onsdag 10 oktober 2018

Två nya riksdagsledamöter som är öppet HBTQ.

Sex riksdagsledamöter är öppet HBTQ enligt en artikel på siten Qx. Tre av dem är nya. HBTQ-kandidater fick inför valet möjlighet att meddela det till Qx och även kommentera vad de identifierar sig som och prioriterar politiskt.

Arman Teimouri (l), Värmlands län, bög och Ilona Szatmari Waldau (v), Uppsala län, pan har blivit invalda. Anders Österberg (s) Stockholms kommun var inte med men i en debattartikel i augusti i Qx avslöjade han att han tillhör HBTQ-gruppen. Han blev omvald precis som Hans Ekström (s), Södermanlands län, bög, Tomas Tobé (m), Stockholms län, homosexuell och Robert Hannah (l), Göteborgs kommun, bög.

Åsa Lindhagen (mp), Stockholms kommun, bisexuell, är riksdagsledamot eftersom mp ännu är ett regeringsparti och två kandidater på listan före henne är ministrar. Blir mp inte en del av en ny regering förändras det.

Inför valet 2014 meddelade Tobias Billström (m) och Cassandra Sundin (sd) att de var bisexuella. De har blivit omvalda men inte kontaktat Qx i år.

RFSL kommenterar bl.a. följande om att identifiera sig som pansexuell.
.... Förmågan att attraheras sexuellt av personer oavsett kön. Ordet pan antyder att det finns ett spektrum av kön och inte bara två som ordet bi i bisexuell kan anses antyda....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar