fredag 3 september 2010

Hitler kommenterar sd:s valfilm och stoppet från TV4.

Jag ska förtydliga att den här bloggen inte är partipolitisk. Jag granskar alla partiers politik och har gett beröm även åt kd och sd och kritik även åt HBT-vänliga partier. Jag redovisar fakta och argument, sedan får bloggbesökare själva avgöra hur de ska rösta 19 september. Givetvis kan HBT-personer rösta på kd eller sd av andra orsaker än HBT-politiken, bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner har ju många egenskaper som andra människor, folk är företagare, skattebetalare, löntagare, arbetslösa, föräldrar, kristna, muslimer, judar, funktionshindrade, villaägare, hyresgäster etc.

Dock är det tydligt att Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna idag är ensamma om att ha en HBT-negativ politik bland partier av betydelse i Sverige. Det är bara kd och sd som ännu vill diskriminera samkönade par och som inte sagt ja till att avskaffa tvångssteriliseringar och tvångsskilsmässor av transsexuella.

Jag kan tipsa om en rolig satir på Youtube om främlingsfientliga Sverigedemokraterna och dess valfilm. Jag antyder på inget vis att sd är ett nazistparti för det är de givetvis inte. Den här typen av satir där man visar en filmscen om Adolf Hitler och ändrat texten från originalfilmen till något politiskt aktuellt har använts i flera andra situationer bl.a. i den brittiska valkampanjen i våras emot socialdemokratiske dåvarande statsministern Gordon Brown.

Även sd-politiker med humor borde kunna tycka den här filmen är kul satir.

Hitler reacts to Sverigedemokraternas valfilm 2010.


Uppdatering 1.

Per T K Wahlberg, sd-politiker och kommunfullmäktigekandidat i Landskrona, har på sin blogg skrivit att svarta afrikaner är genetiskt programmerade att våldta barn. Det berättar Dagens Nyheter.
På sin blogg – ”Landskronabackspegel” – skriver han om genetiska egenskaper hos svarta afrikaner:

"Under många tusentals år har negern kunnat softa i värmen, käka lite bananer, våldta nån förbipasserande kvinna eller unge, slåss med andra negerhannar och äta upp dem, spela lite trumma, springa omkring lite, fånga nån antilop, käka lite bananer, knulla lite, berusa sig på jästa frukter eller örter, osv. Så har det hållit på under årtusendena utan att något evolutionärt tryck i form av miljöfaktorer har tvingat negern att utvecklas i en annan riktning."

Per T K Wahlberg uppger att alla citat är från ett inlägg på webbplatsen Flashback. Dock är det inget han tar avstånd från:

– Jag tyckte det var en ganska träffande beskrivning.
Visserligen tar sd:s ordförande i Landskrona avstånd, något annat vore skandal givetvis. Men det avslöjar återigen att sd, även om partiet officiellt lämnat hudfärg som kriterium för vem som är svensk, har problem med rasism bland en del av dess politiker.

En ny opinionsmätning från Synovate visar att Alliansen har något högre siffror är Röd-gröna. De två HBT-negativa partierna, kd och sd, får tillsammans 8.5 % jämfört med att de båda fick 9,5 % i riksdagsvalet 2006.


Uppdatering 2.

Sd-politikern Per T K Wahlberg som gjort rasistiska kommentarer om svarta på sin blogg avgår nu efter att det blivit offentliggjort.
Helsingborgs Dagbladet skriver.

Inläggen uppmärksammades av Helsingborgs Dagblad och det fick den lokala partiledningen att agera.

— Vår riksorganisations verkställande utskott skickade ett uteslutningsärende där de bad honom att avstå sitt medlemskap och lämna sina uppdrag, säger Stefan Olofsson, SD:s lokale ordförande till TV 4 Nyheterna Helsingborg.

Han anser att inläggen på bloggen var väldigt grova.


Per T K Wahlberg har suttit i kulturnämnden och står på 26:e plats på SD:s valsedel.
Någon som kommenterade den här bloggposten skrev att det nog var en kommunistkonspiration från Dagens Nyheter som var orsaken till artikeln om den rasistiske sd-politikern. Nu kan man väl då konstatera att Sovjetkonspirationerna nått Sverigedemokraternas partiledning. Jimmie Åkesson som den nye Lenin som attackerar en felaktigt anklagad lokal politiker?

Uppdatering 3.

Fler artiklar om Per T K Wahlberg.

DN

16 kommentarer:

 1. Man skall vara källkritisk. Speciellt om artikeln stått i DN. Speciellt om det skrivits i svensk massmedia. Speciellt som det är valtider, och smutskastning pågår - vänsterjournalistiken har mer uttalat detta på sin agenda, Lenin beskriver ganska exemplifierat hur man gör för att den sanne revolutionären "simmar likt en fisk i proletariatets ström i syfte att störta högern". Jag gick in på Per T K Wahlberg blogg; det stod inte ett ord om det DN anger. Ser inte att man med nödvändighet måste idiotförklara Per T K Wahlberg. Kanske det är DN som sysslar med desinformation? Vad hette det på sovjetiska; maskaruschka??

  SvaraRadera
 2. Anonym

  Ja, givetvis är svenska tidningar (där 80 % är borgerliga) del av en kommunistiska konspiration för att ljuga ihop saker mot oskyldiga sd-politiker.

  Har du hört talas om att en bloggare kan radera viss information efter att det blivit en debatten om den i media? Nu fick du reda på det.

  Notera även att Wahlberg själv blivit intervjuad och säger att han håller med om innehållet i det rasistiska citatet. Intervjun är för övrigt från Helsingborgs Dagblad från början.

  Och om syftet från den tidningen var att ljuga ihop något vore det väl bättre om de hittade på att Jimmie Åkesson skulle skrivit det där och inte någon på plats 26 på en kommunlista i Landskrona.

  Patetiskt att en del sd-sympatisörer är så desperata att de nu blånekar till att Wahlberg skrivit något olämpligt Det påminner om det berömda valstugereportaget 2002 där en del politiker (från riksdagspartier då) som filmats och sagt främlingsfientliga saker först förnekade att det var de själva på filmen.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Det här är (ännu) kvar på hans blogg.

  http://landskronabackspegel.blogspot.com/2009/07/varfor-far-man-inte-saga-negerbulle.html

  "Varför får man inte säga negerbulle, när man får säga vitlök?

  I Nordisk Familjebok Första utgåvan, 1876-1899 står det under
  negrer , Lat. Niger, "svart", på sid. 954-955:

  "I psykiskt hänseende kan negern sägas i allmänhet stå på barnets ståndpunkt, med liflig fantasi, brist på uthållighet och energi och ett lättrörligt lynne, hvars mest framstående drag utgöras af glädtighet, fåfänga och lättsinne i god bemärkelse. Det är nämligen träffande anmärkt, att negern i sedligt avseende snarare kan sägas sakna moral än vara omoralisk.
  I intellektuelt hänseende står negerrasen enligt etnografernas samstämmiga mening under kaukasiska,mongoliska, malajiska och amerikanska raserna."

  Så det finns somalier, Hutus och Tutsier - för att inte tala om Magabe och alla hans gelikar runt om i Afrika.
  Dom roffar åt sig av bl.a. svenska SIDA, stoppar pengarna i egen ficka,
  mens folket svälter!"

  Vissa sd-politiker verkar mentalt befinna sig på 1800-talet när det gäller värderingar. Det århundrande när kolonialmakter ockuperade hälften av alla områden i världen och mördade mijontals människor.

  Bengt

  SvaraRadera
 4. Haha men bengt, visste du inte att allt till vänster om moderaterna är vänstermedia, och allt till vänster om centerpartiet är kommunism? ;)

  SvaraRadera
 5. Moa

  Det är ännu värre. Även Moderaterna och Centerpartiet är kommunister (kulturmarxister) enligt vissa sd-politiker. De är ju för mångkultur, positiva till invandring, könsneutral äktenskapslag, för jämställdhet, accepterande av slöjor etc. Alla vet ju varenda en av de sakerna hittades på av Lenin för att förstöra länder.

  Bengt

  SvaraRadera
 6. Var det inte över 60% av journalisterna som var vänsterpartister, och bara cirka 10% var högersympasitörer, i en undersökning för en 5år sedan? Det vill jag minnas. Så att det skulle finnas 80% borgerliga tidningar gör inte mycket skillnad.

  Sen är det givetvis en rasistisk ton i vad Wahlberg citerade på sin blogg.

  SvaraRadera
 7. Tony

  Vänsterpartister har varit och är överrepresenterade bland journalister enligt olika opinionsmätningar. Dock inte 60 %, du kanske blandar ihop det med den totala siffran för s+v+mp.

  Kent Asp har gjort en rapport om svenska journalisters partisympatier. Senaste siffrorna är från 2005.

  67 % sympatiserade då med Röd-Gröna varav 30 % s, 23 % mp och 14 % v.

  33 % sympatiserade då med Alliansen varav 14 % fp, 13 % m, c 2 % och kd 1%.

  Sedan första opinionsmätningen har siffrorna varit hyfsat stabila för de olika partier med variationer fram och tillbaka med några procentenheter.

  Den enda tydliga trenden är att andelen journalister som sympatiserar med mp ökat från 12 % 1989 till 23 % 2005 och att andelen som sympatiserar med v minskat från 22 % 1989 till 14 % 2005.

  När man lät journalister och redaktionsansvariga (det är oftast de senare som prioriterar vad de ska skriva om) så hamnar journalister på 4,0 och redaktionschefer på 4,6 på en skala där 0 är längst till vänster och 10 längst till höger. Mitten är då 5,0 så det man kan säga att redaktionschefer är svagt till vänster om mitten men bara några tiondelar.

  Sedan är det delvis andra siffror när man delar in journalister efter vilket område de skriver om. Bland de journalister som främst skriver om politik är siffrorna följande.

  Röd-Gröna 61 %, varav s 31 %, v 15 % och mp 15 %.

  Alliansen 39 %, varav fp 19 %, m 15 %, c 3 % och kd 2 %

  Bland journalister som sysslar med politik får fp bättre och mp sämre siffrar än bland journalister generellt med skillnaderna är marginella för övriga partier.

  http://www.jmg.gu.se/digitalAssets/1284/1284227_nr38.pdf

  Oavsett vilket lär det bli svårt att hävda att Lenin och Sovjet skulle vara något ideal generellt för svenska journalister. De flesta vänsterpartisympatisörer är idag inte kommunister, och ännu färre gillar det politiska system som Sovjet hade.

  Antalet Leninhyllande journalister lär då vara synnerligen få, möjligen någon procent.

  Bengt

  SvaraRadera
 8. En annan intressant siffra är att andelen borgerliga sympatisörer bland politik OCH-ELLER ekonomi- journalister är 53 % i Stockholmsområdet men bara 20 % i tidningar utanför Stockholmsområdet. Främst är det m som har betydligt bättre stöd i Stockholmsmedia (26 %) än i media i övriga Sverige (9 %) bland journalister som sysslar med politik och-eller ekonomi.

  Bengt

  SvaraRadera
 9. Som kuriosa kan jag berätta att när man 1976 gjorde en partisympatimätning bland de som lämnade journalisthögskolan var det drygt 50 % som sa att de sympatiserade med Vänsterpartiet kommunisterna (vpk). Bland hela befolkningen hade vpk då ca 5 %. Det är väl ingen hemlighet att nya journalister på 1970-talet var mycket vänstervridna. Men sedan har ju värderingarna i samhället förändrats ganska mycket åt höger med start på 1980-talet. Givetvis påverkar det även journalister, kanske extra mycket i Stockholm som ofta är mer trendkänsligt än andra delar av Sverige.

  Bengt

  SvaraRadera
 10. Man ska inte försöka slå Bengt Held på fingrarna med oklar statistik ;)
  Go, Bengt, go!!

  SvaraRadera
 11. Micke

  haha Micke jag ska inte försöka slå dig på fingrarna med oklar statistik heller. Däremot kanske jag spankar dig på andra kroppsdelar av andra orsaker. :-)

  Disclaimer. Den här kommentaren är skämtsamt menad. Det är sällan jag spankar folk för att de inte håller med mig.

  Bengt

  SvaraRadera
 12. "Det är sällan jag spankar folk för att de inte håller med mig."

  - Alltså, stämmer det, hr. Held, att det händer att du utför s.k. "spanking" på folk som inte delar dina åsikter?
  - Nej nej, det där är helt missförstått! I alla fall händer det inte så ofta! Rätt sällan, skulle jag faktiskt vilja påstå...

  SvaraRadera
 13. Fredrik

  Poängen är att det jag skriver ska tolkas fritt som poeten sa.

  Bengt

  SvaraRadera
 14. Haha, däribland alltså friheten att göra de mest hårresande tolkningar.

  SvaraRadera
 15. Det är olika tolkningar om vad som är hårresande hr Stangel (även om vissa hårgelsförsäljare försöker garantera att just deras produkt är hårresande)

  Hmm det här börjar kännas om en intern diskussion mellan oss. Men bloggposten handlar ju om en satirfilm så ingen bör egentligen klaga . :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 16. Om man jag ska skriva en något mer politisk kommentar kan jag avslöja att om Sverigedemokraterna hamnar i riksdagen och får 20 mandat (motsvarar ca 5,8 %) blir könsfördelningen (om ingen kryssat sig förbi vilket blir mycket svårt eftersom partiet har samma lista i alla valkretsar) 17 män och 3 kvinnor. 85 % män alltså.

  Det är ungefär den könsfördelningen riksdagen i sin helhet hade 1973, alltså för 37 år sedan. Men sd giller ju "det gamla folkhemmet" så det kanske har ett nostalgivärde för dem. Det kommer dock att bli något annorlunda gruppfoton med kanske 17 av 20 i mörka kostymer. Typ som det tyvärr ofta är ännu när EU har ministerrådsmöten.

  Bengt

  SvaraRadera