onsdag 17 februari 2010

Nystart för bloggen Helds HBT-nyheter.

Bloggen Helds HBT-nyheter är här igen.

Bäva månde homofoberna och transfoberna. Till vissas förtret och till andras glädje startar jag ikväll igen att publicera HBT-relaterade nyheter här på bloggen.

Lördagen 13 februari var det någon idiot som fixade till sig användar-id och lösenord till den här bloggen och vederbörande raderade alla bloggposter. Ja, jag använder ordet idiot vilket jag inte brukar göra men den som är ansvarig för det där förtjänar det.

Tyvärr hade jag inte gjort någon back-up vilket jag efteråt givetvis konstaterar var naivt. Men tack vare Mirakelpojken så ska bloggen bli helt återställd inom några dagar förutom att kommentarerna saknas. Han hittade faktiskt alla bloggposter från starten och framåt som "cachade". Han har även fixat det tekniska och ska publicera alla gamla bloggposter. Tack Mirakelpojken.

Mitt engagemang för HBT-rättigheter försvann i lördags och jag konstaterade att jag nog inte skulle ägna mig åt det arbetet det närmaste halvåret. Men tack vare det som hänt de senaste dagarna så har jag fått inspirationen tillbaka. Och jag konstaterar att den ultimata revanchen mot den som försökte få bort min blogg är att jobba för HBT-rättigheter igen här på bloggen.

Jag har givetvis polisanmält det och de håller på att försöka spåra vederbörande. Andra åtgärder som jag i samarbete med Mirakelpojken vidtagit är att spara allt material från den här bloggen. Jag har även förbättrat säkerheten när det gäller min dator.

Ingen kan garantera att min eller någon annans blogg inte används av någon som inte ska använda den. Men nu är allt material här systematiskt hanterat.

Tack även till Johan Lundgren som mailat en betydande del av de gamla bloggposterna.

De flesta av er hann nog inte läsa den bloggpost jag skrev i lördags om HBT-fientlighet inom vänstern. Jag tipsar om den till jag senare skriver om något nytt.

Kampen för HBT-rättigheter startar här igen.

16 kommentarer:

 1. Heja Bengt och Mirakelpojken! Det är klart du ska fortsätta din kamp annars har ju idioterna vunnit en seger.

  //hilma

  SvaraRadera
 2. Detta är avskyvärt oavsett vem det drabbar. Jag såg det själv. Det stod att bloggen var kapad av Sverigedemokraterna. Det bevisar iofs inte, att den verkligen var kapad av just sd. Hoppas att polisen lyckas spåra den skyldige. Men sd har faktiskt varit inne på min privata epost och raderat mejl från den ledande sverigedemokraten i Örebro län, som nog inte vill att hans mejl ska offentliggöras. Det var grovt förtal som hade skickats ut till en mängd partimedlemmar. Mejl har även raderats för en f.d. sverigedemokrat i Jönköping, vilken misstänker partiets it-ansvarige. Det är polisanmält.

  SvaraRadera
 3. Underbart att se DIN blogg tillbaka Bengt :)

  Låt inte Ondskans makter ta ner din vassa penna!

  SvaraRadera
 4. Hej Bengt, stå på dig!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Bra Bengt! Välkommen tillbaka!

  En grej jag skulle uppskatta en kommentar på är nyheten om Frankrikes beslut att stryka transsexualism (eller "gender identity disorder") från sin lista av psykiska sjukdomar. Det känns ganska bisarrt att så fortfarande är fallet i typ hela världen.

  Mind Hacks: France strikes transexualism from list of mental illnesses

  Mind Hacks är en (mycket bra) psykologiblogg jag följer, i övrigt har jag inte sett något om detta...

  Mvh, Simon

  SvaraRadera
 7. Så bra att det har löst sig. Hoppas ni hittar den ansvarige och drar han/hon inför rätta.

  Hato

  SvaraRadera
 8. Det här är värt att göra ett inlägg om:

  "Den enkät som skickades ut till pastorerna i Missionskyrkan i äktenskapsfrågan visar att en av tre kan tänka sig att viga par av samma kön. Förutsatt att de har stöd i sin församling."

  "I en undersökning som tidningen Sändaren gjorde med ordföranden i missionsförsamlingarna svarade 45 procent att beslutet i kyrkostyrelsen var rätt medan 40 procent ansåg att det var fel."
  Beslutet var alltså att låta församlingarna själva besluta om de ville viga homosexuella, vilket är helt i linje med Missionskyrkans profil att låta församlingarna besluta så mycket som möjligt.

