onsdag 15 augusti 2018

Alice Teodorescu sprider fake-news om homoadoptioner.


Göteborgspostens liberal-konservativa ledarkrönikör Alice Teodorescu är begåvad men också kontroversiell. Ibland förfaller hon till högerpopulism. Hon kritiserar, med rätta, att Sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson inte blev inbjuden till partiledardebatten vid Stockholm pride. Att RFSL låtsades representera sd genom en plastelefant var bara fånigt och oseriöst.

HBTQ-negativa och främlingsnegativa sd bör inte få ha tält vid Pride-evenemang men de är ett riksdagsparti och bör bjudas in till partiledardebatter. Det är en annan sak eftersom där kan andra bemöta dem. Om Åkesson sedan nekar vara med vid en partiledardebatt, som vid Europride i Göteborg som håller på just nu, får de skylla sig själva.

Men när det gäller en sak har hon fel alternativt inte brytt sig om att informera sig om nya opinionsmätningar. 
....I blogginlägget från år 2013 listar han sådant som att var sjunde svensk anser att det är ett bra förslag att begränsa aborträtten eller att varannan svensk anser att det är ett mycket dåligt förslag att tillåta homosexuella att adoptera barn....
Jag vill hänvisa till en bloggpost jag publicerade 2015.
.... Opinionsinstitutet Inizio har i april gjort en opinionsmätning om attityder bland människor som har kd som "bästa parti" och "näst bästa parti" och jämfört det med befolkningen generellt. En av frågorna är följande. "Tycker du att homosexuella ska ha rätt att adoptera barn?" I en annan opinionsmätning för några år sedan var det 24 % som var emot homoadoptioner. Nu har enligt den nya enkäten den andelen minskat till 18 %. Det gäller alltså för befolkningen generellt. Siffran är som väntat högre bland kd-sympatisörer, 31%, men det är alltså mindre än en tredjedel.... Bland allmänheten är siffrorna 62 % "ja, absolut", 14 % "ja, kanske", 7 % "tveksam, vet ej"....
Attityderna hos svenska folket har svängt radikalt när det gäller homoadoptioner senaste 15 åren.


Uppdatering 1.

Om det varit USA.

Retoriken i USA håller ofta en annan nivå. Progressiva där vet hur de ska formulera det. Det hade blivit så här ungefär.

"Svenska folket har valt att ompröva sina åsikter. De har resonerat med sig själva. Och kommit fram till att rättvisa för alla familjer är det bästa. Att det viktigaste för barn är kärlek och omsorg"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar