måndag 26 mars 2018

Mp:s vice gruppledare i riksdagen kommenterar att Fridolin är bisexuell i smyg.
Jonas Eriksson är vice gruppledare för mp i riksdagen. Han har mailat följande till mig efter att jag outat mp:s språkrör Gustav Fridolin som bisexuell.
.... Jag är inte intresserad av andra personers sexuella läggning....
Han har egentligen en liberal attityd. En gayaktivist outade människor i västtysk TV i början av 1990-talet. Det där är extremt känsligt i just Tyskland med sina historiska erfarenheter. Ledaren för ultra-konservativa bayerska partiet Csu kritiserade öppet homosexuelle dåvarande utrikesministern Guido Westerwelle (som senare avlidit av cancer), ordförande i liberala Fdp, i en tidning i en debatt om homoäktenskap. Den ultra-konservative ledaren började med följande
.... Först vill jag förtydliga att herr Westerwelles sexuella läggning är hans privatsak....
Sexuell läggning är inte bara en privatsak i ett heteronormativt samhälle.

Min vision är ett samhälle där folks sexuella läggning är bara en privatsak. Men Johan Eriksson fattar inte riktigt att vi inte bor i det samhället. Folk diskrimineras, trakasseras, misshandlas och t.o.m mördas för sin sexuella läggning. Då är det inte bara en privatsak. Då behövs ibland Prideparader.

Polisledningen i Stockholm har gett tillåtelse att anställda ska få bära uniformer vid Stockholm Pride. En del (manliga) poliser har kritiserat det och frågat om de får ha sin uniformer vid en parad för en Straight pride. Den kvinnliga polischefen kommenterade.
.... Den dagen folk mördas för att de är hetero ska jag ge er tillåtelse för det.... 
Rykten sprids om många - ofta felaktigt.

Att folk lämnar garderoben har varit helt avgörande för det vi idag kallar HBTQ-kampen. Jag har känt till i nästan 20 år att Gustav Fridolin är bisexuell. Men av respekt för hans privatliv har jag inte avslöjat det. Det sprids gay-rykten om så många från prins Carl-Philip till f.d. discosångaren Christer Sandelin. Oftast felaktigt. Men Fridolin är bisexuell. Det är även Angela Merkel. Det betyder bara de har sexuella begär emot både män och kvinnor.

Jag har inga som helst rykten om att Fridolin varit otrogen emot den kvinna han gifte sig med. Han borde komma ut ur garderoben och skulle blivit hyllad för det i HBTQ-rörelsen.

Vi vet du stått på vår sida Gustav.

Uppdatering 1.

Att högerpopulisten Jörg Haider var bisexuell var det många bland oss i europeiska gayrörelsen som visste om.

Han betraktades dock inte, med viss rätt, som en god representant för HBT-rörelsen, därför hölls det dolt. Först efter han avlidit i en bilolycka avslöjades det. Haider drev i det offentliga en homofientlig politik genom sitt främlingsfientliga parti FPÖ men hade privat en manlig älskare. Många av oss i den europeiska HBT-rörelsen kände till det men vi höll tyst, det skulle verkligen inte gagna vår sak att outa honom. 
2 kommentarer:

  1. Den värste homofoben sägs ju ofta vara smyghomo. Då måste en person som är som
    du vara smyghetro? Det är ju bara logiskt.

    SvaraRadera
  2. Du lär få svårt hitta något heterofobt citat från mig. Men givetvis kan du försöka ge exempel. ;-)

    SvaraRadera