måndag 25 april 2011

Bloggen är nu modererad.

Eftersom en människa som fegt gömt sig bakom ett nick trots det postat samma kommentar om och om igen trots att jag satt streck i en debatt inför jag nu moderering av kommentarer. Det är något som tillämpas av många andra bloggare. Jag har hittills tyckt det begränsat spontan debatt men nu finner jag att argumenten för moderering överväger. Det handlar inte bara om vad som hänt senaste dagarna. Det är få människor som spontant framför kommentarer som i sak tillför nya perspektiv i debatten, Fredrik Stangel och Nathaniel Lindén är två, sedan några till.

Man skulle ibland önska sig saklig debatt från kritiker som inte håller med mig men ofta blir det kommentarer som "du har fel", "varför tycker du att rättigheter för homosexuella är viktigast för politiker" etc. Då kan moderering tillämpas utan att det drabbar sakdebatten. Det blir sällan kommentarer som är nyanserade, som väger argumenten för och emot.

Jag har för tillfället förlorat inspirationen att skriva saker här men bloggen ska vara kvar. Och jag brukar få inspiration igen efter några dagar. Men nu tar jag en paus. En bidragande orsak till att jag förlorat inspirationen var att debatten nästan uteblev när homohataren Bilan Philips besökte Göteborg för någon vecka sedan. Philips har inreseförbud (sic!) i bl.a. Storbritannien för sina hatiska kommentarer om homosexuella, judar och konvertiter som lämnat islam för någon annan religion. Nalin Pekgul (s) vägrade i radio debattera med en representant för den muslimska föreningen Tuff som bjudit in Philips. I Köpenhamn arrangerade HBT-föreningen LBL tillsammans med bl.a. en socialdemokratisk och en vänstersocialistisk politiker en motdemonstration när Bilan Philips var där..

RFSL för "nolltolerans" mot sd - men inte mot muslimska föreningen Tuff som är långt värre.

Men RFSL tycker det är lämpligt att föra dialog med en muslimsk extremistförening som gillar Philips. RFSL beter sig igen och igen ryggradslöst mot homohatande muslimska samfund och föreningar. Jämför med deras "nolltolerans"-attityd mot främlingsfientliga Sverigedemokraterna. Där är det inte tal om "dialog". Trots att den muslimska föreningen Tuff är mångfalt värre än sd som aldrig bjudit in någon talare som är för att avrätta homosexuella, muslimer, svarta eller någon annan grupp.

I en sådan situation börjar men resonera om varför man håller på att konsekvent argumentera emot diverse typer av intolerans mot HBT-personer. Om inte ens RFSL-Göteborg orkar vara tydliga när en homohatande människa är där varför ska jag ägna tid åt mitt bloggande när jag kan syssla med annat.

Några dagars paus blir det från mitt bloggande. Men som vanligt gäller.

I´ll be back.

4 kommentarer:

 1. Låt inte pausen bli för lång!Åtminstone jag uppskattar det du skriver och lär mig också massor.

  SvaraRadera
 2. Tack.

  Just nu känns det som det blir en längre paus än tidigare men osvuret är bäst.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Tjabba!

  Tråkigt att detta är den utvägen du känner dig tvingad att ta till naturligtvis. Själva stormen av kommentarer som dök upp i bloggposten ämnar jag inte röra.
  Önskar en skön vila från bloggandet men hoppas du återvänder när gryningen kommer.

  SvaraRadera
 4. Nathaniel

  Tack. "När gryningen kommer". Du är riktigt poetisk. :-) Nåja, det är vår och fint väder. Men jag kommer tillbaka givetvis. Till vissas förtret och andras glädje. :-)

  Har lånat Niclas Ericsson bok Turkish delight. Blir kanske en recension så småningom. Thriller i Istanbul bland transsexuella och gangstertyper.

  Bengt

  SvaraRadera