måndag 29 april 2013

Extremreligiösa tokskallar har inte i riksdagen att göra.

Kristdemokraternas riksdagsgrupp har några verkligt reaktionära och HBTQ-fientliga ledamöter. Värst är Anneli Enochson (bilden) och Tuve Skånberg. När regeringen lämnade sin propositionen (regeringsförslag) om att avskaffa sterilitetskravet (som i praktiken redan försvunnit genom domstolsbeslut) så hittade Enochson och Skånberg på att det betydde införandet av ett tredje kön. En lögn givetvis. Nu har Enochson gjort bort sig igen. Från Göteborgstidningen.
Annelie Enochson (KD) är invald i riksdagen från Göteborgs kommuns valkrets. Efter att ha lyssnat på programmet "Människor och tro" på Sveriges Radio, skrev hon på lördagen ner sina känslor på sin blogg. Radioprogrammet handlade om den svenska sexualundervisningen och enligt Annelie Enochson gav det inte någon rättvis bild av de svenska kristna friskolorna. "... som i vanlig SR-anda spyr galla över friskolorna och hänvisar till RFSU som om de vore en neutral part??"....
Annelie Enochsson fortsätter sitt blogginlägg med en hänvisning till "homoagendan" "Jag blir så trött över detta politiskt korrekta att det RFSU som säger är det som gäller. Vadå neutral sexualundervisning - är RFSU den som sätter upp en standard på vad neutralitet är?? De som har en homoagenda och anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas." Annelie Enochson avslutar sedan med en uppmaning till Sveriges Radio när hon skriver: "Nej, SR sluta att gå i RFSU och RFSL:s ledband och våga vara verkligt neutrala i dessa frågor!!".... Blogginlägget plockades snabbt bort från Annelie Enochsons blogg.

- Det där var riktigt dumt skrivet och har inget alls att göra med vad partiet står för. Sveriges Radio går självklart inte i någon annans ledband, säger Göran Hägglunds presschef Johan Ingerö. Kan Annelie Enochson sitta kvar i partiet efter det här? - Det var bra att hon tog bort det. För vår del är saken utagerad, säger Johan Ingerö, som tillägger att det är ingen hemlighet att Göran Hägglund och Annelie Enochson har olika syn på de här frågorna....
Problemet är egentligen värre för kd än för s.

Kristdemokraternas partiledning är förlåtande. Frågan är om Hägglund och Ingerö varit lika förlåtande om någon politiker i typ Socialdemokraterna, kanske någon med Omar i förnamn, hade sagt att Sveriges radio bedriver en "judeagenda" och anklagat SR för att gå i judeföreningarnas ledband. Nej, då hade kritiken, med rätta, blivit skarp. Senaste veckorna har vi haft en debatt om att extremmuslimska tokskallar accepteras inom delar av Socialdemokraterna och Moderaterna. I Kristdemokraterna accepteras utan problem en extremkristen tokskalle.

Ja, egentligen är ju problemet värre för kd än för s. För även om s, eller Folkpartiet för den delen. ibland haft problem att stå upp för allas lika rättigheter har de två partierna historiskt tillsammans med andra medverkat till att öka toleransen generellt i samhället. Kristdemokraterna bildades däremot för att behålla religiös inskränkthet och intolerans. Det har varit själva kärnan i dess ideologi. När ibland kloka kd-politiker distanserar sig från homofobi distanserar sig de också från partiets ursprung.

Extremreligiösa tokskallar har inte i riksdagen att göra oavsett om de heter Waberi (m) eller Enochson (kd). Basta.


Uppdatering 1.


Till den högerkristna tidningen Världen idag berättar Anneli Enochson att hon inte ångrar sin homofientliga bloggpost som hon själv tvingades radera efter påtryckningar från partiledningen. Men om du inte ångrar dig, varför tog du då bort bloggposten? Var din höga riksdagslön viktigare än dina egna åsikter? :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar