söndag 26 augusti 2018

Att sd blivit ett HBTQ-vänligt parti är faktiskt fake-news.


Jag har inga problem med att en del HBTQ-personer röstar på sd i höst även om jag själv aldrig skulle göra det.

En del HBTQ-personer kanske prioriterar en extremt hård flyktingpolitik, att förneka klimatproblem eller att Sverige ska isolera sig och lämna EU.

Fine, rösta så om ni vill. Men sprid inte fake-news om att sd skulle fått en HBTQ-vänlig politik. T.o.m. konservativa kd är betydligt bättre där än sd 2018. Jag är den svenske HBTQ-aktivist som tydligast granskat partierna HBT-politik i flera decennier. Dagens nyheter har publicerat många artiklar om mina rapporter.

Med en röst på sd får ni en HBTQ-negativ politik på köpet. Så är det bara. Sedan kan ni tycka det är ok trots det för att ni tycker annat är viktigare än HBT-personers mänskliga rättigheter.


Uppdatering 1.

Det finns bara ett tydligt "nationalistiskt" HBTQ-vänligt parti i världen och det är Gert Wilders PVV i Nederländerna.

De är explicit för att par ska ha samma rättigheter när det gäller äktenskap, adoptioner och inseminationer. Sedan är tyvärr PVV också främlingsfientligt och EU-fientligt.

Sd skulle givetvis kunna kopiera dess  koncept men de vill istället spela dubbelt närmaste två veckorna. I social HBTQ-media sprider en del sd-sympatisörer nu att Jimmie Åkesson och sd blivit gay-vänliga, till konservativt kristna att partiet inte blivit det.


Uppdatering 2.

Sd spås bli störst i riksdagsvalet.

För första gången spår spelbolagen att sd blir största partiet. Ett bolag ger bara 1,65 för det medan den som tror s blir största parti får 2,15 gånger pengarna. Så sent som för några veckor sedan gav sd som största parti något mer i oddsen än s.

HBTQ-rörelsen i USA har oftast inte rekommenderat folk att rösta på Demokraterna som generellt är betydligt HBTQ-vänligare än Republikanerna utan istället haft som slogan.

"Make an informed choice"

Samma bör gälla i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar