fredag 18 februari 2011

Fel innehåll i HBT-nyhetsbrev.

Av misstag har innehållet i de HBT-nyhetsbrev jag idag skickat ut blivit fel. Eftersom mitt hotmailkonto har en begränsning att skicka meddelanden till max 300 personer per dygn har jag inte möjlighet att skicka en omedelbar rättelse med rätt innehåll men kommer att göra det imorgon, lördag. Jag beklagar att det blev fel och ska härefter kolla noggrannare att det är rätt innehåll i mailen.

Igår skickade jag HBT-nyhetsbrev till närmare 300 individer. Där var innehållet rätt. Totalt är det drygt 600 som får nyhetsbrevet.

Vill du också få det kan du maila

heldbengt@hotmail.com


Uppdatering 1.

Igår strax före 19.00 skrev en människa en kommentar och kallade mig heterofob. Bland de som sedan besökte bloggen, några måste det varit, fram till strax efter 21.00 var det ingen som brydde sig om att bemöta skribenten.

Var och en har säkert sina egna förklaringar. Men tillsammans är det något udda.

Men jag har en kul tipstävling för er som er som är berörda.

1. När du läste någon kallade mig heterofob blev du osäker. Är Bengt heterofob eller inte. Duhar inte kunnat listat ut vilket efter att följt min blogg länge. Hur är det nu?

2. Du höll på att onanera när du läste min blogg (antyder därmed inte du blir kåt av bloggar om HBT-rättigheter) och var så upphetsad att du inte kunde skriva en kommentar.

3. Du skulle börja göra middag en kvart senare och var så känslomässigt stressad av det att du inte kände dig ha tid att ägna två minuter åt en kommentar.

Säkert finns det fler alternativ.

Och kritiken riktar sig givetvis inte mot de fåtal som faktiskt är med och försvarar HBT-rättigheter här på bloggen.

:-)

Ps. Till dig som får noja av att jag skrev ordet "kåt". Ärligt talat struntar jag i om du får noja av den orsaken. Då får du söka dig till någon annan blogg. Eller anpassa dig till att det är 2011. Det är ditt problem.

3 kommentarer:

 1. Ang. svar till personer som häver ur sig ogrundade anklagelser om heterofobi: det tar ju nu faktiskt ganska lång tid och omsorgsfulla förberedelser för att dumma ned sig till en nivå där man kan uttrycka sig på ett språk primitivt nog för att göra sig förstådd hos den sortens apstadiedebattörer. =P

  SvaraRadera
 2. Fredrik

  Med den kommentaren dummade du också ner dig till samma nivå. :-)

  Sedan kan man fråga sig vad aporna har gjort för ont för att bli jämförda med tokiga homofober.

  Jag läste för något år sedan några böcker om "homosexualitet" bland djur. Jag skriver homosexualitet inom citationstecken för det är problematiskt att jämföra människor och djur när det gäller den typen av beteenden.

  Men författarna till böckerna konstaterade att de djur som ägnar sig åt "homosexuella" beteenden inte verkar betrakta det som något som är tabu eller annorlunda inom övriga flocken.

  Och övriga djur som är i närheten när t.ex. apor eller hjortar ägnar sig åt samkönat hångel reagerar oftast med något av följande beteenden.

  1. (Vanligaste) De tittar snabbt på "homoparet" och konstaterar lugnt att de håller på att hångla, sedan återgår de till vad de gjorde innan. Ungefär som de skulle betett sig om något "heteropar" hånglat.

  2. De blir sugna på att vara med. Främst handlar det om när två handjur hånglar, i en del flockar blir då andra handjur intresserade att få vara med. Sluta ibland med något som kan kallas "gruppsex".

  "Homofoba" beteenden är ovanliga. Oftast är det då handjur som attackerar när två hondjur hånglar. Men det är sällsynt med den typen av negativa reaktioner.

  Bland vissa arter när det gäller apor ägnar sig hälften eller fler åt "sex" med båda könen.

  Vilka är egentligen mest "primitiva", apor eller människohomofober? :-)

  Bengt

  SvaraRadera
 3. En del kanske är förvånade att när det är "homofobi" från handjur riktar det sig främst mot hondjur. Bland människor har homofoba män oftast noja främst för manliga samkönade relationer.

  Men när man bedömer de homofoba djurens beteenden måste man konstatera att de ofta styrs av drifter. För "heterosexuella" handjur handlar en drift om att konkurrera med andra handjur om honorna i flocken i syfte att fortplanta sig.

  Om två handjur hånglar har andra handjur ingen orsak att vara negativa till det. Däremot kan handjur attackera om något annat handjur har sex med ett hondjur. Det blir då "konkurrens". Det är nog samma beteende när de attackerar (vilket är sällsynt) hondjur som hånglar. Kanske det inte ens har någon koppling till "homofobi" utan att det återigen handlar om att de vill att en hona ska vara intresserad av att ha sex med dem själva och inte med någon annan (hane eller hona).

  Bengt

  SvaraRadera