torsdag 14 juli 2011

Muslimsk förening som vill avrätta homosexuella får statliga bidrag.


Svenska Dagbladet (moderat) avslöjar på ledarplats att föreningen Sveriges Imam Förbund (bilden är från deras hemsida) förra året fick 416 000 :- i statliga bidrag. Trots att de fixat en hemsida där de argumenterar för att avrätta homosexuella och sprider annan hatisk extremism.

På frågan "Vad krävs av den som ångrat sig från homosexualitet" (som om homosexualitet vore någon man byter till och från) lämnar siten följande svar.
Den som gör detta och den som det görs till måste ångra sig uppriktigt till Allah. Inget värre straff skickades av Allah än det som skickades på Luts folk, på grund av den stora och avskyvärda synden. Dessa straff var:

· Deras syn togs bort från dem och de lämnades blinda och snubblandes, som Allah säger:

… Då slog vi dem med blindhet…[55].


· Sayhah (plåga, hemskt skrik, åskande dån) skickades på dem.


· Deras hem vändes upp och ner.

· Stenar av bakad lera, uppradade regnades ner på dem, och de var tillintetgjorda.

Därför är det Islamiska straffet för den som hittas skyldig till denna synd (analt samlag) att dödas, oavsett om han är gift eller inte. Profetensa:

”Den du finner som begår synden som Luts folk begick, döda dem, både den som gör det och den som får det gjort.”[56].

[Fråga 22:]

Jag har ångrat mig till Allah, men jag hat fortfarande några haraam saker i min ägo, som musik instrument, kassetter och filmer. Är det tillåtet för mig att sälja dem, speciellt eftersom de är värda mycket pengar?
"Judar driver IMF och Världsbanken för att förtrycka världen".

SvD kommenterar annan extrem intolerans.
År 2009 fick Sveriges Imam Förbund 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att, som det står i årsredovisningen, ”utveckla nya arbetssätt och metoder för att motverka eller förebygga rasism och islamofobi”. I SIF:s egen beskrivning av projektet ”Vad är islam? Ett projekt mot islamofobi” specificeras satsningen.

Den rör sig dels om en föreläsningsturné (den 18 juni i år gästades Stockholm, med ett evenemang på Åsö gymnasium), dels om att ”skapa en professionell hemsida (www.muslim.se) med faktabaserad och saklig information om Islam”.

Och där får alltså läsaren veta att det är förbjudet att hjälpa ickemuslimer, ”att bli vän med dem och tycka om dem”, eller ”att bli medlemmar i deras samhällen, gå med i deras partier”. Där heter det att deltagande i allmänna val bara är acceptabelt när ”det ligger i islams intresse att muslimerna röstar”, att straffet för homosexualitet är ”att dödas”, och där heter det att ”Judarna” driver Världsbanken och IMF för att förtrycka världen....

Tyvärr är det inte förvånande. Bakom SIF återfinns predikanten Anas Khalifa, som i sin vänkrets – en extrem islamistisk våldsbejakande miljö – har flera personer som figurerat i Säkerhetspolisens utredningar.

Åsikterna ryms naturligtvis inom religionsfrihetens avsiktligt vida ramverk. Icke desto mindre strider de mot demokratiska grundprinciper om människors lika värde, likabehandling oavsett kön eller sexuell läggning samt förbud mot diskriminering på etnisk eller religiös grund. Det är budskap som inte ska spridas med skattemedel.

I våras avslöjade jag att Ungdomsstyrelsen år 2010 hade gett 550000 kronor till föreningen Troende Unga Framtida Förebilder. Organisationen använde skattepengarna till att flyga in hatpredikanten Bilal Philips (med ungefär samma antisemitiska och homofobiska budskap) från Qatar för en könssegregerad konferens i Göteborg.

Ungdomsstyrelsen får inte ge bidrag till ”verksamhet som strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”, så efter avslöjandet begärdes pengarna åter. Så borde rimligen ske även här.

Men det räcker inte. Demokratiministern borde omedelbart utreda hur det kan komma sig att Ungdomsstyrelsen gång på gång kan betala ut bidrag till antidemokratiska rörelser.
Att de här föreningarna får offentliga bidrag är inte annat än skandal. Jag håller inte alltid med Per Gudmundsson men här är hans argumentation synnerligen viktig.

Drabbar även humanistiska muslimer som är emot homofobi och antisemitism.

Man kan däremot varit mycket kritisk till att Ungdomsstyrelsen inte har bättre koll på våra skattepengar. Och även till att liberala och socialdemokratiska tidningar sällan avslöjar sådant här. Eller SvT eller SR för den delen. De om några borde väl vara ivriga att granska reaktionära värderingar, homofobi, antisemitism och sexism. Kanske det är någon typ av kulturrelativism som ibland hindrar en granskning. Om det är sant förtjänar de skarp kritik.

Islamofobi är ett allvarligt problem i Sverige och många andra länder. Främlingsfientliga Sverigedemokraterna och en del andra försöker exploatera de generaliserande negativa attityderna mot muslimer. Men den här typen av föreningar är kontraproduktiva eftersom de förvärrar fördomar om att varje muslim är extremist.

Att föreningen sprider hat är tillräckligt som argument för att så snabbt som möjligt stoppa bidrag och återkräva de pengar som betalats ut (bidragsdirektiven är tydliga att de bara riktar sig till föreningar som respekterar demokratiska värderingar). Men ett annat argument är att det här även drabbar de muslimer som är humanistiska och emot homofobi och antisemitism.


Uppdatering 1.

Birgitta Ohlsson (fp) kritiserar bidrag till antidemokratiska föreningar.

Demokratiminister Birgitta Ohlsson kritiserar att staten ger bidrag till antidemokratiska föreningar men hänvisar också att hon inte är ansvarig minister för bidragsgivningen. Nej, men två av dina fp-kolleger i regeringen är det. Och alla ministrar i regeringen bör så snabbt som möjligt ta itu med problemet och fixa att kontrollen av den här typen av bidrag blir bättre.

Per Gudmundsson, som ska ha en eloge för sin granskning, berättar själv på sin blogg om reaktioner efter avslöjandet av att en förening som är för att avrätta homosexuella fått statliga bidrag.

Andra som kommenterar. Ungdomsstyrelsen. RFSL.

Absurt jämställa intoleransen från Frälsningsarmén och Sveriges Imam Förbund.

Jag håller med det mesta i kommentaren från Ulrika Westerlund, ordförande i RFSL. Visst är det mycket hyckleri från de främlingsfientliga som aldrig kritiserar homofientliga kristna samfund. Men när hon buntar ihop Frälsningsarmén med Sveriges Imam Förbund blir det problematiskt. Frälsningsarmén ska ha skarp kritik för att vägra homosexuella som soldater i föreningen. Men de accepterar homosexuella som medlemmar, de har aldrig krävt någon typ av straff för homorelationer och definitivt inte dödsstraff. Själv har jag noterat många homofientliga kommentarer från både muslimer och kristna utan att kontakta RFSL men jag gjorde däremot det när föreningen teg när den islamistiska föreningen Tuff bjöd in någon som är för avrättningar av homosexuella.

Men Westerlund och en del andra sprider ofta ilskna kommentarer mot bl.a. Sverigedemokraterna och kallar dem både rasister och starkt HBT-fientliga. Visst ska man kritisera sd, det gör jag själv ofta, men om man kallar ett parti som accepterar en könsneutral äktenskapslag och är för närståendeadoptioner för homopar för att vara "starkt HBT-fientligt" vilket ord har RFSL kvar att använda om nazister och islamister som vill avrätta homosexuella? Som vanligt är en del i RFSL förvirrade och devalverar ords värde till oigenkännlighet.

Sveriges Imam Förbund kommenterar och som de flesta islamistiska föreningar försöker de göra sig till offer "vi får inte säga vad vi tycker, det är synd om oss". Känns argumenten igen från högerextrema föreningar? Men givetvis har både islamister och högerextremister rätt att framföra sina budskap inom ramarna för lagen om hets mot folkgrupp. Men här handlar det om vidriga hatiska kommentarer och föreningar som har den typen av värderingar ska inte få en krona i bidrag, sedan kvittar det om det är nazister eller islamister.

10 mest följda HBT-twittrarna.

Brittiska HBT-siten Pinknews avslöjar vilka kända HBT-personer som har flest "följare" när de twittrar. Av foton att döma verkar 7 av de 10 på listan vara män (någon av dem kan givetvis identifiera sig som transperson). Men den som hamnar på förstaplatsen är en kvinna, popsångerskan Lady Gaga. Tvåa är Ellen de Generes och trea Stephen Fry. Hela listan kan du hitta här.


Uppdatering 2.

Aje Carlbom brukar framför kloka saker i integrationsdebatten. Men när han på Newsmill ska kommentera bidragen till Sveriges Imam Förbund blir det galet. Dels argumenterar han principiellt för att man inte ska ställa några andra krav på föreningar som får bidrag annat än att de ska arbeta med argumentation och inte våld. Det är sant att Sveriges Imam Förbund gör det som metod men de vill också avrätta homosexuella, en grupp i samhället. Det är ungefär som om en nazistgrupp hade haft som mål att avrätta alla judar (som inte konverterat till kristendomen) om de fått makten. Våldsretorik om något.

Men hyckleriet är också avslöjande. För har nazistiska Svenskarnas parti fått några bidrag från Ungdomstyrelsen när de ordnade ett scoutläger i Skåne? Givetvis inte. Trots att Svenskarnas parti använder argumentation som metod. Att sedan både nazister och islamister i en annan situation (där det varit strategiskt gynnsamt för dem) använt våld måste man vara naiv för att undvika konstatera.

Det andra argumentet är att alternativet till statsbidrag till islamister är att de blir beroende av bidrag från diktaturregimer. Det är ungefär ett resonemang som att staten på 1930-talet borde betalat ut bidrag till nazistgrupper för att de inte skulle fixa pengar från Hitler-Tyskland istället. Aje Carlbom resonerar som om Sveriges Imam Förbund vore någon kriminell grupp. Vad händer om vi inte har koll på den? De kanske börjar argumentera för att avrätta homosexuella? Nej, förresten det blev fel, de gör redan det.


14 kommentarer:

 1. Jag är inte bög men..

  Det känns som du försöker exploatera de generaliserande negativa attityderna mot sverigedemokrater.

  Vad ligger bakom din fientlighet mot SD? Vad är det som är främlingsfientligt i deras politik?

  SvaraRadera
 2. Anonym

  Sd sprider igen och igen en retorik där partiets politiker framför eller antyder att invandrare och muslimer är orsak till de flesta problem i samhället. Och att kräva att alla invandrare ska bli assimilerade (helt lämna sin egen kultur) som sd gör är främlingsfientligt. Partiet har också lokalt försökt stoppa byggande av moskeer men aldrig gjort samma sak mot byggande av kyrkor. Sd hade en vidrig reklamfilm inför valet 2010 där de låtsades att muslimska kvinnor i slöja förhindrar bättre pensioner.

  Sedan har sd också en mycket dålig HBT-politik där de bl.a. vill avskaffa rätten för samkönade par att adoptera (förutom närståendeadoptioner) och för lesbiska kvinnor att bli inseminerade vid kliniker. Sd vill avskaffa möjligheten för samkönade vigslar inom Svenska kyrkan. Sd är för tvångssteriliseringar av transsexuella som vill byta kön juridiskt. Sd vill avskaffa alla statliga bidrag emot diskriminering, homofobi och rasism. Givetvis ska bidrag till odemokratiska föreningar stoppas direkt men men många andra gör ett seriöst jobb, även om man inte alltid måste hålla med dem.

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Utan SD hade aldrig Gudmundsson skrivit sin ledarartikel. Tom EXPO tycker att SD påverkar hela samhällsdebatten nu. EXPO skriver:
  "Almedalsveckan är över. SD har all anledning att vara glada. På ett sätt hade Sverigedemokraterna aldrig behövt dyka upp i Almedalen. Partiets grundläggande problembeskrivningar och utgångspunkter kom fram ändå. I flera seminarier och diskussioner under Almedalsveckan har borgerliga företrädare av olika slag på flera punkter upprepat Sverigedemokraternas budskap. "

  SvaraRadera
 4. "Sd sprider igen och igen en retorik där partiets politiker framför eller antyder att invandrare och muslimer är orsak till de flesta problem i samhället. Och att kräva att alla invandrare ska bli assimilerade (helt lämna sin egen kultur) som sd gör är främlingsfientligt."

  1.) De säger inte att muslimer är orsaken till alla problem, bara många. Lev i en förort, eller i ett land, vilket som helst som har många muslimer så ser du problemen.

  2). Det är inte främlingsfientlighet, utan en politik för ett samhälle där man delar vissa demokratiska värdegrunder och kan dom sociala spelreglerna i landet.

  SvaraRadera
 5. Det är nu tre som lämnat kommentarer. Men gemensamt för dem tycks vara att det viktigaste för dem är att försvara Sverigedemokraterna, inte att fördöma Ungdomsstyrelsen som gett bidrag till en homohatande förening. Det är avslöjande. Vissa i debatten har inte något genuint engagemang för HBT-rättigheter, utan tycker istället att den här typen av avslöjanden är bra för att det gissar att det gynnar sd.

  Göte Borg

  Ja, jag är mycket kritisk emot artikeln från Expo.

  http://expo.se/2011/orovackande-sd-flirt_4187.html

  Det funkar inte längre att ropa rasism, främlingsfientlhet, islamofobi sd-retorik etc och devalvera orden till oigenkännlighet. Verklig intolerans ska bekämpas men jag skulle aldrig få för mig att anklaga alla som inte håller med mig inom HBT-politiken för att vara homofober eller använda sd-retorik. Jag tycker borgerliga sympatisörer ska granska Daniels senaste artikel och dra slutsatser om de ska stödja Expo. Antirasismen är viktigare än någon förening.

  När kd för någon vecka sedan beslöt att bli för tvångssteriliseringar var det ingen från Expo som bevärdigade det med någon som helst kommentar. Det var ju "bara" transpersoner, något så löjligt och ovidkommande som könsidentitet där hälften av transsexuella försöker begå självmord före 25 års ålder. Expo och Daniel prioriterar igen och igen etnicitet före kön, sexuell läggning och könsidentitet. Det betyder inte att han är homofob. Deinfitivt inte. Men vissa debatter, som tvångssteriliseringar av transsexuella bevärdigas inte en kommantar, men om någon på minsta vis försöker antyda att invandrare faktiskt måste respektera svensk officiell policy om jämställdhet, HBT-rättigheter etc då kommer sd-kortet fram direkt. Fascinerande. :-)

  Men du Göte tycks göra samma galna analys som Daniel Poohl. Att det är en koppling mellan sd och vissa borgerliga debattörer inom integrationspolitiken. I själva verket sprider inte Gudmundsson och en del andra debattörer antydningar om att invandring och muslimer generellt skulle vara ett problem i samhället. Däremot problematiserar de målkonflikter i ett mångkulturellt samhälle och argumenterar emot kulturrealtivism.

  Andreas

  Alla problem eller många, det är samma försåtliga budskap. Jag bor själv i Malmö som kanske är den stad i Sverige som har flest integrationsproblem. Jag har förtydligat att vissa imamer här sprider intolerans och att det ofta är ungdomar med invandrarursprung som kastar sten på polis och brandkår etc. Men även i Malmö är det de flesta problem generellt, hur det ska bli fler jobb, bättre resultat i skolan, att minska förskoleköer, förbättra miljön etc. Alltså exakt samma problem som även de kommuner har där det nästan inte bor några invandrare. Och jag skulle aldrig vilja flytta från Malmö till Vellinge där andelen som har ursprung från länder utanför Europa är låg. För mig är Malmö en mycket mer spännande och trivsam stad än en förortskommun som möjligen är tryggare men också tråkigare.

  Bengt

  SvaraRadera
 6. SD:s politik tar upp viktiga frågor som tills nu tryckts tillbaka av övriga partier. Men problemet med SD är att många av deras anhängare som kommenterar inte har vett och etikett utan borde gå en SFI-kurs i det svenska språket./Johanna

  SvaraRadera
 7. Ge det 20 år till så kommer SD som i främsta ledet för att skydda HBT personer när hela stadsdelat kommer ligga under sharialagar.

  Detta händer nu 2011 i England där radikala grupper sätter upp plakat och gör utrop om att lägga stadsdelar under Sharia. Vem kommer våga protestera. Inte är det politiker eller polis. De lokala politikerna är muslimer med fast grepp och polisen vågar sig inte in, så kallade NO-GO zoner.

  Det låter extremt, men tänk på att Sverige har betydligt större invandring än övriga Europa och vi har ett garanterad försörjningsstöd resten av livet.

  SvaraRadera
 8. Johanna

  Jag delar din analys om att sd för fram viktiga frågor även om de sedan har dåliga lösningar. Men det här är en utmaning för övriga riksdagspartier. Det är galet att låta ett främlingsfientligt parti som sd nästan få monopol på den här debatten. Övriga partier bör ta av skygglapparna. En del gör ett viktigt jobb bl.a. Nyamko Sabuni (fp), Nalin Pekgul (s), Per Gudmundsson (SvD) men var är de flesta andra?

  Anonym

  Du tycks inte vet att den man som klistrade lappar om att en del av London var "gayfri zon" har blivit åtalad.

  Du sprider orealistisk skräckpropaganda. Och det gynnar inte den viktiga kampen mot islamism. Återigen, Sverigedemokraterna har den sämta HBT-politiken bland riksdagspartierna, de är ännu sämre än kd.

  Det enda främlingsfientliga partier i Europa som har någon trovärdighet i den här debatten är Geert Wilders parti i Nederländerna. Visserligen är han en obehaglig islamofob och främlingsfientlig politiker men hans parti är för att samkönade och olikkönade par ska ha samma rätt till äktenskap, adoptioner och inseminationer.

  Bengt

  SvaraRadera
 9. Det är så fascinerande att människor som ofta annars inte bryr sig om HBT-rättigheter (som sd) blir HBT-engagerade när det gäller muslimska homofober.

  I decennier har Svenska kyrkan haft en process där man gått från homofobi till att vara för att viga samkönade par. Det vill sd avskaffa. Sd delar de muslimska samfundens analys att religiösa äktenskap är för "en man och en kvinna". Sd vill även försämra rättigheter för samkönade par när det gäller adoptioner och inseminationer. Det finns flera muslimska riksdagsledamöter i övriga riksdagpartier, ingen av dem argumenterar för att försämra några rättigheter för samkönade par. Det gör bara sd (och kd). Och varken sd eller kd har någon riksdagsledamot som är muslim.

  När hittade du senast en sd-politiker som på sin blogg argumenterade emot att kristna homohatare i Uganda jobbar för dödsstraff för homorelationer. Eller att ännu fler kristna än muslimska länder har totalförbud mot samkönade relationer (sedan är givetvis andelen bland muslimska betydligt högre än bland kristna).

  När hittade du någon sd-politiker som protesterat emot att Vatikanen i ett pressmeddelande i våras argumenterade för att det är rätt att förbjuda homorelationer även i privata hem. Köp inte sd.s propaganda. De bryr sig inte om HBT-rättigheter annat än när de kan slå det i huvudet på muslimer.

  Bengt

  SvaraRadera
 10. Jämförelsen med kyrkan blir faktiskt lite missvisande, kyrkan är politiskt styrd, där man inför åsikter som jag är oerhört tveksam till att de religiösa kristna faktiskt håller med om, men de är toleranta. Gör samma påtvingande beslut i Islam och det skulle bli kaos.

  SvaraRadera
 11. Av princip tillåter jag inte anonyma kommentarer som är negativa mot minoriteter. Men jag accepterar den här kommentaren eftersom det inte måste tolkas som negativa mot muslimer utan för fram en viktiga debatt. Men trots det blir anonyms resonemang galet.

  För vad är "kyrkan". Det är förvånande hur många som ännu kallar Svenska kyrkan för "kyrkan" 2011 och låtsas som att det inte är en mångfald av kristna samfund.

  Det verkar som om anonym inte har läst innantill vad bloggposten handlar om. Jämförelsen mellan Frälsningsarmén och en muslimsk förening. Frälsningsarmén är INTE politiskt styrd. Så varför blanda in Svenska kyrkan som varken jag eller RFSL kritiserat?

  Bengt

  SvaraRadera
 12. Även om Vänsterfolk och folk högerut som min blogg som är en aning homofobisk har skilda åsikter. Så bör synen på islam föras tillsammans.
  Bland annat synen på kvinnan, rättslagar och syn på olika sexuella former ex. homo. Synen på dessa inom Islam är direkt sjuk. Det du tar upp att staten kan skrika ut kritik mot frikyrkor som är pyttelite homofobiska. Men ge stadsbidrag till muslimska församlingar som uppmuntrar till mord på homosexuella och kristna. Det är direkt sjukt. Och att den synen på islam och kravet att de ska ändra sig borde föras gemensamt av alla riksdagspartier SD till Vänstern.

  SvaraRadera
 13. Med tanke på att SD är dom enda som står emot islams fanatiska böghat så skulle jag vilja hävda att SD är homovänligast.

  /Danne

  SvaraRadera
 14. Omar Kalb.

  Men vilken trovärdighet har du i debatten om din blogg är "en aning homofobisk". Det avslöjar ju att även många "islamkritiker" är homofientliga.

  Frikyrkor är inte "pyttelite" homofobiska utan ofta lika negativa till homorelationer som muslimska och det är katolska kyrkan också. Dessutom är Gamla testamentet i Bibeln mer homofientlig än Koranen. Islam i sig är inte mer homofientlig än Kristendomen. Däremot har kristna samfund ofta anpassat sin teologi till hur samhället är 2011.

  Danne Fanatiska böghatare finns det bland många kristna också. Och en del muslimska individer är homovänlig.

  Sd har den sämsta HBT-politiken bland riksdagspartierna. Tom sämre än kd. Bland annat vill sd avskaffa nuvarande lagar som samkönade par samma möjligheter till adoptioner och inseminationer vid kliniker som olikkönade par. Sd är också för att behålla tvångssteriliseringarna av transsexuella och är ännu emot den könsneutrala äktenskapslagen även om de inte vill avskaffa den. Sd vill också avskaffa alla statliga bidrag emot diskriminering, HBT-fientlighet och främlingsfientlighet. Homovänligast? Yeah right.

  Bengt

  SvaraRadera