  Det är intressant att stödet är relativt stort för homovigslar i Missionskyrkan.

  SvaraRadera
 9. Tack för de vänliga orden.

  Simon

  "En grej jag skulle uppskatta en kommentar på är nyheten om Frankrikes beslut att stryka transsexualism (eller "gender identity disorder") från sin lista av psykiska sjukdomar. Det känns ganska bisarrt att så fortfarande är fallet i typ hela världen."

  Det är inte så negativt som det kanske verkar. Att det var först 2007 som Sverige avskaffade transvestism, sadomachosism etc. som sjukdomar är givetvis en skandal i sig. Notera också att orsaken till avskaffandet var "att samhället fått annorlunda värderingar". Det avslöjar att det ofta inte är medicinska diagnoser som är orsaken till sjukdomslistor utan sociala attityder när det gäller sexualitet, könsidentitet etc.

  Faktum är att transsexuella är oense om transsexualism ska vara kvar som sjukdom eller inte. Många är oroliga att sjukvården inte skulle betala operationer etc om sjukdomsdignosen avskaffades. Då är ju vederbörande "frisk" och vården kan hänvisa till att man måste prioritera sjuka.

  Men symboliskt är det givetvis stigmatiserande att kalla transsexuella sjuka. Men hittills har väl de flesta pragmatiskt prioriterat att man ska vara garanterad rätt till vård betald av skattepengar.

  Är det folk här som vet mer om hur diverse föreningar som jobbar med transpolitik har för attityd kan ni givetvis komplettera infon.

  Mirakelpojken

  "Beslutet var alltså att låta församlingarna själva besluta om de ville viga homosexuella, vilket är helt i linje med Missionskyrkans profil att låta församlingarna besluta så mycket som möjligt."

  Jo, jag håller med om att debatten är intressant. Jag följer ju HBT-nyheter noga och orsaken till att jag inte skriver eller väntar med att skriva om saker är flera.

  En aspekt till att jag skriver om något är att det helst ska vara aktuellt, eller ha koppling till någon aktuell debatt.

  En annan aspekt är att det helst ska vara någon typ av konflikt, att alla inte är ense om det så inte bloggen bara blir resonemang typ "vi ska vara snälla mot varann".

  En tredje aspekt är att det som hänt ska vara tillräckligt "dramatiskt" för att berättiga en egen bloggpost. När det inte är något "dramatiskt" väntar jag ofta hellre och skriver något senare när blivit ännu fler nyheter i den debatten. En aktuell sådan debatt är att USA nu utreder avskaffandet av sitt förbud för öppet homosexuella att jobba i försvaret.

  Sedan försöker jag också få till en viss blandning. Det har varit mycket fokus på transpolitik, nästan för mycket i relation till homo- och bipolitiken senaste veckorna, men jag har haft så många svar från partierna och annat som varit aktuellt när det gäller transpolitiken.

  Så jag ska skriva om Missionförbudet senare.

  Bengt

  SvaraRadera
 10. "Så jag ska skriva om Missionförbudet senare."

  Missionsförbundet ska det vara. Folk i det samfundet skulle nog bli ledsna om någon avskaffade bokstaven n i "förbundet". Det blir... ett annat typ av samfund då.

  Bengt

  SvaraRadera
 11. Jag gillar annars tips givetvis.

  Bengt

  SvaraRadera
 12. Bra att Du kommer igång igen. När jag noterade kapningen E-mailade jag till SD.
  Som Moderat är jag för det fria ordet. Förmodligen var det pojkstreck men ändå kan man inte ursäkta sådana tilltag.

  SvaraRadera
 13. Till Leif och övriga

  Jag har inte skrivit något om att den som var ansvarig skrev att vederbörande sympatiserade med sd.

  Dels vet vi ännu inte vem som är ansvarig. Dels så vill jag inte göra det här "för politiskt" för det är att låtsas som att den ansvarige är viktigare än vad vederbörande nog är.

  Bengt

  SvaraRadera
 14. Mycket bra att bloggen blir helt återställd. Berömvärt fort har det gått, dessutom.

  För att se saken från den "ljusa sidan", är det väl den slutgiltiga bekräftelsen, att någon uppfattar ditt arbete med denna blogg som så farligt, att man går till ytterligheter för att tysta den. (Fast det är kanske en bekräftelse man klarar sig gott utan...)

  SvaraRadera