söndag 21 oktober 2018

Därför ska Alliansen inte förhandla med sd.



Att förhandla med sd. Det låter oskyldigt för en del. Typ att man diskuterar vad man tycker.

Men alla borde fatta att förhandling betyder ge och ta. Allianspartierna har förhandlat inför gemensamma utspel i 15 år. Om c får igenom något så driver l igenom något annat i utbyte. Ingen blir 100 % nöjd men tycker kompromissen är bra. Det där ska inte Alliansen tillämpa gentemot sd.

Sd vill få igenom 30 % sd-politik.

Jimmie Åkesson
har förklarat att han vill att partiet ska få igenom sin politik i relation till sitt valresultat. Om Alliansen och Sverigedemokraterna hade bildat en formaliserad gemensam majoritet skulle det betyda 30 % sd-politik. Vi kan bara gissa vad det skulle betyda för HBTQ-rättigheter, jämställdhet, invandring, EU och internationalism. Det värsta är förmodligen EU-debatten på kort sikt. Ulf Kristersson hade tvingats ha flera timmar långa förmöten med Åkesson inför varje möte i riksdagens EU-nämnd.

Ulf Kristersson. "Bra, efter 3 timmar kanske vi är klara"
Jimmie Åkesson. "Vänta, jag har en sak till. Jag vill att du föreslår ministerrådet att de gör en kommentar om att i väst äter vi minsann fläskkött, annars kanske vi i sd tvingas rösta emot er nästa budget"

Finns inga "smutsiga röster".

Budskapet från Alliansen till Sverigedemokraterna bör vara följande. "Ni vill att vi genomför 30 % sd-politik, det kan ni bara glömma".

Men Alliansen eller Röd-gröna ska inte heller försöka undvika lämna förslag för att de kan få stöd från sd. Det finns inga "smutsiga röster", bara röster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar