarande tittar fram män och kvinnor i ert parti som har dessa åsikter, vilket jag tycker är beklagligt.

  SvaraRadera
 6. Nathaniel Lindén19 april 2011 kl. 21:14

  @ Bengt

  Haha!

  Det faktiskt bara blev så :)

  SvaraRadera
 7. Nathaniel

  Jo, sd har problem med rasister och än värre människor bland sina politiker. Och jag gissar att det är därför det är så känsligt för dem att få antydningar om sådant. Jimmie Åkesson lämnade en intervju i Spanien när det antyddes att partiet var ett nazistparti.

  Det här är ingen partipolitisk blogg och jag är definitivt inte någon sd-sympatisör men ett råd kan jag ge sd.

  Ingvar Carlsson (s) var en av de politiker som medverkade i det program som handlade om satir-TV-serien Helt apropå. Ett program som sändes för någon månad sedan. Ingvar Carlsson var en av de som oftast blev häcklade i programmet. Carlsson förklarade varför han aldrig blivit sur. "Om man blir sur gör man bort sig. Som politiker får man acceptera sådant här."

  Carlsson vände själv satiren att han såg ut som en skosula i ansiktet i valrörelsen 1988 till sin fördel, han tog fram en av sina skor och gjorde ett "självporträtt" genom att avbilda skon. Det blev en del av sossarna kampanj i valrörelsen senare.

  Sverigedemokraternas partiledning måste lära sig att ta sig själv på mindre allvar. Och ni måste som de "gamla" riksdagspartierna lära er att acceptera att ni ibland får kritik av era "egna" i offentliga sammanhang. Ni är nu inte någon marginell rörelse, ni är med i riksdagen. Att tro att ett riksdagsparti ska kunna ha kontroll över alla sina lokalavdelningar är omöjligt.

  Bloggen Camillas vrå framför följande.

  http://ragfors.wordpress.com/2011/04/19/varfor-ar-det-sa-svart-for-sd-att-stava-till-demokrati/

  "Vad sysslar SD med egentligen?

  Allan Jönsson är en färgstark person, till och med så färgstark att jag gick i taket för vissa saker han uttryckte under Landsdagarna 2009. Inget som var fel på något sätt, men poängen är att den mannen har verkligen starka åsikter. Han viker inte en tum. Han behövs inom partiet enligt min mening.

  Tyvärr visar det sig allt tydligare att alla personer som är driftiga och äger en otrolig stark personlig integritet inte är välkomna. Då pratar jag inte om Kokko-gänget som i tid och otid skämmer ut partiet. Jag pratar om de som drivs av en ideologisk anda, som vill förbättra och vågar komma med kritik. Tyvärr uppskattas inte det av SD.

  Hur många andra partier utesluter folk på löpande band när de har annat tyckande än deras version av Jimmie Åkesson och hans fem lierade?

  Undrar vad som är värst?

  Att som i Allan Jönssons fall, riskera uteslutning, eller som i många andra liknade fall drabbas av den totala utfrysningen som SD är välkända för? Demokrati my ass.

  Om SD ska överleva i sin nuvarande form måste nog grabbarna Grus i toppen inse att de inte längre är ett mysigt litet hemmabygge för inbördes beundran, där en handfull personer styr med järnhand. Den tiden är förbi i och med riksdagsinträdet.

  Man pratar om demokrati så det blöder ur munnen, men varför finns inte den inom sina egna led?"

  Återigen, jag vill inte gynna sd. Men ett tips är att lyssna på era "kärleksfulla kritiker". Precis det rådet gav Anna Lindh till sitt eget parti något år innan hon blev mördad.

  Bengt

  SvaraRadera
 8. "Nix, det var du som exploderade när dina argument tog slut."

  Surprise: Enligt min uppfattning så var det precis tvärtom :-)

  En enda kommentar i övrigt:

  "Och det är fascinerande att du och en del andra aldrig lär sig skillnaden mellan saker som man är (etnicitet, kön, sexuell läggning) och åsikter (sverigedemokrat, islamist, centerpartist, frikyrklig etc)."

  Så man får skämta och ironisera om den senare gruppen men inte om den förra? Menar du förresten att man *är* homosexuell, men inte att man *är* t.ex. muslim? Intressant...

  SvaraRadera
 9. Patrik.

  Ja, vi är nog oense om vem som var främst ansvig. Låt oss lämna det eftersom både du och jag är partiska där. :-)

  Ja, jag tycker inte att muslim är något man är jämfört med etnicitet, sexuell läggning, kön etc. men det många i sd missar är att folk generellt inte väljer religion som de väljer politiska sympatier. Är du född i ett land där de flesta är muslimer är sannolikheten betydande att du själv blir muslim (om du blir religiös) Det lär vara få människor som seriöst reflekterar vilken religion de ska välja ungefär som när de ska välja politisk ideologi. Att klandra folk i Turkiet för att de är muslimer men inte de flesta i Grekland blir därför något besynnerligt. Religionen är, på gott och ont, ofta en del av den nationella kulturen, vilket politiska ideologier sällan är.

  Men med det sagt tycker jag att muslimer måste lära sig acceptera satir av sin religion precis som kristna oftast fått lära sig det i Europa de senaste 100 åren.

  Bengt

  SvaraRadera
 10. Delvis sant, men det går också in i vartannat på många sätt. Religion kan innehålla starka inslag av ideologi och politik. Konvertiter väljer sin religion frivilligt. Det är inte ovanligt att barn antar sina föräldrars politiska övertygelse.

  Däremot föds man väl i princip in i sin sexuella läggning, och i den mån miljö påverkar så är det förmodligen underordnat.

  Det sista stycket håller jag f.ö. helt med dig om. Alla övertygelser måste acceptera att utsättas för satir, vare sig de har en gud bakom sig eller inte.

  SvaraRadera
 11. Patrik

  Ja, det är en viss gråzon mellan politik och religion. Men man skulle önska att fler inom sd konstaterade att folk oftast inte väljer religion som de gör med politisk ideologi. Däremot ska givetvis islamister kritiseras för det är ett val att bli islamist. Du måste inte vara för sharialagar (islamism) för att du är muslim.

  Bengt

  SvaraRadera