torsdag 18 april 2013

Brinnande judar.


Kommunledningen i Jönköping har beslutat att avhysa Bokcafét från kulturhuset i staden. Ett bokcafe som själva kallar sig socialistiskt och som får sina hyresutgifter betalda av kommunen. Trots att de säljer t-shirts med budskapet "Burn Israel burn". Något som en av dess aktivister stolt bär i det här reportaget från Jönköpingsnytt.
– Idag är det så att den föreningen bestämmer över kulturhuset. Kommunen betalar hela deras hyra, och de får in pengar från övriga föreningar som huserar i huset. Ingen annan förening har de förmånerna, säger det folkpartistiska kommunalrådet Anna Mårtensson (FP) och tillägger:

– Och vad gäller Bokcafét följer de inte kommunens värdegrund som bygger på demokratiska principer. Bokcafét har varit i blickfånget under flera år bland annat eftersom de salufört rånarluvor, slangbellor och tröjor med texten "Burn Israel Burn".
Hela Israel ska brinna, enligt vänsterförening.

Att hobbyrevolutionärer säljer slangbellor är väl närmast patetiskt för dem själva men när rånarhuvor finns med blir det inte lika kul. Men allvarligast tyckte jag den där t-shirten var. Men jag förstod först inte varför jag reagerade så starkt. Det var främst en instinkt jag fick. Jag tror ju inte att vänsterextremisterna i Jönköping på allvar tycker att alla judar i Israel ska brinna ihjäl. Att det främst är en symbol för kritik mot landets politiker.

Men då kunde de skrivit "Burn Benjamin Netanyahu burn". Visst hade det även då varit osmakligt men det hade i alla fall varit ett politiskt budskap. Men det är inte bara landets statsminister som ska brinna utan hela landet.

Om Sverigedemokraterna hade skrivit "Burn Iran burn" eller "Burn Gaza burn" hade de, med rätta, säkert fått skarp kritik och den sd-politiker som hade skrivit det hade nog blivit utesluten från partiet. Men "progressiva" människor i Jönkoping kan utan problem skriva att folk i världens enda land där judar är i majoritet ska brinna. Om än symboliskt.

TV-serie som fick genomslag på 1970-talet.

När jag hade varit i bastun vid Kockums fritid och åkte på bussen hem till min lägenhet igår kom jag på varför jag reagerade så starkt. Jag mindes TV-serien Förintelsen från USA som sändes i svensk TV i slutet av 1970-talet. En serie som blev omtalad då för att den visade den tyska naziregimens ondska 1933-1945. Och fick ett betydande genomslag i Västtyskland. I första avsnittet är det ganska lugnt, antisemitismen trappas upp i samhället men sällan är det öppet våld och mord. Men i de sista minuterna samlar tyska militärer ihop en del judar och kommenderar dem att gå in i ett hus. De sätter eld på huset. Soldater med kulsprutor samlas runt det för att skjuta varje människa som försöker fly från det brinnande infernot. Skriken inifrån huset hörs när plågade människor brinner upp. Bokstavligt.

Det berättas att en pappa med sitt barn hoppade ut från ett fönster när nazistregimen eldade upp hus med människor. Han placerade händerna framför ögonen på sin son för att han inte skulle se soldaterna med kulsprutor. Men hellre dö snabbt av skott än en långsam död i ett brinnande hus resonerade pappan.

Antisemitismen finns ännu - även i Sverige.

Israel begår (som många andra länder) allvarliga brott mot mänskliga rättigheter. För det förtjänar landet allvarlig kritik. Men landet är också Mellanösterns enda stabila demokrati och det enda landet i regionen där HBTQ-personers rättigheter ofta respekteras. Judiska religiösa dogmer ska ifrågasättas precis som kristna och muslimska. Jag är helt för att slakt av obedövade djur är förbjudet i Sverige sedan 1937, det ska vi vara stolta över. På sikt bör även omskärelse av pojkar förbjudas, vill en vuxen man bli omskuren genom ett självständigt beslut är det en annan sak. Den nuvarande högerregeringen i Israel borde enligt mig ha avgått redan igår.

Allt det där är legitima debatter som inte har något med antisemitism att göra. Men att bära en t-shirt med budskapet "Burn Israel burn"? Vet ni inte vilket arv de orden bär på? Det kristna Europa har i nästan 2000 år förföljt judar. Antisemitismen finns ännu idag i Sverige. Främst bland en del (men inte alla givetvis) folk som invandrat från arabländerna men antisemitism existerar också bland etniska svenskar.

Ingen mänsklig rättighet få sprida hatiska budskap med skattepengar.

När jag för några månader sedan markerade emot hat mot judar i en fb-debatt var det någon "Svensson" som frågade mig "varför tror ni judar ni är bättre än andra". Jag blev förbluffad. Jag är själv inte jude utan bara markerade emot antisemitism. Men den gamla antisemitiska föreställningen om att judar håller ihop i varje situation och tror sig vara bättre än andra finns ännu.

Att ha rätt att finnas i en kommun betyder inte rätt att få sina hyra betald av kommunen. Varför ska Jönköpings invånare spónsra ett socialistiskt bokcafé? Som dessutom ger ut t-shirts om att bränna ett lands befolkning. Det är det fascistiska i den här storyn. Skaffa en egen privat lokal och betala för er hyra. Så kan ni ger ut er skit där.

Och vad det sist handlar om att en förening med någon som helst anständighet inte ska sprida budskap om att lands, eller en grupps, befolkning ska brinna upp. En sådan förening ska avhysas precis som andra fascistspridande föreningar.

Gör vi den markeringen hedrar vi också den pappa som hoppade ut från ett fönster hållande för ögonen på sin son. Några sekunder senare var båda döda av soldaters skott.


Uppdatering 1.

Fler nyheter om krisen i s om Omar Mustafa, något som jag på min blogg kommenterat här och här.

Uppdatering 2.

Jag har nu fått info om att det blev en jämn omröstning i kommunstyrelsen i Jönköping om bokcafét skulle avhysas från kulturhuset. Av den politiska majoritetens fem partier röstade fyra för en avhysning, m, kd, fp och mp medan c röstade emot tillsammans med oppositionspartiet s. Sd och v har inga ordinarie ledamöter i kommunstyrelsen. C och s förtjänar kritik för sin undfallenhet mot hatiska vänsterextremister.

26 kommentarer:

 1. En del av S demokratiska arbete har varit att bryta ned kyrkans och prästernas makt. Vidskepelse ska inte styra över människors liv (därav kristdemokraternas avsky för S). Att kritisera islam har kategoriserats som rasism av media och politiker sedan 70-talet. Hur ska man kunna bryta ned religionen islams och imamers makt i en demokratiprocess utan att bli kallad rasist? Islam är lika mycket vidskeplighet som kristendom. Det hån, förlöjligande, spott och spe som kristna fått höra går inte att anföra mot muslimer. Tänk ett humorprogram där en kristen präst förlöjligas (vi har alla skrattat och det hade ej varit kul om inte kyrkan varit auktoritär), byt ut situationen mot en imam och man förstår att det inte var rätt mot kristna att bryta ned kyrkans makt - eller?.

  SvaraRadera
 2. Hej anonym!

  Vill förtydliga att jag inte håller med om att religioner måste vara vidskepelse. Jag identifierar mig själv som kristen (även om jag säkert alltid kommer vara kritisk emot dogmer) och har givetvis respekt för att andra är muslimer, religiösa judar, buddister, hinduer, ateister etc OM de respekterar mänskliga rättigheter inklusive HBTQ-rättigheter etc.

  Dock har du en poäng, på 1960-talet avgjorde en värdekamp i Sverige. På ena sidan fanns främst dåvarande socialdemokratiska regeringen som tillsamman med de liberala tidningarna Dagens Nyheter och Expressen tog fighten för sekulära värderingar och emot konservativt kristna. En allians av socialister och liberaler (Expressen och Dagens nyheter var fräna i sin kritik mot s-regeringen för bl.a. dess ekonomiska politik men argumenterade ihop med dåvarande statsministern Tage Erlander (s) för ett sekulärt samhälle. Men det fanns motstånd även då. 2 miljoner människor skrev i början av 1960-talet på en namnlista emot s-regeringens förslag att förvandla kristendomskunskap till religionskunskap. Idag är i princip ingen som vill ha tillbaka ämnet kristendomskunskap i skolorna. När reaktionära värderingar utmanas, må de vara kristna, muslimska eller annat så blir det kritik. S-regeringen, DN och Expressen kallades av många på 1960-talet för "kristendomsfientliga". Trots att s, DN och Expr egentligen bara argumenterade att religion är en privatsak och inte ska styra hela samhället. Känns argumenten igen idag från folk som slänger runt felaktiga anklagelser om islamofobi? :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 3. Ser inte varför en t-shirt med denna text skulle vara värre än den där Jimmie Åkesson får en smäll på käften så blodet sprutar eller en där den amerikanska flaggan står i lågor. Jag tycker faktiskt att ni hbtq folk och judarna ser er som er mer än andra pga av att ni är så få. Varför pridar ni annars om ni nu är precis som vi heterosexuella? Och varför vill judarna införa mångkultur i alla andra länder än i just Israel? Bara sådana saker som exempel. Och ni är ju även skyddade av lagen HMF vilket inte vi andra är.

  Ha en fortsatt bra dag!

  Hälsningar Jan Saxman

  SvaraRadera
 4. Anonym Du visar ju bara problemet som finns. Att skriva Burn Israel burn handlar inte bara en flagga utan ett helt land. Både judar och HBTQ-människor har historiskt blivit förföljda i Europa, när folk reagerar emot så blir det ibland reaktioner som din "jaså, ni tycker ni är bättre än andra". Det handlar om att faktiskt ta ställning emot HBT-hat och judehat. Svårare är det inte. Lagen om hets mot folkgrupp skyddar massor av andra grupper än homosexuella och judar. Läs på.

  Bengt

  SvaraRadera
 5. Det kan mycket väl röra sig om att just angripa Israels ytterst tvivelaktiga utrikespolitik. Man gör det starkt för att det ska märkas. Och när det gäller sk antisemtism från MENA folk så är det oftast Israels politik det handlar om. Endast ett fåtal angriper judar i Sverige eller er för den delen. Dem har många gånger själva fått sina hem sönderbombade och fått se sina döttrar bli skjutna av prickssyttar så fort dem bara går utanför dörren. I det läget kan det vara svårt att vara helt neutral och tänka på språket.

  Tycker du nedan är antisemtism?:

  http://www.youtube.com/watch?v=zriUww6AFQ8

  /Janne S

  SvaraRadera
 6. Jag är kritisk mot både USA:s och Israels politik. Och Israel får allvarlig kritik av Amnesty. Men landet är enligt mig det minst dåliga i Mellanöstern, landets enda stabila demokrati och ensamt om att respektera jämställdhet och HBTQ-rättigheter. Sedan tycker jag deras nuvarande högerregering borde avgått redan igår. Men det finns andra regeringar i andra demokratier som jag också ogillar. Och alla i Israel kan inte få ansvar för att vissa extremister finns i deras regering, precis som alla i USA inte hade ansvar för att knökkonservative Bush var president.

  Iran har ju kallat USA för store satan medan Israel är lilla satan. Ibland verkar Vänsterpartiet och partiet ännu längre till vänster tycka likadant. Fixeringen vid att kritisera just Israel blir närmast absurd ibland när det finns närmare 100 diktaturer i världen som begår långt värre brott mot mänskliga rättigheter än Israel någonsin gjort.

  Lars Ohly fick som partiordförande 2010 frågan vilket land han tycker är bäst/minst dåligt, Iran eller Israel, politiskt? Han svarade "jag ogillar dem lika mycket". Man tar sig för pannan. Demokratin Israel med sina fel och brister men som dock har en fri press, har gayparader, jämställdhet och livlig debatt med kritik mot regeringen, domstolar som har underkänt regeringsförslag är alltså lika dåligt som Iran som avrättar homosexuella, feminister, konvertiter från islam, politiskt oppositionella etc.

  Hade PLO bedrivit den kamp de gör i Israel istället i Iran hade de blivit massakrerade allihop för länge sedan.

  Och ja, Afzelius låt som du länkar till är antisemitisk med sin retorik om "de utvalda".

  Bengt

  SvaraRadera
 7. Hej Janne!

  Din kommentar vore komiskt om den inte vore så tragiskt och du vore så okunnig. Det finns inte ett arabland som respekterar HBTQ-rättigheter, i alla länderna blir folk i gruppen förföljda, ofta via lagar ibland via social stigmatisering. Och judehatet är nästan kompakt i arabländerna, det är inte bara Israels politik som kritiseras utan även judar generellt (ibland omskriver de precis som nazister gör idag judar med "sionister").

  Bengt

  SvaraRadera
 8. Nu gällde det muslimer i Sverige, och visst, ni har varit förföljda absolut. Jag tvivlar inte på "F"örintelsen heller men det är andra tider idag. Ni har alla rättigheter man kan tänka sig. Ändå fortsätter ni prida och judarna gnäller om antisemtism i Sverige. Blanda inte bort korten jag talar situationen i Sverige inte någon annanstans.

  /Janne S

  SvaraRadera
 9. Bengt: Bara för att arabvärlden inte är perfekt så ska man inte acceptera en Aparteidstat som Israel. Dem är tusen ggr rånare än SA och fd Rohdesia idag Zimbabwe. Antalet svarta som mördades och kräntes på andra går inte att jämföra med palestinerna och libaneserna. Ofta gjorde dem uppror som i Sharpville 1963 och blev besjkutna medan palestiner skjuts för att det är kul.

  http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/det-var-viktigt-att-avsloja-israels-karnvapen

  /Janne S

  SvaraRadera
 10. Janne

  Jag känner jag inte når fram till dig med mina argument, dina anklagelser om att Israel skjuter på palestinier för att det är kul är groteska.

  Härmed är debatten med dig avslutad för min del. Vill andra bemöta dig får de det.

  Bengt

  SvaraRadera
 11. Bengt Held: Om du tycker att jorden håller på att gå under pga av en t-tröja som kritiserar rasiststaten Israel vad tycker du då om detta:

  http://www.youtube.com/watch?v=QA1j5K2sZLM

  Eller dunkar ditt hjärta endast för somliga?

  SvaraRadera
 12. Anonym

  Din kommentar skulle kunna avfärdas som bara obegåvad. Att raljera om att en t-shirt får jorden att hålla på under. Få saker får jorden att hålla på under. Att Mellanösterns enda demokrati som är stabil, Israel (med sina fel och brister) skulle få jorden att hålla på att gå under med sin kamp mot palestinska terrorister är ju bara fånigt.

  Men så till din video, Burn Berlin burn.

  http://www.youtube.com/watch?v=QA1j5K2sZLM

  Låt oss då granska gruppen som är ansvarig för låten.

  "Atari Teenage Riot (förkortat ATR) var ett tyskt digital hardcore-band som bildades i Berlin 1992. Denna högst politiska grupp blandade starka budskap från anarkism, antifascism och antinazism med punk-texter och den nya techno-trenden"

  Det är alltså en tysk grupp som skrivit den här låten om att den egna huvudstaden ska brinna. Om man inte fattar att det skickar ut helt olika signaler att en grupp från ett land konstnärligt skriver en låt om att egna huvudstaden ska brinna respektive att ett politiskt café i Jönköping har tröjor om att ett annat land ska brinna och ett land vars majoritetsbefolkning tillhör samma grupp som historiskt blivit förföljd i Sverige. Ja då måste man vara dum, vänsterextremist eller både-och.

  Hade en anarkistgrupp bestående av judar i Israel konstnärligt skrivit låten "Burn, Jerusalem, burn" i protest emot högerregeringens politik hade det faktiskt också varit en annorlunda signal.

  Bengt

  SvaraRadera
 13. "Få saker får jorden att hålla på under. Att Mellanösterns enda demokrati som är stabil, Israel (med sina fel och brister) skulle få jorden att hålla på att gå under med sin kamp mot palestinska terrorister är ju bara fånigt."

  Så Israels kärnvapen skulle inte kunna få jorden att gå under?

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-vagrar-avsta-fran-karnvapen

  Isreal och USA är sk demokratier och demokrati är det sämsta av ting. Vilka är det som först och endast har använt kärnvapen? Vilka är det som oprovocerat anfaller och bombar andra nationer, är det Iran och Nordkorea? Om USA och Israel verkligen brydde sig om mänskliga rättigheter inom andra länder så borde dem ju bomba Saudiarabien och Turkiet. Nej, istället hotar dem en fredlig stat som Iran som aldrig använt något våld i modern tid bortsett från i självförsvar mot Husse i Irak på 1980-talet. Nordkorea har visserligen hotat omvärlden vid ett flertal tillfällen men även detta pga av tidigare provokatioer. Israel använder sk terrorister som skäl för att kunna expandera och kränka sina grannar. Grundproblemet är dock bosättarna som tror sig ha rätt att göra vad som helst.

  /LG


  SvaraRadera
 14. Att du tycker demokratier (folkstyre) i det sämsta i världen och diktaturer alltså bättre avslöjar ju vilka värderingar ni som gillar "Burn Israel burn" egentligen har. Bra ni avslöjar det. Förstår inte varför du tycker USA ska bomba Saudiarabien, det är ju ingen demokrati, det sämsta som finns enligt dig. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 15. LG

  76 länder i världen har totalförbud mot manliga samkönade relationer, två vuxna män i en privat bostad som har sex frivilligt kan bli åtalade för det alltså. Varför då inte trycka upp tröjor med att samtliga de 76 länderna ska brinna om ni nu tycker det är en bra metod att synliggöra brott mot mänskliga rättigheter. :-)

  Men det är väl som vanligt med er vänsterextremister, etnicitet går före kön, sexuell läggning och könsidentitet.

  Bengt

  SvaraRadera
 16. Läs igen och läs rätt!

  Om USA och andra demokratier vill hjälpa folk från förtryck i deras egna länder så borde dem bomba tex SA och Turkiet pga av att dem diskriminerar kristna, kurder och kvinnor. Men nu gällde det Israel primärt här. Israel diskrimnerar araber. Dem får inte ha vilka jobb som helst, inte göra värnplikt och inte gifta sig med judar osv. Vidare så förtrycker "vita" judar från Europa de "riktiga" ursprungliga vilka levt där sedan urminnestider. Om man inte kan se detta som rasism så har jag svårt att se vad som kan vara det.

  Ja, jag bryr mig inte speciellt mycket om er och eran livstil. Jag respekterar er precis lika mycket som alla andra men tycker inte att det är att diskrimniera när man tycker någon klär eller beter sig pervest. Även punkare, brats och skinnskallar får många ggr spott och spe pga av sin livstil. Man väljer inte läggning det är sant vad man sedan gör av den är en annan femma. Och självklart sak det vara lagligt att vara bög.

  /LG

  SvaraRadera
 17. LG

  Intressant du kallar homosexualitet en livsstil. Du resonerar som högerkristna i USA som också kallar samkönade relationer "en livsstil". Att du inte bryr dig så mycket om HBTQ-personer blir ju alltför tydligt i din senaste kommentar.

  Och ditt tal om perversioner är som ett eko av vänstern på 1970-talet. Hur klär man sig perverst? Att en man har kjol på sig? Hur beter man sig perverst? Att två män tar sig samma rätt att kyssas på ett torg som de flesta heterosexuella anser sig ha rätt till.

  Vad är det man inte får göra av sin sexuella läggning? Jo, att antasta och trakassera andra. Men 76 länder har totalförbud mot samkönade relationer även i deras privata hem. Men det upprör inte dig lika mycket som när palestinier på Västbanken stigmatiseras och behandlas illa.

  Grattis, du avslöjade just hur hycklande du är. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 18. "Dem får inte ha vilka jobb som helst"

  Vilka jobb får de inte ha

  "inte göra värnplikt"

  Palestinier slipper göra den 3-åriga värnplikt som unga judar måste göra. Vet du någon palestinier som velat göra värnplikt i landet och blivit nekad?

  "inte gifta sig med judar osv."

  Israel har ett system där bara religiösa äktenskap tillåts. Det betyder att en kristen och jude i praktiken ofta inte kan gifta sig med varann. Det har alltså inte något som helst med förtryck mot palestinier att göra.

  "Vidare så förtrycker "vita" judar från Europa de "riktiga" ursprungliga vilka levt där sedan urminnestider. Om man inte kan se detta som rasism så har jag svårt att se vad som kan vara det."

  Araber är lika mycket vita som judar är. Men som den rasist du är delar du in folk i hudfärgsgrupper (om än du gör det felaktigt) och hävdar att hudfärgen ska bestämma vilka som ska få i ett land. Du om någon är rasist.

  Bengt

  SvaraRadera
 19. Du kan inte rå för att du föds som homosexuell lika lite som att du föds svart eller som kvinna, det är riktigt. Däremot är det upp till dig själv hur du agerar och är gentemot din omgivning. Anledningen till att homosexuella ibland ses som andra klassens medborgare beror ytterst på att era företrädare om man säger så är perversa. RFSL stödde tidigare öppet pedofili, dem lär ut fistfuckning till ungdomar, dem häcklar och hetsar mot kristna och muslimer osv. Det finns ju inga hetersexuella eller nysvenskar som gör likadant inte sant?

  /LG

  SvaraRadera
 20. LG

  RFSL har tydligt tagit avstånd från sex mellan vuxna och minderåriga sedan 1989. Men precis som högerkristna drar du upp gamla saker.

  RFSL hetsar mot kristna och muslimer när RFSL vill att samfunden ska respektera samkönade relationer. Du är en klockren homofob LG. Och jo, det finns "nysvenskar" och heterosexuella som dömer ut homofientliga muslimska och kristna samfund som förlegade.

  Och nej, RFSL lär inte ut "fistfucking till ungdomar". Vet inte någon RFSL-aktivist som har berättat för ungdomar hur de fist-fuckar. Men fistfucking är inte fel, om båda är med på det frivilligt. Och att lämna skriftlig information om hur skador undviks vid fist-fucking (oavsett om det är ett olikkönat eller samkönat par) är väl bara bra.

  Du avslöjar att vänsterextremister ofta har lika reaktionära värderingar som högerextremister när det gäller kön, genus, sex och könsidentitet.

  Bengt

  SvaraRadera
 21. För det första så missförstår du avsiktligt. När jag sade att nysvenskar och heterosexuella inte agerar likadant som era företrädare så menade jag att dem inte lär ut galenskaper och hetsar. Eller har du sett någon muslim kasta pil på en tavla som föreställer Jonas Gardell, Lars Gårdefeldt eller tjejen som gjorde ECCE homo i Uppsala 1996? Troligtvis inte. Däremot så kör ni alltid detta i samband med Pride och dyl men då kastar ni pil på Stanley ? från Världen idag, Jimmie Åkesson och Ulf Ekman.

  Sedan är en fobi en sjukdom. Jag känner inte att jag behöver uppsöka psykiater.

  /LG

  SvaraRadera
 22. Det finns ingen som kastat pil på någon vid någon Pridefestival förutom att Luf anordnade en sådan pilkastning 2002, och de flesta från luf var hetero.

  HBT-föreningar välkomnar muslimer överallt. Men inget muslimskt samfund välkomnar samkönade par (förutom det nya samfund som ska startas i Uppsala).

  Men bra ni reaktionärer på höger- och vänsterkanten kan förenas i era fördomar.

  Och det är många imamer och även inbjudna talare till muslimska konferenser i Sverige som hetsat mot homosexuella. Men behåll du huvudet i sanden som en struts.

  Bengt

  SvaraRadera
 23. Jag tror nog att ni är välkomna hos dem om ni ställer upp på deras värderingar. Man kan ju inte gå in i en rörelse med syftet att förändra den från grunden. En homosexuell "livstil" är som du vet oförenlig med Koranen resp Bibeln. Ungefär som när Mustafa Omar fick gå från gå från SAP eftersom han inte var feminst och sionistkramare. Sossarna gjorde helt rätt även om jag håller på MO i sak.

  /LG

  SvaraRadera
 24. Lg Du menar värderingen att samkönad kärlek inte är fin nog och att det är en "livsstil" som du själv kallat det.

  Att s skulle vara sionistkramrare måste betraktas som dagens roligaste skämt. :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 25. Ni får vara med som medlemmar var ni vill men det förutsätter ju att ni går med på "The ground values" om man säger så. Man kan ju inte gärna gå med i Lidls styrelse med målsättningen att omforma Lidls koncept till att bli högpriskedja. Eller gå med i Nationaldemokraterna om man vill att alla etniska svenskar ska gifta sig med nya svenskar.

  Detta kallas infiltration.

  /LG

  SvaraRadera
 26. Samfund kan omtolkas sina heliga skrifter. Det har många judiska och kristna samfund gjort.

  Nu sätter jag punkt för din reaktionära propaganda som jag gett dig tillåtelse att sprida och som jag bemött. Men nu får du sprida det på andra arenor. :-)

  Därmed är debatten avslutad mellan oss och jag kommer inte publicera fler kommentarer från dig.

  Bengt

  SvaraRadera