torsdag 28 april 2016

Kaplans (mp) jämförelse Israel-Nazi-Tyskland är stötande.


En del av er är kanske förvånade att jag här på bloggen hittills inte kommenterat Miljöpartiets kris eftersom det ofta handlar om den HBTQ-fientliga ideologin islamism (muslimer som vill att Koranen ska vara lagbok i ett land). Jag var nog den förste HBTQ-aktivisten av betydelse i Sverige som tydligt tog fighten emot islamismen medan många andra inom RFSL, ansvariga för Pride-arrangemang etc. fegt teg. Eller ibland än värre - försvarade eller bagatelliserade HBTQ-fientlighet bland islamister och andra reaktionära muslimer. För det förtjänar de skarp kritik. Många har varit lika absurt naiva i HBTQ-rörelsen som i Miljöpartiet.

Jag bedömer dock att mainstream-media nu verkar ha hunnit ikapp. Den granskning de gör nu borde gjorts för många år sedan. Men bättre sent än aldrig. Jag planerar att återkomma om just Miljöpartiet och deras koppling till islamister så småningom. Just nu vill jag dock bara snabbt kommentera följande.

Progressiva muslimer viktiga i kampen emot islamismen.

1. Den berättigade kritiken emot islamism och att i princip alla muslimska samfund är HBTQ-fientliga får aldrig slå över i en häxjakt emot den minoritet muslimer som är progressiva. I kampen emot islamismen är progressiva muslimer som Nalin Pekgul (s) de bästa bundsförvanter vi som är icke-muslimer har för att värna ett demokratiskt och sekulärt samhälle. Jag hävdar absolut inte att kritiken emot islamismen har förfallit till islamofobi (förutom givetvis bland främlingsfientliga) men det är viktigt att konstatera att vi som är HBTQ-personer själva varit en "impopulär" minoritet tidigare precis som muslimer är idag. När nu en del sd-sympatisörer bland HBTQ-personer kanske kommenterar att "varje muslim är ett problem". Vi bör ta fighten emot islamism och de reaktionära muslimska samfunden. Men om en progressiv människa är kristen, muslim, religiös jude, ateist etc. är faktiskt en privatsak.

2. Miljöpartisten Mehmet Kaplans (bilden visar när han gör en islamistisk hälsning)) jämförelse mellan Israels kränkningar av mänskliga rättigheter (precis som palestinska myndigheten genomför ofta än värre sådana kränkningar) och det nazistiska Tyskland är vidrig och absurd. Något jag förklarat i en tidigare bloggpost. Jag bifogar delar av den här.

Det är fascistiska Hamas som bör jämföras med Hitler-Tyskland.

"En del obildade människor på vänsterkanten hävdar att Israel bör jämföras med nazi-Tysklands behandling av judar i början av 1940-talet. Det är historielöst och faktiskt stötande. Nazistregimen hade som mål att utrota varje jude, "judens brott var att ha blivit född" som den liberale skribenten Per T Ohlsson kommenterade i en krönika i Sydsvenska dagbladet. Hade Israel med sin militära övermakt velat döda så många palestinier som möjligt hade dödssiffran kunnat vara över en miljon människor.

Trots det finns det en relevant jämförelse till andra världskriget men något annorlunda. Israel bör (delvis, jämförelsen haltar något) jämföras med de allierade (främst USA och Storbritannien) i dess kamp emot fascisterna i Tyskland. Precis som fascisterna i Hamas idag bekämpas. Vid andra världskriget mördade fascistregimer och kommunistdiktaturen Sovjetunionen skoningslöst även massor av civila. När Röda armén nådde Berlin våldtogs hundratusentals kvinnor, det kvittade om de varit för eller emot nazistregimen. De allierade hade generellt en bättre krigsmoral.

Dresdenbombningarna var en skamfläck.

Men det fanns ett undantag. Bombningarna av Dresden våren 1945. Den nazistiska regimen höll på att falla ihop och det fanns absolut inga orsaker att överösa Dresdens civilbefolkning med bomber. Vittnesmål som överlevde har berättat att det blev ett "inferno". Eldkaskader runt hela centrala delen av staden. Vissa försökte skydda sig genom att kasta sig i stora behållare med vatten men koktes levande. De flesta dog plågsamt genom att allt syre tog slut i inre delen av staden. Inom en timme dog mellan 40 000 och 140 000 människor.

Vi ska vara tacksamma att USA och Storbritannien har vunnit kriget emot fascist- och kommunistdiktaturer. Men Dresden-bombningarna var en skamfläck. Bombningarna av Gaza har inte varit lika systematiska och brutala som de i Dresden. Men även där har många civila oskyldiga dödats.

Även om man står på "rätt sida" som de allierade gjorde i andra världskriget eller Israel idag får man inte bete sig hur som helst vid bombningar."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar