onsdag 8 september 2010

Håll koll på din öl!

Flera män har efter att ha besökt gayklubbar i Stockholm blivit drogade och rånade i sina hem skriver Expressen idag.
I kvällens "Efterlyst" i TV3 visar polisen upp en övervakningsbild på en misstänkt gärningsman och vädjar om tips.

Mellan den 20 -28 augusti i år har sex homosexuella män blivit drogade och rånade i sina hem i Stockholm.

Minst en gärningsman har följt med sina offer hem efter att antingen ha drogat dem på gayklubben eller i bostaden.

- Det finns saker som tyder på att det inte enbart är den här gärningsmannen som vi fångat på bild som ligger bakom händelserna, utan att det är flera. Det framgår av flera vittnesutsagor från målsägande, säger Anders Almén vid polisen i Stockholm.
Sådant här går nog inte helt att gardera sig emot, precis som för all annan brottslighet. Men ett bra tips är att försöka att aldrig lämna öl, läsk, drinkar etc. utan tillsyn. Det gäller givetvis oavsett kön eller sexuell läggning och både på gayklubbar och andra klubbar. När jag själv är ute på klubbar (vilket inte händer lika ofta som förr) har jag i princip alltid med mig ölen (eller det jag dricker annars). För mig har det främst handlat om att jag inte vill det ska bli stulet, jag är inte intresserad av att betala för något som någon annan sedan dricker. Men givetvis är det än viktigare när det gäller den här typen av brott.

Vanligen lämnar jag inte öl hos vänner heller om jag ska runt i lokalen. Inte för att jag inte litar på dem om de säger de ska vakta min öl utan för att det kan hända så mycket, de hittar någon snygging som de börjar prata med, de ska själva beställa nytt och glömmer bort att de lovat stanna kvar vid bordet etc.

Håll koll på din öl är alltså mitt tips.

Även HBT-siten Qx skriver om TV-programmet ikväll om problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar