tisdag 19 juni 2018

Sd gör bort sig igen.Det är ibland tragikomiskt med sd-politiker. Det finns ett skämt "om sd rensat ut alla rasister hade bara Jimmie Åkesson varit kvar". Han må förtjäna skarp kritik ibland men rasistiska uttalanden har han inte gjort offentligt. Han är en av få ledande sd-politiker som aldrig lämnat tydligt rasistiska kommentarer i media.

Men nu utreds det om riksdagskandidaten Mikael Bystedt anonymt skrivit hundratals grovt rasistiska och islamofoba kommentarer, Bystedt är inte vilken som helst utan en av Åkessons närmaste medarbetare.
".... Bland inläggen har SD-politikern systematiskt spridit hat mot muslimer, kallat araber för "jordens avskum" och uppmanat folk att sko sig och fuska med skattepengar.När Fria tider berättade att moskéer bränts ned i London skrev han: ”Jäkla va bra gjort! Nu hoppas vi att detta sprider sig till Sverige som en löpeld....”
Det här visar varför inget borgerligt parti vill samarbeta med sd i höst.

Och partiledningen har givetvis inte haft en aaaaning om att han haft dessa åsikter. Trots partiets påstådda nolltolerans för rasism. Sd tror säkert att det här bara ger dem fler röster. Men det här gör främst att inget borgerligt parti vill samarbeta med dem inför valet i höst.

Sd får en ny chans efter valet att skärpa till sig så att övriga partier kan resonera om de vill samarbeta med dem inför valet 2022.

Uppdatering 1.

Till sd-politiker.

Tror ni m-politiker blir mer eller mindre intresserade av att samarbeta med er efter den här skandalen?. Gissa.

Uppdatering 2.

Sd kritiserar Helds HBT-nyheter.

Sd-riksdagsledamoten Mikael Eskilandersson har nyss mailat mig om att jag av misstag hävdade i ett mail att rasistiske sd-politikern Mikael Bystedt hette Bylund i efternamn
.... Vet inte om jag egentligen bryr mig, då du brukar sprida oriktiga uppgifter, men du har blandat ihop Linus Bylund med Mikael Bystedt. Funderar på att skriva en blogg, typ: ”Bengt Held gör bort sig igen” Mvh Mikael Eskilandersson....
Det här visar hur extremt känsligt det här är för sd. Jag har verkligen inget emot att bli granskad, tvärtom. Starta en sådan blogg, det skulle förmodligen få mina bloggposter att bli mer spridda. Men sd representerar makten som ett av de tre största partierna. Jag är en bloggare som granskar partier med makt. Om man inte fattar det där kanske man inte ska syssla med politik.

Som HBTQ-bloggare vore det tjänstefel att inte granska riksdagens mest HBTQ-negativa parti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar