onsdag 1 oktober 2014

Öppet bisexuell sd-politiker har blivit riksdagsledamot.


För första gången får riksdagen en ledamot från Sverigedemokraterna som är öppet HBTQ, bisexuella Cassandra Sundin. Partiet har 49 mandat och hon hade plats 52 på partiets gemensamma riksdagslista för hela landet. Christoffer Dulny har meddelat att han skulle lämna de uppdrag han fått efter att Expressen avslöjat grovt rasistiska kommentarer från honom. Kristina Winberg och Peter Lundgren har båda blivit ledamöter i EU-parlamentet. Därmed får Cassandra Sundin det sista sd-mandatet.

Nu är det upp till bevis för Cassandra Sundin, som är med i sd:s nya HBTQ-nätverk, om hon ska prioritera att som ledamot jobba för HBTQ-reformer, emot dem eller bara tiga. Hennes eget parti har den sämsta HBTQ-politiken bland riksdagspartierna. Kommer hon jobba för att den ska bli bättre?

Senaste veckan har jag gått igenom de riksdagsledamöter som representerar Sverigedemokraterna. I en tidigare bloggpost avslöjade jag att Dennis Dioukarev försvarat Rysslands HBTQ-fientliga lagar.

Sd är idag för ett utrotningskrig emot kärnfamiljen?

Mattias Karlsson (plats 5 på sd.s riksdagslista) betraktas som partiets "ideolog" och har varit ansvarig för att ta fram skisser till nya partiprogram senaste 10 åren.  Jag har visserligen tidigare kollat hans bloggpost från 2007 om en könsneutral äktenskapslag. Men den är kul att plocka fram igen såhär 7 år efteråt.
Ännu ett avgörande steg i utrotningskriget mot kärnfamiljen och traditionella värderingar är på väg att tas. Inom kort presenteras ett utredningsförslag om förändrad äktenskapslagstiftning som förväntas föreslå att homoäktenskap införs i Sverige. Svenska kyrkan har, sin vana trogen, redan lagt sig på rygg med blottad strupe och uttalat sitt stöd för reformen.
Ni som är unga eller först senaste åren blivit politiskt intresserade kanske tror att sd länge haft retoriken om "ett bra parti för HBT-personer". Men det är något relativt nytt. 2014 har sd accepterat den könsneutrala äktenskapslagen och även accepterat samkönade vigslar inom Svenska kyrkan.

Mattias Karlsson har alltså enligt sitt eget tidigare resonemang, så sent som för 7 år sedan, själv anslutit sig till "ett utrotningskrig emot kärnfamiljen" samt "lagt sig platt på rygg med blottad strupe". Även de flesta av hans partikamrater.

Vi i den vänsterextrema, kulturmarxistiska bögsexlobbyn älskar när sd-politiker lägger sig på rygg för oss. Mattias. Obs. Ironi. :-)

Samkönad kärlek problem?

Mikael Eskilandersson har även han blivit riksdagsledamot (plats 39 på listan). Helsingborgs dagblad hade 2009 en artikel om kyrkovalet och intervjuar bl.a. just honom
Hur kan ni se kärlek mellan två människor som ett problem, frågar en journalist. - Kärlek är inget problem, svarar Sverigedemokraten Mikael Eskilandersson. - Men inom kyrkan, menade jag. - Då är det ett problem för oss.
Jag ska vara snäll emot Eskilandersson. Förmodligen var han inte medietränad och kanske formulerade sig klumpigare än vad som var hans syfte. Men visst är det fascinerande att en sd-politiker som kandiderar till ett kyrkoval hävdar att kärlek är ett problem där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar