onsdag 7 mars 2018

Jag skulle vilja stoppa ner handen i en del mäns byxor.


Vi människor är sexuella varelser. Det är en våra starkaste drifter förutom för asexuella och de ska givetvis respekteras men det är en annan debatt.

Det mest primära är givetvis att en människa får mat och kläder. Men därefter är de vanligaste drifterna sexualitet och andlighet (vilket inte måste betyda religion utan resonemang om vad som är meningen med livet). Att någon är moderat, vegetarian, socialist etc. är mer sekundärt. Att en del inte fattar det är främst tecken på bristande självinsikt och kulturell påverkan.

Hyckleri i debatten om tafsande.

Jag har en bekännelse att göra. Och jag älskar det språkligt även om engelskans confession är ännu bättre. Med viss referens till välkände bögfilosofen Michel Foucault. När jag möter en del attraktiva män skulle jag vilja stoppa ner handen i deras byxor. Så är vi människor oftast oavsett kön, sexuell läggning och könsidentitet. De som förnekar det hycklar oftast. Varför gör jag det inte då? Det handlar inte främst om att det är kriminaliserat utan att jag respekterar en annan individs kroppsliga integritet.

Respekt för kroppslig integritet.

Martin Timell
har nu blivit åtalad för våldtäkt. Om han är skyldig eller inte får domstolen avgöra. Men det jag vänder mig emot är att det ibland finns ett hyckleri i debatten. Som att det vore något perverst att någon heterosexuell man skulle vilja tafsa på en kvinna. Jimmy Carter (troende kristen och gift) orsakade rabalder som president i slutet av 1970-talet när han i en intervju erkände att han "varit otrogen i tanken".

Vi människor får faktiskt fantisera om exakt vad vi vill. Men vi bör också respektera andras kroppsliga integritet. Därför stödjer jag Metoo-kampanjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar