måndag 5 september 2011

Kd prioriterar tvångssteriliseringar före bättre ekonomi för pensionärer.


Som väntat fick Kristdemokraterna inte igenom sänkt skatt för pensionärer i budgeten för 2012, istället blir det sänkt krogmoms som Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet prioriterar. I budgetförhandlingar ger och tar partier. Så var det även när Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet förhandlade om ekonomin 1998-2006.

Det som dock klingar falskt är när kd-politiker nu i media klagar hur "besvikna de är" på sina borgerliga kolleger, att de inte fått igenom sina krav på sänkt skatt för pensionärer 2012, förmodligen blir reformen av 2013 eller 2014.

Kd blockerade förslag om en könsneutral äktenskapslag.

De flesta av oss vet hur länge Kristdemokraterna försökte blockera förslaget om en könsneutral äktenskapslag. Ett utredningsförslag lämnades våren 2007 men därefter dröjde det drygt två år innan det blev ett riksdagsbeslut. Orsaken till långbänken var att kd obstruerade igen och igen. Det slutade med att regeringen beslutade att inte lämna något förslag utan att m, fp och c gjorde det i riksdagen och fick stöd av s, mp och v.

Jämför med hur mycket engagemang kd har ägnat sänkt skatt för pensionärer. Partiet började jobba för den senaste sänkningen för några veckor sedan och har vikit sig helt nu. Från Dagens Nyheter.där kd:s ordförande Göran Hägglund ska kommentera resultatet.
Varför sitter du i en regering med tre andra partier som inte bryr sig om era hjärtefrågor?

– Det är ju ingen hemlighet att det mellan partierna finns litet olika ingångar och prioriteringar.

Det är inte Kristdemokraterna som har blivit överkörda i regeringens budgetförhandlingar, enligt Bengt Germundsson, ledamot i KD:s partistyrelse och kommunstyrelsens ordförande i Markaryd, där KD har över 40 procent i stöd.

"Personlige tycker jag att det är pensionärerna som blivit överkörda av M, C och FP", skriver Germundsson på sin blogg och hävdar att KD är alliansens enda sociala röst.

"Vår prioritering visar med önskvärd tydlighet att Kristdemokraterna är det enda parti man kan lita på när det gäller att ta strid för våra äldre", skriver han.
Kd-bloggare ärlig om partiets strategi.

Det här är riktigt komiskt. Att kd alltså viker sig och lämnar kravet på sänkt skatt för pensionärer 2012 är alltså ett tecken på att de är att lita på. Logiken är absurd. Josef Boberg, kd-politiker, är ovanligt ärlig om partiets strategi.
Jag tror dock att detta kan gynna partiets stöd då jag tror att många i Sverige håller med KD i fråga om att det är viktigare att sänka skatten för pensionärerna än att sänka restaurangmomsen. Orsaken till att KD inte fick gehör är ju pga att man är för små. Så det ska bli intressant att se vad detta gör för opinionssiffrorna.
Pensionärerna ekonomi blir främst något som är till för att gynna kd.

Moderaternas partistyrelse för att avskaffa tvångssteriliseringar av transssexuella.

Något annat som det är konflikt om i Alliansen är om Sverige ska avskaffa tvångssteriliseringar av transsexuella som vill byta kön juridiskt. M, fp och c är för, kd emot. Från Qx.
Öppna moderater får stöd av partistyrelsen för kravet att modernisera lagen om könsfastställelse. Vid höstens partistämma antas partiet ställa sig bakom avskaffande av bland annat steriliseringskravet. Efter att moderaternas partistyrelse ställs sig bakom Öppna moderaters motion om ”moderniserad lag om fastställelse av könstillhörighet” ser det ut som att Sverige tagit ett steg närmare mot att avskaffa bland annat kravet på tvångssterilisering för könskorrigering....

Partistämman hålls den 20-23 oktober i Örebro.
Är det någon som gissar att Kristdemokraterna viker sig lika enkelt om tvångssteriliseringarna av transsexuella som om sänkt skatt för pensionärer? Nej, det riskerar att bli som med äktenskapslagen, att Göran Hägglund till varje pris ska försöka blockera något som gör tillvaron bättre för HBT-personer.

Homofoba och transfoba kärnväljare viktigare än bättre ekonomi för fattigpensinärer.

Kd kan ju skicka en enkät till pensionärer om vilket de själva prioriterar.

1. Att sänka deras skatt.
2. Att behålla sterilitetskravet för transsexuella.
3. Att förvandla nuvarande könsneutrala äktenskapslag till en "könsneutral giftermålslag" (eftersom kd ännu inte tycker homopar är värda att ingå borgerliga äktenskap).

Mitt tips är att mer än 90 % är för alternativ 1.

Kd prioriterar att försöka behålla homofoba och transfoba kärnväljare före att jobba för fattigpensionärers ekonomi. Det är skenheligt och det är fel.

3 kommentarer:

 1. RFSL talar om tolerans, men prioriterar en främlingsfientlig attityd mot oliktänkande i Sverige före kraftfullt arbete för utsatta sexuella minoriteter i islamiskt styrda länder.

  Det är skenheligt och det är fel.

  // Lars Åkesson //

  SvaraRadera
 2. Du åskådliggör ännu en gång på ett utmärkt sätt bristerna i HBT-politiken med en konkret HBT-fråga insatt i ett större politiskt sammanhang. Hoppas det dröjer innan din röst för dom mänskliga rättigheterna tystnar!!
  // Andre'

  SvaraRadera
 3. André

  Tack.

  Lars

  Du för nog förklara hur RFSL har "en främlingsfientlig attityd mot oliktänkande". Man kan kritisera RFSL för att vara undfallande och tysta ibland mot muslimska homohatare i Sverige men föreningen kritiserar ofta politiken i länder som Iran och Saudiarabien.

  http://www.rfsl.se/?p=2433

  http://www.rfsl.se/?p=2517

  Problemet för dig Lars tycks vara att RFSL inte bara kritiserar islamistregimer utan även kristna homofober. Eller har jag tolkat dig fel?

  För övrigt är det ju inte någon som helst ursäkt för kristna homofober i Sverige att en del islamister beter sig ännu mer homohatiskt. Det resonemanget blir ungefär som om en tjuv ska försöka ursäkta sig med att grannen faktiskt är mördare. Inga jämförelse i övrigt givetvis.

  Bengt

  SvaraRadera