måndag 29 oktober 2018

Förvånad att två l-avdelningar samarbetar med sd.


Liberalerna har i Timrå (i Västernorrland) och Munkedal ingått valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna. I Munkedal (utanför Göteborg) även röstat fram en sd-politiker som kommunfullmäktiges ordförande.

Jag har som l-medlem respekt för att folk internt för en debatt om s.k. kontaktförbud emot sd. Den debatten förs inom m, kd och l och kanske även i andra partier. Men jag försvarar också att Liberalerna från riks och region och även Luf skarpt kritiserat det här. För någonstans måste också en avdelning till sist acceptera partiets riktlinjer. I varje parti bråkas det om vad som ska vara tillåtet när det gäller kontroversiella saker, det gäller verkligen inte bara l.

I m och kd är det inte lika känsligt.

De profilerade sig inte emot sd i valrörelsen, det gjorde däremot l.

Jag är förvånad att några lokala l-politiker inte konstaterat det. Någon som kallar sig liberal kan givetvis lägga ner sina röster om en sd-kandidat, så är det politiska spelet ibland, det är två dåliga politiker som är alternativen. Men inte aktivt rösta för hen. Då har den liberala kompassen nog hamnat fel.


Uppdatering 1.

I Moderaterna i Skåne har regionala ledningen gett sin välsignelse till samarbete med sd, då blir det en annan sak. Man kan tycka vad man vill i sak men då är det den regionale ordföranden i partiet som främst ska kommentera och ta ansvar för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar