onsdag 5 november 2014

Vänsterpartiets svek emot HBTQ-rättigheter.Nu har två riksdagsledamöter från Vänsterpartiet undanbett sig information om HBTQ-rättigheter. Innan veckan i slut kan det bli fler.

Hittills har bara en s-riksdagsledamot och en sd-riksdagsledamot mailat mig sedan jag startade mina HBT-mail om att de inte vill få HBTQ-information och jag har lämnat samma kommentarer till dem. Vill de inte få information om rättigheter för homosexuella, bisexuella, transpersoner och queerpersoner bör de avsäga sig sitt uppdrag som riksdagsledamot. Annars får de helt enkelt acceptera mina mail om mänskliga rättigheter för HBTQ-personer. Men två ledamöter i Vänsterpartiet tycker tydligen att HBTQ-rättigheter är ointressant och i synnerhet är det ointressant om det islamister förföljer HBTQ-personer. Det är fegt, det är skamligt för v och det är fel.

Har skickat följande frågor till de två v-ledamöterna Karin Rågsjö från Stockholms kommun och Daniel Riazat från Dalarnas län, de två v-ledamöterna.

"Jag vill fråga några saker

1. I princip alla muslimska samfund i världen (förutom de få som drivs av HBTQ-muslimer själva, all heder åt dem) och en muslimsk församling i London är homofientliga.

Vad tycker du om det? Berätta.  Hur väl stämmer det med Vänsterpartiets värderingar?

2. I princip alla muslimska samfund i världen tillåter bara manliga imamer och ger kvinnor sämre plats i moskéer än män. Vad tycker du om det? Berätta. Hur väl stämmer det med Vänsterpartiets värderingar?

Fördömer du det där lika skarpt som du fördömer att katolska kyrkan och livets ord är homofientliga och reaktionära när det gäller jämställdhet?

2. Varför tror du i synnerhet judendomen men även kristendomen kommit längre i sin reformationsprocess än islam när man betraktar religiösa samfund? Berätta

3. Ni har en gruppledare i riksdagen Hans Linde som är öppet homosexuell. I budgetförhandlingarna med regeringen så blev resultatet att sossarna svek sitt löfte om att ge 3 miljoner mer till HBT-rörelsen, regeringsskiftet startade med ett stort svek inom HBTQ-området. S-mp-v vill minska  anslaget emot diskriminering fram till 2018 (det är dock inte främst ditt fel, där har främst Hans Linde och Jonas Sjöstedt samt Ulla Andersson ett ansvar att de inte orkat prioritera). Ni fick inte igenom att transsexuella ska få skadestånd för sin tvångssterilisering. Det senare kan jag fatta men de två andra punkterna stavas svek"

Låt oss komma ihåg att Vänsterpartiet senaste 10 åren varit i närmast helt fixerade att kritisera just Israel i sina internationella kampanjer. Israel begår ibland allvarliga övergrepp emot mänskliga rättigheter och för det förtjänar de givetvis kritik men ca 100 länder i världen är värre, däribland samtliga arabländer. Men där är Vänsterpartiet tystare. Precis som om kommunistdiktaturen Kuba som skickade HBT-personer till arbetsläger på 1960- och 1970-talet.

Men nu är Vänsterpartiet inget vanligt oppositionsparti, de har fixat en budget ihop med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i regeringen. Och Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Hans Linde tyckte tydligen det var fin-fint att s svek sitt löfte om 3 miljoner extra till HBTQ-organisationer. De tyckte det var fin-fint att regeringen i sin budgetplanering vill minska anslagen emot diskriminering.

Kanske inte konstigt att många v-ledamöter nu beter sig som om de vore i ett krig och är på full reträtt. Men de ska granskas. V har ett budgetansvar och ska stå för det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar